RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: [工房專賣]有冇興趣訂LED? [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:16
標題: [工房專賣]有冇興趣訂LED?
頭先問返採購個價錢,睇下你地有冇興趣喇.

5MM聚光LED(即係宜家O的人整RC CAR車頭燈果O的LED.....)

超白光, 5MM, HKD 0.8
藍色, 5MM, HKD 0.5
紅色, 5MM, HKD 0.4
綠色, 5MM, HKD 0.6
橙色/黃色, 5MM, HKD 0.4
紫色, 5MM, HKD 1.0 (話有紫外光FUNCTION喎~)

3MM SIZE價錢一樣,散光價錢一樣.

散光同聚光O既分別,係如果你離地距大約係1-2CM上下的話,聚光會明顯見到一個圓SPOT,而散光會散開好多,比較適合大家做車底燈效果.

廠方最少訂購數........1000!哈哈!

呢隻LED係現時市面上最多人用有牌子O既公司用O既LED廠家生產,並唔係O的CHEAP CHEAP國產貨色,顏色偏度低,白色極少偏黃.

如果大家想要,我都可以幫大家攞,但每隻色O既ORDER至少要20粒.

有興趣大家可以傾下~
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-5-25 16:18
原帖由 AMAT 於 2007-5-25 16:16 發表

5MM聚光LED(即係宜家O的人整RC CAR車頭燈果O的LED.....)

橙色/黃色, 5MM, H ...

想問....橙色=黃色...??
作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:19
原帖由 有勇冇謀 於 2007-5-25 16:18 發表

想問....橙色=黃色...??

唔同,但係指出係一樣價咁解.

橙色我地通常叫AMBER色,黃色就係YELLOW
作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:21
其他SPECIAL O既LED我都可以同大家問下,又或者係你唔想要咁貴,想要再平O的,唔駛話色咁準O既國產貨,我都可以同你問.我覺得個量OK我可以同公司傾下.
作者: Evo露筍    時間: 2007-5-25 16:45
如果可以係套裝咁出(即係唔駛自己diy o既)就更加好喇......cost貴dd但係都一定唔會貴過孖叉果d原裝燈丫麻......之前幾部車都比孖叉呃左唔少喇.......計返應該都夠入架lunchbox剩車+ESC.......
作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:48
原帖由 Evo露筍 於 2007-5-25 16:45 發表
如果可以係套裝咁出(即係唔駛自己diy o既)就更加好喇......cost貴dd但係都一定唔會貴過孖叉果d原裝燈丫麻......之前幾部車都比孖叉呃左唔少喇.......計返應該都夠入架lunchbox剩車+ESC.......

閃光燈組我公司有做啦......早排我先寫咗說明書.....宜家睇SALES果邊點搞唧......
我係車花區都有POST出嚟.
作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:50
講真自己買LED整唔係好貴唧......你睇雞地果O的,全部都係自己整O既.

公司出的話,你又要公司成本,又要運費成本,又要零售成本......爭好遠O架......
唔係話難到自己做唔到,可以唔一定俾錢人賺唧.....
作者: james891031    時間: 2007-5-25 16:50
紅色係唔係超光LED?
作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:53
原帖由 james891031 於 2007-5-25 16:50 發表
紅色係唔係超光LED?

紅色佢係得一隻,已經個名叫做ULTRA BRIGHT喇,我唔知唔係超光紅LED會係點喇~哈!
作者: AMAT    時間: 2007-5-25 16:54
變色LED同會點著就閃都有.

變色LED基本上就等如三粒LED價錢.

閃果O的得閒先問~
作者: 烈火之魂    時間: 2007-6-9 05:15
全部要~一隻色20粒!!!$82~
遲d搵你!!!!!
作者: 小dede    時間: 2007-6-9 06:34
個價錢好吸引  如果比我要既話我會咁要法

5MM聚光LED        20粒
紅色, 5MM,          20粒
橙色                   20粒

作者: AMAT    時間: 2007-7-15 12:32
係咪訂?

我今個星期會ORDER 100白,100藍俾人......邊個仲想要?我MININUM ORDER宜家只係100~夠100我就訂~
作者: AMAT    時間: 2007-8-28 14:56
有冇人想訂,每人最少至係要訂每色訂十粒,至少幫襯HKD$20,唔係太細數幾蚊雞冇乜意,有興趣話我知~
作者: AMAT    時間: 2007-8-28 15:05
所有LED都有ROHS認證,保證冇重金屬物質,對人體無害~

作者: rk2    時間: 2007-8-28 15:19

橙色/黃色, 5MM, ...

do you have warm white around - 3800 ~ 4500K ?
作者: AMAT    時間: 2007-8-28 15:49
原帖由 rk2 於 2007-8-28 15:19 發表

do you have warm white around - 3800 ~ 4500K ?

書仔冇寫喎.....得個MCD......最少都4000
作者: rk2    時間: 2007-8-28 17:24
原帖由 AMAT 於 2007-8-28 15:49 發表

書仔冇寫喎.....得個MCD......最少都4000

講緊係色溫 kelvin 喎 !   = 咁即係無啦 !
作者: rk2    時間: 2007-8-28 17:25
原帖由 AMAT 於 2007-8-28 15:05 發表
所有LED都有ROHS認證,保證冇重金屬物質,對人體無害~

this is a must in the industry !! Ha Ha.
作者: 觀星是答案    時間: 2007-8-29 12:11
原帖由 rk2 於 2007-8-28 17:25 發表

this is a must in the industry !! Ha Ha.

無錯, 新貨係唔會造 o的無 RoHS 認証的貨色了
作者: natural0112    時間: 2007-8-29 12:27
如果訂最快幾時有?
有冇海外訂購??
作者: doooouglas    時間: 2007-8-30 12:52
有冇海外訂購?? x2
作者: dikk338    時間: 2007-9-28 02:23

橙色/黃色, 5MM, HKD  ...

依家仲有冇得訂?
我訂左D燈要點搞落架車度呀請問?
作者: AMAT    時間: 2007-9-28 02:27
冇人訂,所以都冇訂過

唔夠數訂來做乜
作者: dikk338    時間: 2007-9-28 14:16
原帖由 AMAT 於 2007-9-28 02:27 發表
冇人訂,所以都冇訂過

唔夠數訂來做乜

如果我聚光同散光每隻色要10粒.加埋百幾粒可唔可以訂
作者: AMAT    時間: 2007-9-29 11:52
原帖由 dikk338 於 2007-9-28 14:16 發表

如果我聚光同散光每隻色要10粒.加埋百幾粒可唔可以訂

每隻色要100粒就有得諗
作者: dikk338    時間: 2007-9-29 14:42
原帖由 AMAT 於 2007-9-29 11:52 發表

每隻色要100粒就有得諗

哈哈~
有機會先一齊訂啦咁.唔該晒你
作者: karl    時間: 2007-10-9 10:49
超白光, 5MM, HKD 0.8  x 20pcs   / 3mm x20pcs  =$32-
藍色, 5MM, / 3mm HKD 0.5  各十粒  =$10-
紅色, 5MM, / 3mm HKD 0.4  各十粒  =$8-
綠色, 5MM / 3mm HKD 0.6 x 各10粒  =$12-
橙色/黃色, 3MM, HKD 0.4  各十粒     =$8-
紫色, 5MM, HKD 1.0 (話有紫外光FUNCTION)  x 10   =$10-
total $80 咋
幾時可以取貨呢~~thanks
作者: AMAT    時間: 2007-10-9 10:54
原帖由 karl 於 2007-10-9 10:49 發表
超白光, 5MM, HKD 0.8  x 20pcs   / 3mm x20pcs  =$32-
藍色, 5MM, / 3mm HKD 0.5  各十粒  =$10-
紅色, 5MM, / 3mm HKD 0.4  各十粒  =$8-
綠色, 5MM / 3mm HKD 0.6 x 各10粒  =$12-
橙色/黃色, 3MM, HKD 0.4  ...

冇人訂,唔訂貨住.
作者: hoho1210    時間: 2011-2-24 18:34
我想知係唔係同TT01送果D LED 一樣禁光??
TT01送果D LED係幾多mcd??
作者: alan0108    時間: 2011-4-16 19:44
一粒LED幾多volt?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2