RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 老番 v3.1m 入手了 哈哈 [打印本頁]

作者: lawrencechan    時間: 2013-5-29 16:49
標題: 老番 v3.1m 入手了 哈哈

http://www.gt-rc.com/en/details.asp?nodeid=75&id=226

唔知ching 有冇留意到, 最近kws 都有款呢款野, 好似v3.1m 咁....

更新:
起度多謝hknewton CHING SEND 個說明書比我, 令到早排收佐套2 手V3.1M 後, 原來真係插錯線, 好彩冇壞既~

琴日PAT PAT 痕行行下冇咩買, 就入埋呢套番版野黎比較下, 初步試過同 V3.1M 基本上冇分別, 但係呢, 番版呢套唔知點解著晒2 個車頭大燈同霧燈後, 個蜂鳴器會長響....最後放埋1 2 面LU~ 都係用返V3.1M

不過最搞笑係個老闆同我講, 緊係買呢隻啦, 呢個係大廠黎嫁, v3.1m 個d 你睇packing 就知咩事啦, 係咁易用個膠袋入住就賣幾百蚊, 買呢個岩嫁啦~ 我心諗, 你當人白痴咩

2015年6 月2日更新

xx power 起4 月份真係出佐套bluetooth 燈.

http://gt-rc.com/portal.php?mod=view&aid=127

唉, 又抄到捉, 起度再推post 比咁多位ching 知, 唔好買錯野, 一定一定一定要支持老正, 認明hknweton ching 套燈先係正貨

作者: hknewton    時間: 2013-5-29 20:58
抄到足

作者: lawrencechan    時間: 2013-5-29 21:00
係丫, 99%一樣.......
作者: kennethgo    時間: 2013-5-29 21:04
wa! 99% same
作者: hknewton    時間: 2013-5-29 21:19
KWS有得賣啦 ??

作者: ebe    時間: 2013-5-29 21:33
好野至會有人抄
作者: lawrencechan    時間: 2013-5-29 21:41
hknewton 發表於 2013-5-29 21:19
KWS有得賣啦 ??

有丫, KWS 最尾尾尾尾個間有得賣250 個大洋

作者: hknewton    時間: 2013-5-29 21:48
lawrencechan 發表於 2013-5-29 21:41
有丫, KWS 最尾尾尾尾個間有得賣250 個大洋

即係係係係... 邊間呀??

作者: lawrencechan    時間: 2013-5-29 22:35
hknewton 發表於 2013-5-29 21:48
即係係係係... 邊間呀??

唔好開名啦
提示係最近酒樓個間。 玻璃門只可向內推。 推開後右邊賣呔。 左邊有手提電腦

知啦呱。。。

作者: sniper    時間: 2013-5-29 22:46
有無LINK 睇下"原裝"或者"GT POWER" O既效果??
作者: 老千    時間: 2013-5-30 10:30
咁不如買正版
作者: hknewton    時間: 2013-5-31 19:03
taobao 果套係堅野泥架 ... 係上一代V2

另外你買果套老番有冇藍牙 ??
冇的話只係普通V3.1
作者: lawrencechan    時間: 2013-5-31 21:25
係咩 哈哈 我未見過v2

好彩係堅野
作者: ebe    時間: 2013-6-1 08:28
GT Power 野質素真係   小第用過佢套聯動燈, 由其果 D 白插位, 插多幾次就鬆晒

始終都係 c-hing (hknewton) 套燈好好多, 由其售後服務一定要俾 LIKE

作者: lawrencechan    時間: 2013-6-1 08:50
ebe 發表於 2013-6-1 08:28
GT Power 野質素真係   小第用過佢套聯動燈, 由其果 D 白插位, 插多幾次就鬆晒

始終都係 c-hing (hkne ...

冇錯, 有時候, 買野唔一定平好, 售後服務都係根重要.

早前收既2 手v3.1m, 冇說明書跟, 同hknewton ching 講, 唔使一個中就收到email 啦, 呢d service 邊度搵丫.

作者: ccc527    時間: 2013-6-1 11:08
小第用過套GT Power聯動燈 no la!
V3.1 IS VERY OK!
作者: Barry28    時間: 2013-6-1 17:26
hknewton 發表於 2013-5-31 19:03
taobao 果套係堅野泥架 ... 係上一代V2

另外你買果套老番有冇藍牙 ??

如果有朋友想買套燈, 我哋都會介紹買hknewton兄嘅產品 !
作者: cccan    時間: 2013-6-1 18:27
Barry28 發表於 2013-6-1 17:26
如果有朋友想買套燈, 我哋都會介紹買hknewton兄嘅產品 !

support

作者: hknewton    時間: 2013-6-23 20:55
ebe 發表於 2013-6-1 08:28
GT Power 野質素真係   小第用過佢套聯動燈, 由其果 D 白插位, 插多幾次就鬆晒

始終都係 c-hing (hkne ...

感謝支持"老正"

作者: LOSE    時間: 2013-6-23 21:10
支持正版
作者: wrxsti    時間: 2013-6-24 18:45
support
作者: hknewton    時間: 2013-7-5 02:22
ccc527 發表於 2013-6-1 11:08
小第用過套GT Power聯動燈 no la!
V3.1 IS VERY OK!

感謝支持"老正"

作者: hknewton    時間: 2013-7-21 13:37
Barry28 發表於 2013-6-1 17:26

感謝支持"老正"

作者: glen6831    時間: 2013-7-25 23:34
我支持正版多,原因開發者真係好緊張開發品質量。最重要係他會答到你想解決的問題,抄人的九成都係大陸仔。佢地無創意不單只,連點解要咁設定諗都唔諗。
作者: cc4321    時間: 2013-8-1 09:06
電子野都係用返正廠好,山寨真係驚會爆炸
作者: hknewton    時間: 2013-8-18 02:15
cccan 發表於 2013-6-1 18:27
support

感謝支持"老正"

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: hknewton    時間: 2013-10-17 20:10
LOSE 發表於 2013-6-23 21:10
支持正版

感謝支持"老正"

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: LOSE    時間: 2013-10-17 20:42
hknewton 發表於 2013-10-17 20:10
感謝支持"老正"

支持!!事實係值得推介,例如v3.0咁,比起d不知名燈組都只係多幾十蚊,可設定項目又夠多,d燈唔會亂咁著,又有死氣喉回火效果,正!!.......夠輕,個必必又夠晒大聲

作者: hknewton    時間: 2013-12-4 03:17
wrxsti 發表於 2013-6-24 18:45
support

感謝支持"老正"

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: RCandylau    時間: 2013-12-9 00:35
lawrencechan 發表於 2013-5-29 22:35
唔好開名啦
提示係最近酒樓個間。 玻璃門只可向內推。 推開後右邊賣呔。 左邊有手提電腦

智樂?

作者: atlantean    時間: 2013-12-9 19:36
呢篇文章鱔味濃
作者: hknewton    時間: 2013-12-10 00:34
atlantean 發表於 2013-12-9 19:36
呢篇文章鱔味濃

師兄, 有圖有真相 ... 佢係唔係老番, 你自己判斷
有咁多師兄SUPPORT 我地, 你都覺得有"鱔味"的話, 我地無話可說
[attach]765373[/attach][attach]765374[/attach][attach]765376[/attach][attach]765375[/attach]

作者: atlantean    時間: 2013-12-10 13:03
hknewton 發表於 2013-12-10 00:34
師兄, 有圖有真相 ... 佢係唔係老番, 你自己判斷
有咁多師兄SUPPORT 我地, 你都覺得有"鱔味"的話, 我地無 ...

師兄誤會啦,我絕對絕對支持正版,我所指嘅係老翻商人聲稱自己係大廠出品,老翻當正版賣,鱔味甚濃。

希望師兄繼續努力開發新產品,以創意抗衡奸商抄襲之風。對家只會抄襲,永遠都無可能帶領潮流,因此註定只可以做跟尾狗。

作者: kinshin0606    時間: 2013-12-10 16:14
前幾日買v3.1m  未有電變未裝得 我仲問之後遇到唔識裝可唔可再請教 尼位 ching 都好 nice 話可以 值得支持!
作者: hknewton    時間: 2013-12-18 00:37
atlantean 發表於 2013-12-10 13:03
師兄誤會啦,我絕對絕對支持正版,我所指嘅係老翻商人聲稱自己係大廠出品,老翻當正版賣,鱔味甚濃。

希 ...

感謝支持"老正"

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: hknewton    時間: 2013-12-18 00:38
kinshin0606 發表於 2013-12-10 16:14
前幾日買v3.1m  未有電變未裝得 我仲問之後遇到唔識裝可唔可再請教 尼位 ching 都好 nice 話可以 值得支持 ...

有電變未呀?

作者: 搖控豪    時間: 2014-10-28 07:55
打擊老反,支持正貨
作者: skyhawk    時間: 2014-10-28 17:54
個個都買翻版, 就唔會再有人願意開發新產品..   

明抄仲要抄足.. 樣都一樣.. 真係禮義廉

多數係設計者攞返大陸生產, 比上面D廠走後門攞走個設計.. 甚至係同一條生產線做多幾千個自肥..
作者: hknewton    時間: 2015-4-10 03:56
搖控豪 發表於 2014-10-28 07:55
打擊老反,支持正貨

感謝支持"老正"

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
"老番"又重新上架, 仲多個新"兄弟"
連網頁個新logo都 ...
鞋, 無話可說

登錄/註冊後可看大圖

作者: lawrencechan    時間: 2015-6-2 12:00
hknewton 發表於 2015-4-10 03:56
感謝支持"老正"

CHING, 岩岩收到我個朋友話GT POWER 真係出佐bluetooth 版啦

http://gt-rc.com/portal.php?mod=view&aid=127

唉, 又抄到捉, 起度再推post 比咁多位ching 知, 唔好買錯野, 一定一定一定要支持老正, 認明hknweton ching 套燈先係正貨

作者: hknewton    時間: 2015-6-4 02:11
lawrencechan 發表於 2015-6-2 12:00
CHING, 岩岩收到我個朋友話GT POWER 真係出佐bluetooth 版啦

http://gt-rc.com/portal.php?mod=view&aid ...

Thanks !!
一早知道, 5個版本比佢抄左3個

嚴正聲明 (有圖有真相) 左此:
http://www.rc-evo.com/xbbs/forum ... 59&fromuid=1647

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2