RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: SAND SCORCHER 改金屬底盤 [打印本頁]

作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-19 19:17
標題: SAND SCORCHER 改金屬底盤
[attach]414150[/attach][attach]414151[/attach][attach]414152[/attach][attach]414153[/attach][attach]414154[/attach]
作者: chan1234    時間: 2010-9-19 19:34
very nice !!
作者: agentjerry    時間: 2010-9-19 21:49
Made in Taiwan???
作者: RCFOX    時間: 2010-9-19 22:06
Ching 有無量產呀 ! 等同好有得升級下 。
作者: tiger1    時間: 2010-9-19 23:47
小吳, 金屬底盤, very nice
作者: tiger1    時間: 2010-9-19 23:49
作者: minimini    時間: 2010-9-20 00:09
I like the Brat tyres than those in the original SS ........
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-20 00:57
Made in Taiwan???
agentjerry 發表於 2010-9-19 21:49

YES!
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-20 00:59
Ching 有無量產呀 ! 等同好有得升級下 。
RCFOX 發表於 2010-9-19 22:06

不貴喔!台幣1100元,不含運費。
http://goods.ruten.com.tw/item/show?21009171957136
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-20 01:00
tiger1 發表於 2010-9-19 23:47

THANKS啦!師兄。
看能不能找個時間來辦個台港骨董車聚會呀?
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-20 01:02
I like the Brat tyres than those in the original SS ........
minimini 發表於 2010-9-20 00:09

SS的TIRE比較貴,又不耐磨。
用BRAT的省多多啦!
作者: tiger1    時間: 2010-9-20 07:50
'省錢', very important!
作者: ikesan    時間: 2010-9-20 10:11
台幣1100元真的不貴喔!
作者: ericlam    時間: 2010-9-20 17:08
龍崗小吳 發表於 2010-9-20 00:59

Pls check pm?
作者: chan1234    時間: 2010-9-20 18:24
回復 1# 龍崗小吳

小吳c hing 台灣打風,又水淹.......你們ok 呀!!!
作者: ericlam    時間: 2010-9-21 14:12
龍崗小吳 發表於 2010-9-20 00:59

我訂左啦等發貨!
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-21 20:28
回復  龍崗小吳

小吳c hing 台灣打風,又水淹.......你們ok 呀!!!
chan1234 發表於 2010-9-20 18:24

OK呀!華人很耐命的!
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-21 20:29
我訂左啦等發貨!
ericlam 發表於 2010-9-21 14:12

要不要問問其他師兄有沒有要一起訂,一起省運費呀!
作者: RCFOX    時間: 2010-9-21 21:45
我萬分有興趣,睇下可唔可以一齊訂到?
作者: yfhyu    時間: 2010-9-21 23:30
我有興趣一齊訂
作者: ericlam    時間: 2010-9-22 09:21
要不要問問其他師兄有沒有要一起訂,一起省運費呀!
龍崗小吳 發表於 2010-9-21 20:29

因我昨日見無人有反應,所以自己訂了
作者: kit1938    時間: 2010-9-22 09:32
Very nice  多謝台灣的小吳C hing,我都有興趣喎?
作者: ericlam    時間: 2010-9-22 11:17
SS的TIRE比較貴,又不耐磨。
用BRAT的省多多啦!
龍崗小吳 發表於 2010-9-20 01:02

C Hing,
how much in Tai Wan ?
作者: bigbigboy    時間: 2010-9-22 19:37
I am interested two (2 sets).
作者: 龍崗小吳    時間: 2010-9-22 21:07
有興趣的師兄請洽製作者
http://tw.myblog.yahoo.com/hgt_x ... rev=-1&next=850
作者: bigbigboy    時間: 2010-9-22 21:18
北京看不了这个link
作者: yfhyu    時間: 2010-9-23 13:40
有無ching 可以一齊買啊??????
作者: colgatent    時間: 2010-9-24 02:58
Thanks !
作者: colorbee    時間: 2010-9-24 13:50
這個世界很奇怪,原裝車用纖維底板,於是人人都想改用金屬底板。若田宮改用金屬底板,大家又到處尋找纖維底板。所為何事?
作者: ericlam    時間: 2010-9-24 15:08
這個世界很奇怪,原裝車用纖維底板,於是人人都想改用金屬底板。若田宮改用金屬底板,大家又到處尋找纖維底 ...
colorbee 發表於 2010-9-24 13:50

C Hing,
無計,就以這部車為例,無可否應實在太經典,擁有它之人好想搞到佢靚一靚,盡量想將佢強化,加上玩RC的人行行都有,發揮佢地行內知識,因而五花百門的parts相繼而出,我個人覺得,只要是鍾意的話,幫部愛車換o下件,真系好開心!
我就是兒時見過這部車一次,到佢出復刻,真系諗都無諗,就抬左佢返屋企,真系望o下都開心
作者: kit1938    時間: 2010-9-24 17:09
C Hing,
無計,就以這部車為例,無可否應實在太經典,擁有它之人好想搞到佢靚一靚,盡量想將佢強化, ...
ericlam 發表於 2010-9-24 15:08

Agree X2
作者: RCFOX    時間: 2010-9-24 22:19
我都玩此車,我都覺得底板太弱,所以有金屬底板我都會換左佢。
1. 快車要輕-----金屬換纖維
2. 此車要靚同設計太舊-----纖維換金屬可保謢防水盒同波箱。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2