RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 可以用一支控玩兩部車嗎? [打印本頁]

作者: mkwong01    時間: 2019-11-4 17:32
標題: 可以用一支控玩兩部車嗎?
一個問題, 已有一支KT-531p玩緊MR-03, 又想玩吓AWD車, 其實可唔可以用一支原廠遙控KT-531p register兩部車呢? 當然唔會同一時間一齊玩啦!

作者: ray2011    時間: 2019-11-4 18:04

可以玩10部車㗎,mini z好好玩。

我用EX6,超方便。
每次去車塲都玩5部車

作者: G66    時間: 2019-11-4 19:01
一定得
只要車與控頻譜相同就可以
但KT-531無記憶,玩唔同車次次換車都要微調

作者: ROVER123    時間: 2019-11-4 19:18
哈!呢個問題好簡單啫,配番個相同RECEIVER咪得咯!
作者: AMAT    時間: 2019-11-6 10:06
主要睇支控有冇記憶功能,有就可以透過改model做到。

冇就要每次重新登記同埋每次做微調。
作者: JoeWong    時間: 2019-11-20 21:58
ray2011 發表於 2019-11-4 18:04
可以玩10部車㗎,mini z好好玩。

我用EX6,超方便。

師兄,請問EX-5得唔得架?THX

作者: ericho    時間: 2019-11-25 19:57
留意返樓主係用kt531p,得mr03和fwd用得,awd係用kt19,除非改底板否則唔通用
作者: Sonny_Crockett    時間: 2019-12-5 12:26
ericho 發表於 2019-11-25 19:57
留意返樓主係用kt531p,得mr03和fwd用得,awd係用kt19,除非改底板否則唔通用

新出的MA020已全線用KT-531p遙控了.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2