RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我係呀豪!我好想重返遙控貨車界!! [打印本頁]

作者: ~可樂~    時間: 2011-8-18 08:46
標題: 我係呀豪!我好想重返遙控貨車界!!
我知我之前係個飛機友!但係我真係好想反反來!! 我想知你地同唔同意我反來!! 如果我可以重反貨車界..我好想你地可以俾我次機會我 !
作者: wyman18    時間: 2011-8-18 08:54
你咪翻黎咯.無人理你之嘛.
作者: MAZDA    時間: 2011-8-18 09:40
你收皮啦... 次次約你玩局同交收都唔見人 , 打比你找你係邊成日玩失誴
一係就係度扮怪聲當唔知發生什麼事 !!!
作者: ericyeung78    時間: 2011-8-18 09:44
如果你要人信任你,你先要唔好做D令人唔信任你嘅嘢,同時你要付出好大決心改過之前嘅問題先好叫人比機會你,今晚打比我啦!
作者: wyman18    時間: 2011-8-18 09:54
ericyeung78 發表於 2011-8-18 09:44
如果你要人信任你,你先要唔好做D令人唔信任你嘅嘢,同時你要付出好大決心改過之前嘅問題先 ...

講明先呀.我車局一定唔受佢噶.
作者: ~可樂~    時間: 2011-8-18 09:58
回復 ericyeung78 的帖子

我冇咗你電話!
作者: ~可樂~    時間: 2011-8-18 10:01
MAZDA 發表於 2011-8-18 09:40
你收皮啦... 次次約你玩局同交收都唔見人 , 打比你找你係邊成日玩失誴
一係就係度扮怪聲當唔知發生 ...

唉...mazda ! 你信我啦!! 我唔介意你對我有意見!! 但係我真係想同你地玩反車!
作者: ~可樂~    時間: 2011-8-18 10:02
wyman18 發表於 2011-8-18 09:54
講明先呀.我車局一定唔受佢噶.

我唔介意~!! 你可以對我有意見! 但係我知道我前做過既野..樣樣都同你冇關係 !!
作者: wyman18    時間: 2011-8-18 10:04
~可樂~ 發表於 2011-8-18 10:02
我唔介意~!! 你可以對我有意見! 但係我知道我前做過既野..樣樣都同你冇關係 !!

哦.死性不改
作者: MAZDA    時間: 2011-8-18 11:21
回復 wyman18 的帖子

yes!~
作者: ~可樂~    時間: 2011-8-18 11:42
MAZDA 發表於 2011-8-18 11:21

yes!~

唉...你真係對我冇哂信心?
作者: ericlung2010    時間: 2011-8-18 11:44
為左玩都搞到犯眾憎,有咩為呢?
作者: MAZDA    時間: 2011-8-18 12:13
回復 ericlung2010 的帖子

唉!老實講,佢之前真係做過好多乞人僧的事,如小鏡司机同埋土屋
有次约佢交收等左成粒鈡都鬼影都冇,到打给佢時又不接电,一接
电就係度扮怪聲!!係人都神僧鬼厭啦!!!!而且呢一板包括
我都係受害者來的。:'所以亦因為咁唔好怪我地点解咁僧你的原因之一
嗎?!
作者: MAZDA    時間: 2011-8-18 12:19

補充:佢個次問大埔廠借遙控巴士玩,玩到人家的巴士容容爛爛不
得至,險些借给他的車主取不回,搞到險些要報警佢才收到通碟才肯還给人家的。
作者: ming1389    時間: 2011-8-18 12:30

豪哥人地約你玩車.交收.成日飛機人...打比你又整d怪聲出嚟
為咩呢?你敢樣咪比人覺得你古古怪怪........
問大埔廠借遙控巴士玩,玩到人家的巴士容容爛爛..
係人都怕0左你啦

作者: sing2008    時間: 2011-8-18 12:58

同某個人一樣都係得個講字,唔會改,有時D野淨係講冇用,行動最實際,唔好到時講就天下無敵,做就冇心冇力就得喇
作者: Tomyyoyo    時間: 2011-8-18 13:36
一接电就係度扮怪聲!   
作者: ericlung2010    時間: 2011-8-18 14:03
回復 MAZDA 的帖子

我諗你搞錯啦,我唔係覺得你地憎佢有問題,只係想問佢點解玩車可以玩到自己變成過街老鼠(犯眾憎)之嘛,其實有緣至有機會一齊玩,我又唔明點解要搞到問人借車玩,我覺得借遙控車比借真車更煩,尤其係遙控巴士,如果我問人借部車,不幸炒左,賠幾錢,最多咪返廠搞,起碼係明碼實價,果d咁既diy野,睇落就樣樣都唔值錢,但件件PARTS(車殼部份)全部都係師兄既心血,點賠呀?我都幾常遇到(飛機司),問完幾錢。講埋價先黎放飛機,不知所謂
作者: ming1389    時間: 2011-8-18 15:01

你係咪講緊北區老手飛機司呀?
作者: ericlung2010    時間: 2011-8-18 15:07
回復 ming1389 的帖子

飛機司=放飛機的人
作者: ming1389    時間: 2011-8-18 15:08

明白..........thx
我巳為你講緊果個資深北區飛機司

作者: 阿希32318    時間: 2011-8-18 23:47
有d咁既事 好彩我玩車果班無d咁既人~
作者: ~可樂~    時間: 2011-8-19 08:48
我真係好想可以同反港島D人玩反車呀!! 可唔可以俾多次機會我!
作者: SAIITSZ    時間: 2011-8-19 11:50
做乜會咁架
作者: cedricho    時間: 2011-8-19 12:32
吾知點解.
我覺得貨車界好似特別多呢D野發生.
有無人知點解呢.
作者: bbfish02    時間: 2011-8-19 20:26

作者: Dork    時間: 2011-8-19 22:59

其實玩都可以咁飯仲憎.你都不要開這個post出來.
作者: German    時間: 2011-8-20 16:23
cedricho 發表於 2011-8-19 12:32
吾知點解.
我覺得貨車界好似特別多呢D野發生.
有無人知點解呢.

我覺得可能係同貨車活動既特點,貨車本身既特性有關
作者: cedricho    時間: 2011-8-20 16:25
回復 German 的帖子

即係點.
我都貨車. 但一見到呢d野就吾想出車lu
作者: German    時間: 2011-8-20 16:27
講真,你想返黎玩我冇意見
不過你再放人飛機,遲到,我就唔知會有咩後果喇
作者: German    時間: 2011-8-20 16:30
cedricho 發表於 2011-8-20 16:25

即係點.

貨車活動本身係好團體既活動,唔似快車,可以「到左玩住先」
所以一人遲到對成隊人都有好大影響
其實本身遲到少少都冇咩問題,
但呢個人可以遲成個鍾,到最後都唔見人
難怪佢咁非洲和尚既
作者: cedricho    時間: 2011-8-20 16:50

i see.
我地慢爬d人好準時架wor.
遲到咪吾等lor.
我最憎人遲到.
一係就比個電話, 講會遲幾多.
咁抵q死啦.

咩叫非洲和尚?
作者: German    時間: 2011-8-20 16:55
cedricho 發表於 2011-8-20 16:50

i see.

最衰慢爬局成日都好遠搞
如果唔係我一定黎玩
佢仲要同你講黎緊,點知轉頭電話就打唔通了

非洲和尚,黑人僧
作者: cedricho    時間: 2011-8-20 16:58

都幾遠, 但當行山lor.
做下運動.
都幾好玩架.
作者: German    時間: 2011-8-20 17:02
cedricho 發表於 2011-8-20 16:58

都幾遠, 但當行山lor.

行就唔驚,坐車果下遠呢
作者: cedricho    時間: 2011-8-20 17:03

你..........hk island?
作者: German    時間: 2011-8-20 17:41
cedricho 發表於 2011-8-20 17:03

你..........hk island?

係呀
作者: MAZDA    時間: 2011-8-20 17:44
回復 cedricho 的帖子

我同軍人都係港島人來!我自己都係怕遠所以才唔Join 你地啲局
作者: MAZDA    時間: 2011-8-20 17:51

Yes !所以我好僧佢成日甩底玩失誴,有次约佢去大埔玩巴士跟著去大
廠小修,我係九龍等呢條友好耐都不本來當時我也十分狼狽地浪費
我時間!
作者: cedricho    時間: 2011-8-20 17:59

香港島有無地方好玩先.
作者: cedricho    時間: 2011-8-20 18:04

咁算把啦.
一次不忠, 百次不用.
作者: ~可樂~    時間: 2011-8-20 21:34
俾多次機會我啦
作者: MAZDA    時間: 2011-8-20 23:22

其實上年年中時我已經比過好多機會佢的 , 好像佢上年答應會收我架R620 !
我約佢係吉之島等 , 我當然準時到達現場等佢 , 當時我見佢未來 ,我就致
電比佢 !條友話就來 ,叫我等多3個字 .....結果答案就係:人影都冇...
打比佢再問位置時電話又不接 , 到接時又係度扮怪聲~~~~~~ 我個心
對佢呢位飛機師十分之望 ....

飛機師的甩底個案....

1. 約佢同我一起去大埔廠維修巴士 , 兩次都係等佢時人影都冇 !!!
2. 有次約佢去赤柱玩車 , 講好係小西灣等搭車入去 ,  又係玩失誴 !!
3. 條飛機師答應土屋同小鏡司機賣野比佢地 , 但土屋同小鏡司機
在交收地點等左好耐好耐 ,都冇來現場交收...當時佢地話比我知
我已好怒~~~~
4. 最後一次 ,在一次旺區局 ,佢有來 ,話答應收我架 R620 ,當時我諗
著下道氣 ,算啦..比多次機會佢同佢FRIEND返 , 講好價 ,賣比佢 ,佢當
時咁賣個扶手比我的 , 但誰知道.....最好係吉之島等佢 , 鬼影都冇隻~~~
結果我對佢真係好失望!!!!!!!:@ 就算係土屋都唔LIKE佢 !!!!!

話已說完 ,以上句句真實個案來 !!!

作者: lf2c    時間: 2011-8-20 23:28
MAZDA 發表於 2011-8-20 23:22

其實上年年中時我已經比過好多機會佢的 , 好像佢上年答應會收我架R620 !

樓主咁樣做飛機師又有晒案底咁又
真係好難令人對佢有番信心囉..........

作者: lf2c    時間: 2011-8-20 23:31
~可樂~ 發表於 2011-8-18 08:46
我知我之前係個飛機友!但係我真係好想反反來!! 我想知你地同唔同意我反來!! 如果我可以重反貨車界..我好想你 ...

樓主.........早知今日又何必當初呀...........

作者: wyman18    時間: 2011-8-20 23:33

死左條心啦.你唔洗旨意再埋堆啦.
我可以系到講句我地無師兄歡迎你翻黎.出呢個post正一多舊魚.
作者: MAZDA    時間: 2011-8-20 23:37

叔叔..即使我個局都唔多想WC呢類有多次甩底案底的人來.....最橙唔係一次..
係一次又一次 !!!

PS:明日我改出CC-01 ! 個BAND會改 ,注意 !
作者: lf2c    時間: 2011-8-20 23:41
MAZDA 發表於 2011-8-20 23:22

我睇完CHING你咁講覺得樓主好過份囉.....
約佢去玩又放飛機.....咁玩其實都冇乜所謂....佢去唔到咪下次囉....
最過份係應承左幫人買野但又甩底呢下先激死......
CHING你就分分鐘成擔心機咁準備好晒D野就去等佢泥同你交易......
但最過份係佢聽CHING你電話係度扮怪聲呢下先至型到爆囉......
大佬.....唔要咪出聲囉.....有幾難姐.........
咁佢如果真係冇心要就咪鬼應承人地啦.....
我睇到CHING你咁講都鄧你唔抵覺得樓主呢個人好極有限........
作者: MAZDA    時間: 2011-8-20 23:47
回復 lf2c 的帖子

叔叔...其實佢唔要件野咪講聲未得羅........ 而真係來不到同我一起玩
便同我講聲咪可以囉 ...  我初初識佢,佢都唔係咁的...後來唔知點
解佢個人變成咁飛機C.....
作者: lf2c    時間: 2011-8-20 23:53
MAZDA 發表於 2011-8-20 23:47
回復 lf2c 的帖子

叔叔...其實佢唔要件野咪講聲未得羅........ 而真係來不到同我一起玩

首先我唔係叔叔泥....唔該唔好叫到我老晒好冇大家都係互相稱呼番做師兄會好D
返正題....咁我覺得樓主係個非常善變既人泥囉......
明明話左係應承你地做D乜....但掉轉頭又改變主意甩你地底.....
其實佢咁樣做只會令自己好難得到人地對佢既信任......
同時亦係影衰晒佢自己既人格..........

作者: MAZDA    時間: 2011-8-20 23:58
回復 lf2c 的帖子

SORRY!講吓笑....唔好怒 !  慣左口...唔好介意..
作者: lf2c    時間: 2011-8-21 00:00
MAZDA 發表於 2011-8-20 23:58
回復 lf2c 的帖子

SORRY!講吓笑....唔好怒 !  慣左口...唔好介意..

咁唔緊要...可能你地遙控貨櫃車呢邊真
係多叔叔玩呢......
因為我地電車果邊多數都係互稱師兄
多既.....
作者: Dork    時間: 2011-8-21 00:01
算吧啦樓主 其實我都好憎d人講完野吾算數的人 講完d野做吾到就吾好講啦 大隻廣
仲要出呢個post比人插 你真係多舊魚 如果我現實有呢d朋友 佢多多都吾夠死
咁多ching都咁講你 你還敢回post 你都<好好好>厚面皮 做到你朋友和同事就真係<心很照>
作者: lf2c    時間: 2011-8-21 00:04
而家樓主自己真係整左套現實版既"狼來了"啦..............
作者: ming1389    時間: 2011-8-21 00:07

狼來了.............喔....................
作者: ming1389    時間: 2011-8-21 00:11

我朋友都俾佢飛機過''一次''約交收.打比佢又係玩''怪聲''.............
作者: MAZDA    時間: 2011-8-21 00:14

有 !!!上港島石澳龍隻個邊....好正 ,風景又好 !全程都係又斜又多崎嶇的OFFROAD來 !!!
作者: lf2c    時間: 2011-8-21 00:15
ming1389 發表於 2011-8-21 00:11
我朋友都俾佢飛機過''一次''約交收.打比佢又係玩''怪聲''.............

佢實在太有型啦...........唔做聲優真係晒曬佢把聲囉...............
作者: MAZDA    時間: 2011-8-21 00:18
回復 lf2c 的帖子

C兄 !我打比佢佢咁試過播啲車的引擎聲...唔知係米MM2 GAME個啲....
作者: ming1389    時間: 2011-8-21 00:21

樓主敢多人插佢座樓...樓主座樓唔知會不會變成''危樓''呢????
作者: lf2c    時間: 2011-8-21 00:22
MAZDA 發表於 2011-8-21 00:18
回復 lf2c 的帖子

C兄 !我打比佢佢咁試過播啲車的引擎聲...唔知係米MM2 GAME個啲....

咁咪即係當你無到既姐................
連最簡單既尊重別人都唔識.........佢冇得救架啦.........
作者: Dork    時間: 2011-8-21 00:25
MAZDA 發表於 2011-8-21 00:18
回復 lf2c 的帖子

佢其實係米有精神病架 = =
作者: ~KH~    時間: 2011-8-21 00:30
唉....呀豪做咩要出post.....係咁比人抽水...
路過入來踩兩踩
作者: MAZDA    時間: 2011-8-21 00:33
回復 Dork 的帖子

我只知佢係一個半巴士迷來 ,個時我同佢遊過巴士河的...
當時我識佢個人未似而家咁 ,鐘意錄巴士的中門關門的聲
音同埋駕駛室的指揮燈聲 ,都唔緊要 ,當係興趣來 !但佢
用呢啲聲音做啲迴避人地打電話問佢野 ,追佢位置等就真
係好唔岩 ,好唔洽當~~~~ 搞到個個都犯眾僧....唉~~~

作者: ~可樂~    時間: 2011-8-21 08:25

我唔介意俾你地講反之前我做錯既野.因為我真係我真係有做錯..但係我好後悔以前做錯既事 !  我真係好想你地可以俾我一次機會去同你地玩車 ! 我知之前係我唔岩..但係我係而一年來...我真係好想可以同反你地玩車!!  好似記唔記得有一次...我叫你地出來玩車...話請你地所有人食M記...我真係好想好似以前咁...開開心心!!  我以前放你地飛機...我知我係錯!! 我好想你地俾多次機會我去同反你地一齊去玩!!  當我係冇接觸車而一年來..我有反省過我前既過錯....以前大家真係唔好意思...就怪我以前係一個飛機友...但係..由而加我真係想用我既行為...做俾你地睇...!我好想做一個有品既人俾你地知道!! 大家....以前既事真係好對唔住!! sorry !! 特別係香港島玩車既所有人!! 真係好對唔住!! 如果你地可以同意我出反來玩車!!我好想送反一D野俾你地....咁係想我對以前既過錯俾反少少心意!! 我好想你地俾多最後一次機會去做俾你地睇!!
作者: bbfish02    時間: 2011-8-21 12:03
唉…師兄早知今日何必當初牙,我睇左咁奈都係你既問題萬事得師兄都比個幾個機會你啦!佢咁好人你都激嬲佢成咁真係幫你唔到
作者: ming1389    時間: 2011-8-21 13:14

回復 ~可樂~ 的帖子

實冇人釆.............
作者: Doughboy    時間: 2011-8-21 15:00
~KH~ 發表於 2011-8-21 00:30
唉....呀豪做咩要出post.....係咁比人抽水...
路過入來踩兩踩

KH 兄,很久不見了
作者: hei_choro    時間: 2011-8-21 15:50
~可樂~ 發表於 2011-8-21 08:25
我唔介意俾你地講反之前我做錯既野.因為我真係我真係有做錯..但係我好後悔以前做錯既事 !  我真係好想你地可 ...

樓主要知道,
誠信就似玻璃.

碎左雖然可以痴返
但條痕就係永遠
作者: ming1389    時間: 2011-8-21 16:18

回復 hei_choro 的帖子

講真呀萬兄都算幾好人....飛機豪佢連港島區隊長萬兄都玩..又飛機又甩底.hold左人地野出來交收又''甩底.伸唔只隊長萬兄一個令野.其他師兄都令過野..激到人地火都嚟著哂燈...........
我果陣同萬兄佢地玩遲到我都會打比萬兄話要遲d到.冇交帶就唔係敢好啦..有交帶的話..萬兄佢都會照等
嚟飛機豪佢想''龜''隊都好難唔洗止意......

作者: rcmodel    時間: 2011-8-21 16:52
其實我好想知點解樓主要放飛機 同埋係電話播怪聲

佢既行為我只可以理解為精神有問題
而一個精神有問題既人。點解又會突然想同番大家玩呢。又點解突然會改呢。還是背後有咩原因呢
作者: 遙控新手    時間: 2011-8-21 17:16

但我覺樓主是正常的,只是比較怕醜

只是我個人睇法

作者: cedricho    時間: 2011-8-21 17:38

咁由得佢啦.
都不用再理佢.
我有架ford同benz.
希望快d番新完同大家玩.
作者: cedricho    時間: 2011-8-21 17:45
我有排先開到工wor
作者: ming1389    時間: 2011-8-21 17:46

收pm...............
作者: lf2c    時間: 2011-8-21 19:21
遙控新手 發表於 2011-8-21 17:16
但我覺樓主是正常的,只是比較怕醜

只是我個人睇法

但佢一次又一次咁放人飛機wo........
我唔覺樓主係正常囉.........直頭覺得
樓主係好無聊同好幼稚.......
作者: ~KH~    時間: 2011-8-21 22:50
Doughboy 發表於 2011-8-21 15:00
KH 兄,很久不見了

LEO兄,一日不見如(格)三季
我地都係冇見百幾年姐
作者: Doughboy    時間: 2011-8-22 09:08
~KH~ 發表於 2011-8-21 22:50
LEO兄,一日不見如(格)三季
我地都係冇見百幾年姐

我都係路過入來, 抽下水
作者: MAZDA    時間: 2011-8-22 11:57
回復 Doughboy 的帖子

叔叔,今個星期六晚來不來呀?
作者: MRX-2    時間: 2011-8-23 16:36
~可樂~ 發表於 2011-8-21 08:25
我唔介意俾你地講反之前我做錯既野.因為我真係我真係有做錯..但係我好後悔以前做錯既事 !  我真係好想你地可 ...

http://s96.photobucket.com/albums/l172/rc_daily/?action=view¤t=1d3566b2.mp4

登錄/註冊後可看大圖

重溫一下先
作者: kwcgary    時間: 2011-8-23 20:24
回復 MRX-2 的帖子

正!
作者: royroy311    時間: 2011-8-23 20:47

good take~
作者: MAZDA    時間: 2011-8-23 21:02
回復 royroy311 的帖子

最大懲戒 !
作者: ming1389    時間: 2011-8-23 22:59

大飛哥你想笑死人咩.你敢攪法分分鐘全個貨櫃車版d師兄笑足成個月

娃.....

作者: ming1389    時間: 2011-8-24 08:12
回復 Jazz_Wan的帖子

..b哥我笑到停不到口..
作者: ericyeung78    時間: 2011-8-24 09:44
唔係睇到咁多個哈字,我都唔覺硬係好似成班大人响道恰細路咁
作者: 卍亮卍    時間: 2011-8-24 12:11
笑還笑啦...係到洗板....
作者: superchucu    時間: 2011-8-24 13:21
MRX-2 發表於 2011-8-23 16:36
http://s96.photobucket.com/albums/l172/rc_daily/?action=view¤t=1d3566b2.mp4

;P;P
作者: MAZDA    時間: 2011-10-8 13:11

正如各大車友說得對 , 真係不應該同佢再玩車... 呢一個人
在一個月來我地的局領教個唔少衰野.....而且曾發生過唔開心的事件等 !

總括:同以前一樣 , 永沒改變 !!!!!
作者: ryanlee09    時間: 2011-10-8 13:47
小弟仲有塊上「薄」嘅斜板係佢度
作者: Barry28    時間: 2011-10-8 17:57
ryanlee09 發表於 2011-10-8 13:47
小弟仲有塊上「薄」嘅斜板係佢度

佢仲欠我一條頭擔同一條尾擔, 而且欠阿土屋$X00.00大元都未還啊!!
打佢電話又唔聽又唔覆!!
作者: ryanlee09    時間: 2011-10-8 18:01
Barry28 發表於 2011-10-8 17:57
佢仲欠我一條頭擔同一條尾擔, 而且欠阿土屋$X00.00大元都未還啊!!
打佢電話又唔聽又唔覆!!

忽然醒起之前巴士單野
作者: MAZDA    時間: 2011-10-8 18:01
回復 Barry28 的帖子

當初唔知點解咁心軟比佢來加入返我地...
而家都後悔比佢回頭 ,以為佢會改 ,點知永不
改變 ,原地踏步.......
作者: Barry28    時間: 2011-10-8 18:13
MAZDA 發表於 2011-10-8 18:01
回復 Barry28 的帖子

當初唔知點解咁心軟比佢來加入返我地...

比多一個星期佢啦, 希望佢會主動揾阿土屋, 樂仔同我啦 !
作者: Jazz_Wan    時間: 2011-10-8 22:48
唔值得原諒
作者: wyman18    時間: 2011-10-8 22:52
報警
作者: peter28    時間: 2011-10-9 00:00

支持報警【足人】
作者: MAZDA    時間: 2011-10-9 00:11
佢再唔還錢,唔該受害當事人call police...就算佢還返錢
都唔會再比佢玩局了 !
作者: keithww23    時間: 2011-10-9 00:55
其實我睇咁再.....都好難搵到一個人冇品得過佢
作者: Jazz_Wan    時間: 2011-10-9 04:05
keithww23 發表於 2011-10-9 00:55
其實我睇咁再.....都好難搵到一個人冇品得過佢

一定要報警 , 唔見官才唔流眼淚

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2