RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: [轉載]2014香港電動遙控模型車公開賽@JV(免費報名) [打印本頁]

作者: kkchung    時間: 2014-4-1 13:26
標題: [轉載]2014香港電動遙控模型車公開賽@JV(免費報名)
[轉載]2014香港電動遙控模型車公開賽@JV(免費報名)

https://docs.google.com/forms/d/1hvtuBVuB1eQBJcSWcmc9uxahs7xrhn-gXEzWx3xQlm4/viewform

登錄/註冊後可看大圖

作者: defcone    時間: 2014-4-1 13:52
會唔會有試車日?
作者: alan0108    時間: 2014-4-1 17:23
大會會唔會提供amb??
作者: andycckkww    時間: 2014-4-1 18:15
落埸Go Go Go
作者: andycckkww    時間: 2014-4-1 18:16
會提供amb
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-3 12:59
幫個仔報左名。唔知學生用乜motor呢?
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-10 06:31
有冇c hing收到通知有關這比賽?
作者: jerry423    時間: 2014-4-10 06:48
http://www.hkrccr.com/
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-10 14:49
請問有參加的c兄是否已收到confirmation?
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-11 00:23
what brand is 92018M tires?

作者: gos    時間: 2014-4-11 02:18
京商
作者: andycckkww    時間: 2014-4-11 18:26
[img][/img]
作者: Tam    時間: 2014-4-15 11:10

那裡可以買到? 這呔好少人用,,會唔會無貨
作者: kelvinayhh    時間: 2014-4-15 16:49
到底限唔限呔
作者: gos    時間: 2014-4-15 21:09
睇赛例。
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-15 23:40
有幾個小學生跑mod, 勁!
作者: hon718    時間: 2014-4-16 18:22
套呔可能凈係得鍵X先有得買!
作者: andycckkww    時間: 2014-4-16 18:56
對,只有鍵全有得賣

作者: Tam    時間: 2014-4-16 18:58
賽例無指定要用。只是參考。應該無control呔wor
作者: Tam    時間: 2014-4-16 18:58
賽例無指定要用。只是參考。應該無control呔wor
作者: Tam    時間: 2014-4-16 18:59
如果一定要用,鍵全都唔會有70套la
作者: hon718    時間: 2014-4-16 19:01
指定要啊師兄!
作者: arto6    時間: 2014-4-16 19:21

錯晒,係指定要用名貴京商呔~~~~~皮
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-17 05:03
對,只是參考,no control tires
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-17 05:05
是次比賽所有組別須自行預備電動遙控模型車專用之標準膠車呔作賽(參考型號︰92018M) (不可使用棉呔)作賽。第3組最多一套呔走全日,其餘組別最多兩套呔走全日。
作者: gos    時間: 2014-4-17 10:44
其實如果唔駛用control 呔,就母須給型號:92018M。赛會會話自備任何電車用24mm闊的膠呔。最多兩套走全日。
作者: arto6    時間: 2014-4-17 10:50
edmundkevin 發表於 2014-4-17 05:05
是次比賽所有組別須自行預備電動遙控模型車專用之標準膠車呔作賽(參考型號︰92018M) (不可使用棉呔)作賽。 ...

Ching, KK張poster 堅話要用奸商呔bor.

作者: arto6    時間: 2014-4-17 10:56
但如果唔限呔,覺得太唔公平, 好似以前蘇力屎年代(039F擔,HARA 擔及好新鮮嘅呔皮) 一早就比一些高級車手買晒。
作者: smok    時間: 2014-4-17 11:25
講到明係指定車呔啦, 要用其他牌子車呔建議自己搞多場比賽
作者: nastyboy    時間: 2014-4-17 11:53
賽例系要用京商(92018M)胎呀!無所為啦,大家用同一種胎公平D嘛.....
作者: bigheman    時間: 2014-4-17 11:55
唔control真喺有啲難搞, 由其第一次比赛嘅赛員, 要諗用乜車胎真喺幾煩 ....
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-17 12:01
我的是從confirmation email copy 過來的。如果指定,又駛乜話不可用棉呔呢。佢都話92018只是參考。我會用Team Power tires.
作者: smok    時間: 2014-4-17 13:36
指定                              

作者: nastyboy    時間: 2014-4-17 13:38
以我個人理解賽例系要用京商(92018M)胎的,如有問題可打比大會問,有些人話用有些人話不用,吾洗估估下嘛,其實大家比賽都系玩下輕鬆下,如果因這些小問題而搞到大家吾開心就吾好啦,而家好多賽事都用control胎和限定用幾多套胎,家家有求我覺得幾公平吖。

有關比賽詳情及車輛規格請參考附上的文件。所有賽員須於比賽當日(4月27日)早上8時正到達觀塘佐敦谷公園遙控模型賽車場登記。如有任何疑問,請聯絡本人(82008898)。譚先生
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-17 13:56
C兄,我都係來玩的。㑹follow rules. 起初我都見到是control tires. 所以問牌子。但收到email 話參考,所以唔確定. 可否有C兄打電話問清楚。thanks.
作者: gos    時間: 2014-4-17 14:15
其實你都可以打電話去問下。
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-17 14:25
我未到香港....
作者: Tam    時間: 2014-4-17 19:19
剛收到電郵。電郵如下
作者: Tam    時間: 2014-4-17 19:20
各位「2014香港電動遙控模型車公開賽」參賽者:

由於大會收到有關比賽車呔的查詢,大會謹此宣佈以下安排︰

1. 為公平起見,所有用92018M型號車呔作賽之賽員將被編排於同一組進行初 賽及決賽。 2. 選擇使用其他車呔作賽之賽員,將被編排於同一組進行初賽及決賽。 3. 所有使用92018M型號車呔作賽之組別,每組決賽頭3名賽員將可額外獲增由 贊助機構送出之紀念品一份

請所有賽員在4月21日以電郵形式([email protected])向大會確認 閣下使用的車呔 是否92018M型號。如果過期後未有回覆,大會將編排沒有回覆的賽員於其他車呔 的組別作賽。

如有任何疑問,請聯絡本人(82008898/[email protected])。

再次感謝你的參與。

香港遙控模型車教室 項目經理 譚俊熙謹啟
作者: gtimax    時間: 2014-4-23 10:44
這個安排幾好喎
作者: Andrewkwan    時間: 2014-4-23 11:11
呢D真係有想過及固及一般來玩車朋友......很好安排.俾個 Like ....
作者: gos    時間: 2014-4-23 22:50
都係一個解决辦法。分開車呔组别。
作者: edmundkevin    時間: 2014-4-24 12:01
希望星期日好天
作者: Salviour94    時間: 2014-4-27 19:27
呢場比賽真係好那搞笑
公開 A組變B組 B組變C組
學生哥個組 雜胎比賽 京商胎既一定ABC組
其他胎變左做D組

作者: adonis    時間: 2014-4-27 20:30
今天的比賽安排已經很好! 個人覺得好好玩, 已經好開心有這樣的比賽! 希望日後賽會繼續努力! 加油! 希望大家給賽會一個 like
作者: adonis    時間: 2014-4-27 20:33
可否 upload 一 些 相片給我回味一番呢 ?
作者: 新人    時間: 2014-4-27 22:03
Salviour94 發表於 2014-4-27 19:27
呢場比賽真係好那搞笑
公開 A組變B組 B組變C組
學生哥個組 雜胎比賽 京商胎既一定ABC組

我味由公開呔a 變左d 組
TQ 左,但又唔係我攞TQ wo ....[學生]

作者: SWL    時間: 2014-4-27 22:12
非專業賽會,非專業賽例

作者: SWL    時間: 2014-4-27 22:15
高手變C組,行唔直變A組
作者: Salviour94    時間: 2014-4-27 22:30
SWL 發表於 2014-4-27 22:15
高手變C組,行唔直變A組

就係咁樣笑死人 用京商胎既優先
出決賽名單淨出一份 要過一段時間先去睇到咩組
啲人塞住

作者: Salviour94    時間: 2014-4-27 22:31
新人 發表於 2014-4-27 22:03
我味由公開呔a 變左d 組
TQ 左,但又唔係我攞TQ wo ....[學生]

你拎第幾

作者: andycckkww    時間: 2014-4-27 22:42
好濃商業品味,老師出貓,上星期已經有學生試跑逆時針,姦商呔跑14圈,入A組,三場決賽,我18圈公開A組跑一場收皮,同個所謂搖控模型教室一齊收皮恭喜恭喜
作者: 新人    時間: 2014-4-27 22:49
Salviour94 發表於 2014-4-27 22:31
你拎第幾

3.    >.<

作者: 新人    時間: 2014-4-27 22:54

希望可以再改善下,可是今次大會已經好過上次學界
期待下次再有呢啲比賽
作者: andycckkww    時間: 2014-4-27 23:05
可以再改善下,直到永遠
作者: Salviour94    時間: 2014-4-27 23:24
新人 發表於 2014-4-27 22:49
3.    >.<

咁我知邊個係你 睇住你比人過
冇左第2名
早知我都參加學界 冇校名都玩得

作者: Chrispo    時間: 2014-4-28 00:20
首先香港遙控模型車教室有這一份使命感去培育新手及舉辦賽事給予大家同道去參加是可喜的! 應予鼓勵。
本人今天有參加比賽,其遭遇亦和樓上師兄相似;A組變D組,心中有丁點不忿,不過從整天賽事中卻有少少的觀察,說出來作參考。
1.        在今天開始試車及開賽前,大會有很多訊息要對參賽者說明,往後可以考慮有Drivers’ Meeting去說明賽例、賽程、組別編排、每場比賽安排及如何會被取消最好成績等。如果能夠說清楚,今天A組變D組等有人認為不公的情況是可減少的。
2.        大會很規格地列明了賽例,但所見的只是紙上談兵!13.5T限3100kv,可惜沒有工作人員去審查。輪軚最多用兩套,大會似乎未有要求賽員去”mark” 軚。比賽時候出現很多不必要碰撞,大會卻未有使用應有的權責予以警告,看來大會未免太寬鬆,使用過多「酌情權」吧!
大會宗旨是專門為學生、青少年及有興趣人士提供專業的遙控模型車培訓,換言之就是培育新手,讓他們有正確的渠道去學習並享受搖控模型的樂趣,擁有優良的技術及正確的駕駛態度並於比賽時發揮高尚的體育精神。期望未來貴會所舉辦的比賽日能更嚴謹,更能讓新人從中去學習。

作者: P仔    時間: 2014-4-28 01:57

1場冇限呔既比賽!竟然有D禁有創意既安排!最勁!最估佢吾到就係有個世界首創,沒有A組既組别!!我真係要比個like大會!讚!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 新人    時間: 2014-4-28 07:41
Salviour94 發表於 2014-4-27 23:24
咁我知邊個係你 睇住你比人過
冇左第2名
早知我都參加學界 冇校名都玩得

下次再努力^-^
作者: 168    時間: 2014-4-28 11:23

今次比賽我也問過大會為何有此安排.
1)其實最早一定不是這樣安排.當初大會是指定用同一種車輪,其實最公平亦最容易安排比賽. 但好似有參加者向JV場投訴. 為何政府場地用指定用同一種車輪(KXXXXXX).好像有商業原素及不好.
JV場只向舉辦大會提出, 不能指定用同一種車輪........問題就發生......有參加者已買了指定車輪..........有人未買......如果用不同車輪比賽......更不公平......除非大家同意.......
所以大會向每位參加者了解用什麼車輪, 安排了同一種車輪比賽...我相信己是最好的安排.....
2)私人場絕對沒有此問題, 你想參加可參加, 規則也自定...有商業也可.......但政府埸有很多規則要跟.....否則不能用政府埸舉辦比賽.
3每次舉辦比賽, 當然會有不足及有改善的地方.
4)大家想一想舉辦比賽, 要用很多人力物力, 我沒有舉辦RC比賽的經驗, 但舉辦其他比賽及活動有試過, 當中的大量問題要處理.....不是外人能理解
5)在我立場....有人在JV場舉辦比賽...已經很好.............當然有不足及有改善的地方.
作者: 新人    時間: 2014-4-28 11:38
168 發表於 2014-4-28 11:23
1)其實最早一定不是這樣安排.當初大會是指定用同一種車輪,其實最公平 ...

對的,始終都係只是第三次由佢地係政府場搞比賽,明的
作者: SWL    時間: 2014-4-28 12:59
168 發表於 2014-4-28 11:23
1)其實最早一定不是這樣安排.當初大會是指定用同一種車輪,其實最公平 ...

以上完全明白,可以接受
問題在於全個比賽過程,甚至白紙黑字,都有稱公開呔組為A組B組。
但到頒獎時就比個C組D組盃比你!
本人覺得有欺騙成份
除非事先聲明公開呔組會被編作C組D組
我叫燒鵝飯,你比燒鴨飯我,都已經犯法la,並非你有獎比我就得

申報本人並非參賽者,只是一名電動遙控模型車愛好者
本人都希望此會可成為各收費車場外的一個有公信力賽會,可吸引各車場的高手參賽
但眼見兩次攪比賽都非常失望

作者: Nori    時間: 2014-4-28 14:11
好明顯系賽會好遲先決定分開兩組呔賽,而d盃一早做好,而又有讚助商,所以才這樣吧
作者: Nori    時間: 2014-4-28 14:13
如果要盃,一定賽fazer組 XD
作者: Nori    時間: 2014-4-28 14:15
要專業比賽,參加收費車場搞的吧!我想今次賽會純粹志在推廣搖控車
作者: kkchung    時間: 2014-4-28 14:20
adonis 發表於 2014-4-27 20:33
可否 upload 一 些 相片給我回味一番呢 ?

這裡有小許相片。
http://www.rc-magazine.com/bbs/portal.php?mod=view&aid=69

作者: 168    時間: 2014-4-28 14:25
其實大家都對RC有熱誠及興趣, 賽後可以向大會反映, 希望日後每次比賽都更好!!
因為不是有很多團體或組織願意向政府借場舉辦比賽, 因為實在太煩及很多文件處理
我也提了一些意見結大會, 希望日後有改善!

作者: SWL    時間: 2014-4-28 14:29

還是不要攪什麼「公開賽」,如想推廣搖控車應攪「同樂日」大家開開心心教小朋友、學生玩搖控車,謝絕快車會做成危險
真心說話,因假日見很多少朋友、初玩人士想玩,但都因快車而不能玩,明明是公開場地

作者: 168    時間: 2014-4-28 14:38
Nori 發表於 2014-4-28 14:11
好明顯系賽會好遲先決定分開兩組呔賽,而d盃一早做好,而又有讚助商,所以才這樣吧 ...

這個我又不清楚

作者: 168    時間: 2014-4-28 14:54
SWL 發表於 2014-4-28 14:29
還是不要攪什麼「公開賽」,如想推廣搖控車應攪「同樂日」大家開開心心教小朋友、學生玩搖控車,謝絕快車會 ...

所以大會有學生組.....讓RC 新人參加, 否則RC界只會越來越少人參與,
師兄應該也看見一種情況.....入場玩RC的人都開始步入中年......並不是沒有青少年.....只是新血較少!

作者: Salviour94    時間: 2014-4-28 15:04
新人 發表於 2014-4-28 07:41
下次再努力^-^

跑第一個細路個老豆好似為左要佢贏 開左turbo
直路快第二個架好多 快離譜左啲
同埋一完就佢老豆即拎走架車 冇人check過野

作者: SWL    時間: 2014-4-28 15:05
168 發表於 2014-4-28 14:54
所以大會有學生組.....讓RC 新人參加, 否則RC界只會越來越少人參與,
師兄應該也看見一種情況.....入場玩 ...

所以應多攪學界、新手賽,如攪「公開賽」就有「公開賽」的期望
但如果真的可以有「同樂日」就好,因我都想安心在JV場玩funny car

作者: ho8218    時間: 2014-4-28 15:06
Nori 發表於 2014-4-28 14:15
要專業比賽,參加收費車場搞的吧!我想今次賽會純粹志在推廣搖控車

認同
作者: Salviour94    時間: 2014-4-28 15:06
Nori 發表於 2014-4-28 14:13
如果要盃,一定賽fazer組 XD

第四場 海鮮佬佢地成班明顯扮炒車 比向左拎第一

作者: Bleed.Kaga    時間: 2014-4-28 15:17
主辦單位今非昔比... 行內人就知道真相
作者: dtracker    時間: 2014-4-28 15:33
Salviour94 發表於 2014-4-28 15:04
同埋一完就佢老豆即拎走架 ...

師兄, 是否証明左先

作者: 168    時間: 2014-4-28 15:44
SWL 發表於 2014-4-28 15:05
所以應多攪學界、新手賽,如攪「公開賽」就有「公開賽」的期望
但如果真的可以有「同樂日」就好,因我都想 ...

已我所知......都有舉辦學界賽, 新星賽

作者: SWL    時間: 2014-4-28 15:46
168 發表於 2014-4-28 15:44
已我所知......都有舉辦學界賽, 新星賽

應多攪
應多攪學界、新手賽,如攪「公開賽」就有「公開賽」的期望

作者: SWL    時間: 2014-4-28 15:52
Nori 發表於 2014-4-28 14:15

認同x2
事實如此,以為可在免費場玩專業比賽....

作者: 新人    時間: 2014-4-28 17:07
Salviour94 發表於 2014-4-28 15:04

都唔係吖。。。大家都0 timing ,同埋齒比都係好重要,我試過搭3.6 ,快到13.5 turbo 感。。
我果的車都唔似13.5 non timing 吖:)
大會話唔洗check 野喎!
btw it is not so unacceptable ge ^^

作者: 168    時間: 2014-4-28 17:56
所以有改善的地方。希望日後做得更好。
作者: krislo21    時間: 2014-4-28 18:03

師兄,知D唔知D就唔好亂咁吹!

作者: 168    時間: 2014-4-28 18:08
大家請冷靜,冷靜。理性討論,希望日後有機構或組織舉辦比賽時可做好一點。
作者: kelvinayhh    時間: 2014-4-28 18:32

乜都唔知就唔好亂吹,搞工房成日比人話質數差,大家玩13.5 0timing就梗係搭低齒比啦,你知唔知要用幾耐先搭到個最佳齒比,又要配合溫度,場地……你乜都唔知就咪亂講
作者: arto6    時間: 2014-4-28 18:38
如果賽會做唔到收資平衡,其實有那一個賽會會攪比賽呢?
不如大家諗下有乜方法,可以在JV這個正苦場,做到賽會可以收資平衝,又唔違反正苦嘅租場例比較實際。
如果唔係, JV 只是一個達世界級水平但無比賽嘅遙控車場。

作者: SWL    時間: 2014-4-28 18:43

攪里隻!好玩、好笑、無火藥味
http://www.youtube.com/watch?v=wF3XRdWfgHU
我一定報名
作者: Sam913    時間: 2014-4-28 18:43

離哂譜,人地有實力就踩低人,簡直係一個小人作為!

作者: Salviour94    時間: 2014-4-28 19:19
Sam913 發表於 2014-4-28 18:43
離哂譜,人地有實力就踩低人,簡直係一個小人作為!

師兄何出此言話我踩人呢
我只係將我見到既講出黎姐
同埋吾好話我捉字塞 我有講好似

作者: Salviour94    時間: 2014-4-28 19:22
kelvinayhh 發表於 2014-4-28 18:32
乜都唔知就唔好亂吹,搞工房成日比人話質數差,大家玩13.5 0timing就梗係搭低齒比啦,你知唔知要用幾耐先 ...

我只係將我見到既講出黎姐
不過有啲野我就真係乜都吾知既

作者: Salviour94    時間: 2014-4-28 19:28
krislo21 發表於 2014-4-28 18:03
師兄,唔好咁膚淺,知D唔知D就唔好亂咁吹!

師兄 大會方面有咁既安排
難免我或其他人咁諗喎
初賽至決賽 check啲吾check啲咁....

作者: likahei    時間: 2014-4-28 21:33
del...
作者: 168    時間: 2014-4-28 21:47
arto6 發表於 2014-4-28 18:38
如果賽會做唔到收資平衡,其實有那一個賽會會攪比賽呢?
不如大家諗下有乜方法,可以在JV這個正苦場,做到 ...

所以希望各位RC的師兄,提出有建設性的方法給大會,讓日後的比賽更完善。
作者: 暴躁龍    時間: 2014-4-28 22:02
我同幾個朋友都有參加今次賽事
對於今次比賽,我都有D 意見

一開始出現嘅爭議係當時嘅指定呔92018M
92018M ?
賽會指引去指定商戶“查詢”
如果清楚講明係 “京商”92018M仲需要查詢D咩呢? 去指定商戶…買啦!

當然你可以查詢完去其他店舖買
不過要喺香港揾到呢隻呔都真係唔容易!

所以最初有指定呔,同時亦有指定商戶

呢個安排,同收報名費送贊助呔有咩分別?
今次賽會係無直接收報名費
其實倒不如直接收報名費 然後送贊助呔,通常可以仲平D

當然呢個涉及政府場地借用政策問題!
後來 賽會 就更改為“參考”呔, 當然仍然係 92018M…

更改後就更加一片混亂…

既然改為不限呔,點解仲加一個 (參考型號︰92018M)?特別好跑嗎?
如果係單純建議/參考, 其實有好多更適合JV跑嘅呔,
我問過JV玩開嘅朋友, 自己亦試過起碼有 3至4個品牌嘅呔都好好跑
無朋友建議92018M…

有賽員買咗指定呔?, 所以賽會最後決定分開組別比賽?

賽會確認報名 個Email就已經通知改為“參考”呔
仲有賽員買“參考”呔作賽,應該係自己嘅決定。
否則就係被賽會所指嘅“參考”字眼誤導!

當時就有賽員唔確定,喺FORUM問,
最後有朋友打電話再三追問,先講清楚唔一定要用。
講咗唔一定要用,隔日就公佈分開組別比賽

公開不限呔組別 / 92018M呔組別
再細分 modify/13.5/學生組 (共6組)

不失為一個補救方法。
比賽亦一直都係以呢個安排去運作, 直到…

鬥FINAL時候,
所有92018M呔 A組都有三次決賽
公開A組(當其時大會仲係叫緊A組)只得 一次決賽
覺得有D奇怪,但係都仍然接受

頒獎嘅時候賽會公佈得獎賽員,
一個小時之前賽會仲講緊嘅A組決賽嘅賽員,
突然變咗做B組
所有“公開組不限呔組”都被賽會私下降級至所有“京商呔組”之下!

其實當時賽會連續4次叫勝出賽員去登記處報到
登記處人員就指,原本A組嘅賽員, 賽會當時就已經列為B組
我地當時以為係記錄錯誤…

跟本就無一齊比賽過,以咩嚟界定A/B / C組?

如果話因為趕唔切做獎杯?
“遙控模型車教室”
以“教室”名義,PRINT張證書出嚟就可以(如果你肯承認的話)
近兩年比賽,攞過幾張“紙”,一樣開心。

今次92018M,未比賽, 就預先安排好嘅TQA1
(唔係講車手! 同車手無關)
眼見有好幾位92018M組別嘅賽員都極快,
擺埋一齊比賽都絕大機會仍然係全場A組。

但係先決要真係一齊比賽過,先至會有一個賽果出嚟,
輸贏都心服口服。

記得幾年前玩永利京商 油車杯,幾位朋友同我自己都讚當時京商油車杯嘅安排:
所有品牌一齊鬥,公開組鬥完,以qualify排位次序再另開一組京商組,鬥多一場決賽。

永利一直以呢個安排攪咗幾年比賽,京商車喺公開賽亦有贏有輸
蠃得大方公正,輸得豁達

今場比賽只有用92018M先有機會入A。
咁樣嘅安排,麻煩賽會下次應該事先聲明一下!

今次究竟賽會嘅本意係去攪一場公開比賽?
還是係:

用政府公眾免費場地資源去攪一個以比賽包裝嘅市場推銷活動?

近來嘅RC比賽,發現多咗好多年輕學生參與。
我絕對相信“遙控模型車教室”居功至偉
但係今次比賽有一個奇怪嘅信息出咗嚟…

唔買賽會推薦(指定)嘅商品,就唔會有成績!

攪一場RC比賽絕對唔容易,
當中安排上嘅不足,處理上嘅不當。
全部都應該一一包容,
最初嘅指定呔/參考呔/“查詢商戶”
大部份賽員亦都應該會明白到 ,賽會都需要運作費用
只要公佈令人清楚明白就好。

但係所有比賽都必須首要一個最基本嘅大原則:

所有賽員都應該在給予同等嘅條件及機會下參賽!
今次賽會無呢個原則,

稱不上為比賽!

我係
Ken Yeung

PS.
有位朋友參加今次比賽,
如果以正常以時間成績計,
今場比賽應該係佢第一次攞TQ及A1
我同另外兩個車友雖然有D唔忿氣,
但係有比賽就有賽果
我地心入面都仍然替佢高興…

只高興咗一個鐘

作者: gtimax    時間: 2014-4-28 23:05
我見倒有個肥仔小朋友跑公開13.5組得獎, 跑得幾好,今次活動希望都有d 用既
作者: 168    時間: 2014-4-28 23:12
暴躁龍 發表於 2014-4-28 22:02

師兄提出來的是好好的意見,希望大會日後有所改善。
作者: bigheman    時間: 2014-4-28 23:27
100% Agreed with Ken Yeung
作者: P仔    時間: 2014-4-28 23:53
101%支持!kenyeung!!!!就算冇奬杯!得張紙都好過大會呢個禁頂引既安排!!!

作者: kelvinayhh    時間: 2014-4-29 10:19
我打過去問左幾次洗唔洗kyosho呔,佢都答我參考網上編號
作者: Salviour94    時間: 2014-4-29 12:11
暴躁龍 發表於 2014-4-28 22:02

100% argee

作者: dannyluka    時間: 2014-4-29 12:31
100% Agreed with Ken Yeung

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2