RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: home-made gear cover [打印本頁]

作者: lin6499    時間: 2015-1-8 16:25
標題: home-made gear cover

I know it doesnt look very nice, will try to make a better one.

作者: carbuilder    時間: 2015-1-8 16:40
N年前,試用益x多樽上半身改為RC10 gear cover,好似size吾夠大,近年有jumbo size益x多出左,吾知 fit 否?,但手頭無車無得試
作者: billgate803    時間: 2015-1-8 22:08
勁,係咪用風筒吹出尼?
作者: rk2    時間: 2015-1-9 12:27
首辦試作,會系差的架啦,掌握好,再改善下,下一隻會更加成功的。你果塊透明片係車殼 LEXAN 的余料來嗎?
作者: yakuza    時間: 2015-1-12 10:19
I love your idea & product!
作者: lin6499    時間: 2015-1-12 12:54
小弟台灣人唔識講廣東話,如果有理解錯了意思請海涵。

係咪用風筒吹出尼
>電熱爐+熱風槍

你果塊透明片係車殼 LEXAN 的余料來嗎
>去塑膠材料行買PC料回來做的。

首辦試作,會系差的架啦,掌握好,再改善下
>的確是如此,已經失敗了好幾回,還在研究當中
作者: @kin888289    時間: 2015-1-12 21:13
頂瓜瓜
作者: wave    時間: 2015-1-12 23:40
嘩,師兄以後d buggy 波箱罩爛左可以自己整,正
作者: lin6499    時間: 2015-3-13 17:20
做了一個gear cover給我的 Javelin。
作者: tunagt    時間: 2015-3-21 10:26
lin6499 發表於 2015-3-13 17:20
做了一個gear cover給我的 Javelin。

Hi
Good job

作者: hihizaza    時間: 2015-3-21 10:40
成功左呀!勁
作者: vintage    時間: 2015-3-21 18:27
nice !!
作者: LL730    時間: 2015-3-21 18:52
lin6499 發表於 2015-1-12 12:54
小弟台灣人唔識講廣東話,如果有理解錯了意思請海涵。

係咪用風筒吹出尼

師兄
加油

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2