RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 無錢電視的台慶重頭劇竟然拍到超越時空。 [打印本頁]

作者: python    時間: 2010-10-30 21:30
標題: 無錢電視的台慶重頭劇竟然拍到超越時空。
見到“柴九哥”支佩槍係P-38, 當年日本1938年10月日軍侵佔廣州, 係早在P-38正式生產之前, 以下引用維基百科全書的部分文章:“The P38 concept was accepted by the German military in 1938 but production of actual prototype ("Test") pistols did not begin until late 1939...”,佢係“金崗”扮的日本軍出場之前已經使用超越時空的一代名槍, 實在令人拜服。
作者: python    時間: 2010-10-30 21:35
1935年 德國柏林的通用電氣公司研製成功使用塑膠磁帶的磁帶錄音機, 唔知1938年傳到中國未?
作者: truckman    時間: 2010-10-30 21:38
一D自創的劇情片要執佢細緻野多的是,,,,,,,,,,,,,,,,,,為何雞蛋裡挑bone
作者: 清清    時間: 2010-10-30 22:20
一D自創的劇情片要執佢細緻野多的是,,,,,,,,,,,,,,,,,,為何雞蛋裡挑bone
truckman 發表於 2010-10-30 21:38

這就是香港人特色,或樓主太投入了
作者: AMAT    時間: 2010-10-30 22:26
都唔可以咁講......外國電視劇,甚至日本電視劇,人地都做好多呢方面O既RESEARCH,避免呢O的問題....

但係香港,好多時O的道具,都係由O的初入門PA做.....所以真係好多O野都做唔足,做唔好.....
作者: python    時間: 2010-10-31 00:26
正因爲咁, 雷霆救兵, 雷霆傘兵, 血戰太平洋, 戰火旗積等等, 都係道具方面下了不少功夫, 雖未盡善盡美, 但係足見其功。
作者: dwing    時間: 2010-10-31 04:36
不如話義海豪情弟一集,醒哥成班差人,座住架維他奶扮警車重挍笑啦!
作者: APPLE    時間: 2010-11-1 16:37

第一集就渣架(維他奶)出來以經笑忍死我了......重有咩吾得喎 ....(正一垃圾道具組

作者: Scania    時間: 2010-11-22 21:38
今日我見到膠袋…
作者: APPLE    時間: 2010-11-23 00:37

集中營可以在外面掉麵包入去 ..........真係超級無腦

不如掉個手留彈入去炸死D架老先啦......
作者: Scania    時間: 2010-11-23 06:17
集中營可以在外面掉麵包入去 ..........真係超級無腦
APPLE 發表於 2010-11-23 12:37 AM

我笑死左
作者: 鍵仔    時間: 2010-11-23 21:56
回復 10# APPLE

Apple  真得意呀... 哈哈   

kitty 妹
作者: soniccat    時間: 2010-11-23 22:04
大家點解對港產劇咁高要求呀?雷霆救兵咁大製作都搵到架真 TIGER I 黎拍喇!算喇!
作者: stig    時間: 2010-11-24 12:13
TVB算吧la............
作者: 2slow    時間: 2010-11-24 17:03
TVB算吧la............
stig 發表於 2010-11-24 12:13

係HK唔睇TBB都無咩choice 啦喎...
作者: longman0072    時間: 2010-11-24 17:08
喱樣野真係超屈機~~~3, 40年代廣州竟然有90年代日本車

果陣然 Land Rover 可能都未出世~~~

不如話義海豪情弟一集,醒哥成班差人,座住架維他奶扮警車重挍笑啦!
dwing 發表於 2010-10-31 04:36

作者: JohnnyC    時間: 2010-11-24 17:09
回復 11# Scania

笑死x3, hahahah, 就算可以掟, 明知比人搶都照掟先冇得頂! 九姑餓唔死都笑啦, hahaha
作者: longman0072    時間: 2010-11-24 17:14
仲有D o架仔軍官有咁好人???.......Kingkong 同佢細佬真係咁正直 ???
作者: JohnnyC    時間: 2010-11-24 17:18
回復 18# longman0072

haha....係真ge呀法拉姐應該一早total loss......!
作者: wingwing    時間: 2010-11-24 17:19
唔好太認真,不須有期望...
作者: longman0072    時間: 2010-11-24 17:35
向山達也: 遺反左"有女唔食, 罪有惡極" 喱個原則

回復 19# JohnnyC
作者: longman0072    時間: 2010-11-24 17:36
話時話, 套劇算好睇, 不過有D膠味~~~

唔好太認真,不須有期望...
wingwing 發表於 2010-11-24 17:19

作者: Scania    時間: 2010-11-25 06:32
仲有D o架仔軍官有咁好人???.......Kingkong 同佢細佬真係咁正直 ???
longman0072 發表於 2010-11-24 05:14 PM

人設呢d冇得講啦
葉問同丹哥打個日本仔都好正直,係側邊個位衰
有時係要有個奸角奸得o黎又唔係衰得晒,但立場問題焗佢要奸既先好睇
作者: andygoody    時間: 2010-11-27 20:17
Hope TVB will improve
作者: Scania    時間: 2010-11-30 22:42
Hope TVB will improve
andygoody 發表於 2010-11-27 08:17 PM

If they will improve, they are not CCTVB
作者: AMAT    時間: 2010-12-1 08:59
你鬧佢時,佢收視仍然係攞咁高.......你吹得佢脹咩?哈!

其實我都好耐冇留心或追一套電視劇囉......都係間唔中望下.......所以佢做成點我都冇乜興趣知道......
作者: mk2    時間: 2010-12-1 09:20
哈....我仲見到有架90後既suzuki軍車添啦
作者: cytnet    時間: 2010-12-1 09:26
唔知幾時會出現高達呢

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2