RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無師兄將NT-1 ,VoneRRR油車改電車實例,可供參考? [打印本頁]

作者: sean2013    時間: 2014-6-29 12:49
標題: 有無師兄將NT-1 ,VoneRRR油車改電車實例,可供參考?
有無師兄將NT-1 ,VoneRRR油車改電車實例,可供參考?
thank you!

作者: RWJ    時間: 2014-6-29 14:43
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... 4&highlight=RRR
作者: kiev    時間: 2014-6-30 00:28
放在上架無玩 .... 加速唔夠正宗電車黎 !
作者: bear_cat_x    時間: 2014-6-30 23:21
哪豈不是多餘?
作者: lingchun    時間: 2014-7-7 10:57
bear_cat_x 發表於 2014-6-30 23:21
哪豈不是多餘?

1/8 gt 不夠 1/8 onroad 快,哪gt豈不是多餘?
作者: ckcgary    時間: 2014-7-7 11:53
lingchun 發表於 2014-7-7 10:57
1/8 gt 不夠 1/8 onroad 快,哪gt豈不是多餘?

師兄咁樣比有啲怪吧?我諗樓上師兄疑問係大費周章後,除咗滿足 DIY 樂趣外,根據 kiev 師兄所知嘅結果,如果期望要比電車快,可能改完都無回報囉........不如直接砌電車玩........
不過都有師兄講過,有人改到電後係暴力快,可能大家改裝技巧有別吧.......

作者: jun9999    時間: 2014-7-7 18:57

主題講緊油改電wor

作者: bear_cat_x    時間: 2014-7-7 21:22

師兄你諗多咗喇
作者: kiev    時間: 2014-7-7 22:23
都三年幾四年前既事 .... 如果現在改會用四極有感摩打同短鋰電 !暴力快唔係唔得不,不過現在攪緊架後驅 touring。
作者: bear_cat_x    時間: 2014-7-7 23:11
kiev 發表於 2014-7-7 22:23
都三年幾四年前既事 .... 如果現在改會用四極有感摩打同短鋰電 !暴力快唔係唔得不,不過現在攪緊架後驅 to ...

四極係咪即係有四條線落摩打度?
作者: kay1926    時間: 2014-7-8 19:11
4個磁場

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2