RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 由電車轉玩油車一問.. [打印本頁]

作者: 老夫子    時間: 2006-9-26 15:49
標題: 由電車轉玩油車一問..
我本來係玩電車既新手,e加想轉玩油車,但對油車咩都唔識,

想問下油車既基本構做係點,同埋我見過有d一set既油車,扣都包,9xx$,買黎玩代唔代算?
作者: DieselEngine    時間: 2006-9-26 16:04
結構就係......
引擎=麼打, 經大齒輪後, 推郁個兩個皮帶輪, 其中一個齒輪帶動大尾牙,
另一條皮帶帶動前皮帶輪, 前皮帶輪會帶動前單向給前輪動力.
作者: 老夫子    時間: 2006-9-26 16:07
咁9xx果d一set車買唔買得過?
作者: DieselEngine    時間: 2006-9-26 16:11
原帖由 老夫子 於 26/9/2006 04:07 PM 發表
咁9xx果d一set車買唔買得過?

果d會唔會係大陸野? 我見TG10淨車架都賣1200.
但京商全套車連控賣19xx, 9xx會係咩材料我也不敢想像吧.
作者: 老夫子    時間: 2006-9-26 16:13
哈....咁既話,我諗可能玩返電車對我E D學生哥黎講可能會化算D
作者: DieselEngine    時間: 2006-9-26 16:28
唔駛驚, 儲夠二千之後大把選擇喎.
作者: barrel    時間: 2006-9-28 23:56
講真,玩連車都可以好貴,其實睇下你點玩,我見好多人買架4,5百蚊雙星返黎,改下一百,改下一百,都改成千蚊,如果你平平地買架kyosho RTR都係1600蚊,我又吾覺得貴電車好多!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2