RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 阿蘇士遠古年代產品 [打印本頁]

作者: kamlo713    時間: 2010-12-18 19:20
標題: 阿蘇士遠古年代產品
[attach]444746[/attach]
作者: ZASKAR    時間: 2010-12-18 20:05
ae 減壓線 义電時會熱熱地
作者: kamlo713    時間: 2010-12-18 20:15
回復 2# ZASKAR

相信超過30年 直接12v水電池 睇住時間差 over差舊電會爆炸 我知道因为試過差到爆炸
作者: pplu    時間: 2010-12-18 21:05
想起要搬舊水電出街都幾甘...
作者: 633_482    時間: 2010-12-18 21:15
我都試過用依條線差爆咗一排7.2ni-cd,成屋都係煙,排電熱到唔可以用手掂,唔燒咗間屋都偷笑。
作者: sunday    時間: 2010-12-18 21:22
我見過 愛民商場天臺 有 c 兄用佢差到舊田宮有殼 6V 變...
.....番皂
作者: gibson    時間: 2010-12-18 21:56
Charge cord, I like it.  It costs HKD30.  The cheapest way to charge your battery!!
作者: kamlo713    時間: 2010-12-18 22:47
哈哈哈 講得出嘅各位師兄都有番咁上下車齢
作者: PKKC    時間: 2010-12-18 22:56
回想起以前玩ayk時代,正!
作者: 032rs    時間: 2010-12-18 23:09
條急叉線應該有舊電阻度用減壓添
作者: maxchow    時間: 2010-12-18 23:11
ae 叉線你都有?起碼 2x 年前 lu wor~
果時我都有條 Yokomo 黃色叉線,係千里達度買。
唔記得叉緊電,叉爆左排 "川畸" 電,仲 "炸" 爛左部 回力標,成地白色粉,勁肉赤
作者: kamlo713    時間: 2010-12-18 23:37
、呢條差線仲好新淨 有冇ching想試試 我可借出 最果自負
作者: 633_482    時間: 2010-12-19 08:47

7.2同8.4我每樣都有一條,收係床下底,最激個次係駁錯極,條正極好似火藥引一樣,3秒之內啲腭膠溶晒,舊電就發滾,最後都係乖乖地買返個kyosho差機
作者: 633_482    時間: 2010-12-19 08:50
回復 10# 032rs 條線己經係電阻
作者: chacha    時間: 2010-12-19 15:02
回復 1# kamlo713

懷念呀
作者: totoro    時間: 2010-12-19 17:30
好一條 急叉線
作者: maxchow    時間: 2010-12-19 17:32
7.2同8.4我每樣都有一條,收係床下底,最激個次係駁錯極,條正極好似火藥引一樣,3秒之內啲腭膠 ...
633_482 發表於 2010-12-19 08:47

呢下真係激呀!!仲激過我果時爆電
作者: kamlo713    時間: 2010-12-19 20:10
回復 13# 633_482

唔講唔記得有分7.2v同8.4v 唔知我條係7.2 定 8.4
作者: winson..    時間: 2010-12-19 21:55
當年我都係常客
仲有人記得愛民邨商埸頂可放車
作者: kamlo713    時間: 2010-12-19 22:14
愛民邨商場頂我用嚟溝女 失戀在爱民
作者: sunday    時間: 2010-12-20 09:20
7.2同8.4我每樣都有一條,收係床下底,最激個次係駁錯極,條正極好似火藥引一樣,3秒之內啲腭膠溶晒,舊電就發滾,最後都係乖乖地買返個kyosho差機 ...
633_482 發表於 2010-12-19 08:47

Asso 叉線的死敵....

[attach]445455[/attach]
作者: kamlo713    時間: 2010-12-20 14:58
見番又記起////正

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2