RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 大家的RC - 12 (學界遙控模型車賽 2015) [打印本頁]

作者: 比利羊    時間: 2015-3-11 03:09
標題: 大家的RC - 12 (學界遙控模型車賽 2015)
大家的RC - 12 (學界遙控模型車賽 2015)

https://www.youtube.com/watch?v= ... uorot6r&index=1

作者: Dinballian    時間: 2015-3-11 09:29

作者: sean2013    時間: 2015-3-11 10:44
現在的學生超幸福,有錢,有IPHONE,有靓車,有貴控,有靚場,我地以前乜都無
作者: soup_soup    時間: 2015-3-11 11:01
sean2013 發表於 2015-3-11 10:44
現在的學生超幸福,有錢,有IPHONE,有靓車,有貴控,有靚場,我地以前乜都無

係,我地以前要崖幾個月面包先可以換車

作者: chacha    時間: 2015-3-11 12:07
soup_soup 發表於 2015-3-11 11:01
係,我地以前要崖幾個月面包先可以換車

重要白豬添==!
作者: soup_soup    時間: 2015-3-11 12:11
chacha 發表於 2015-3-11 12:07
重要白豬添==!

二十幾年前係咁追逐速度,已經開始麻木了,所以我而家全部都係玩白豬,發覺而家先領略到玩車的樂趣!

作者: 1BM    時間: 2015-3-11 12:33
soup_soup 發表於 2015-3-11 12:11
二十幾年前係咁追逐速度,已經開始麻木了,所以我而家全部都係玩白豬,發覺而家先領略到玩車的樂趣!
...

對呀

太快不像真 , 又易tol車 , 如果只系純玩不比賽 , 玩咁快為乜?
你快始終有人快過你 , 炒車又易爛野 , 其實玩10.5T~13.5T最像真 , 唔夠快可以開少少Turbo

作者: YR4M2    時間: 2015-3-11 13:05
多謝Billy兄的片和分享!很好!很有心!
作者: soup_soup    時間: 2015-3-11 13:15
1BM 發表於 2015-3-11 12:33
對呀

太快不像真 , 又易tol車 , 如果只系純玩不比賽 , 玩咁快為乜?

自問自己追逐速度嘅年代已經過去囉

作者: 1BM    時間: 2015-3-11 13:23
soup_soup 發表於 2015-3-11 13:15
自問自己追逐速度嘅年代已經過去囉

自我感覺良好就玩得開心啦 , 唔一定要做全場最快的

作者: 啊甘    時間: 2015-3-11 14:13
其實同一T數  唔開turbo玩像真最好玩

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2