RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: (詳細)第廿二屆荃灣體育節.遙控重工壓軸出場資訊 (首頁附官方相片) [打印本頁]

作者: 老占    時間: 2007-9-19 20:39
標題: (詳細)第廿二屆荃灣體育節.遙控重工壓軸出場資訊 (首頁附官方相片)
[attach]111932[/attach]
[attach]111933[/attach]

主辦單位: 香港業餘模型賽車會 
      (TRC.TWSF)
      第廿二屆荃灣體育節籌委會
      香港民政事務處

協辦單位: 荃灣警署
      康樂文化及事務處

贊助單位: GP電池
      荃灣區議會
      圓玄學院
      快捷模型有限公司

(以上排名不分先後列出)

於二零零七年.荃灣第廿二屆體育節.
回歸盃國際邀請賽.GP耐力模型房車賽事中

遙控重工株式會社有幸獲得大會邀請

進行二場: 拖頭/貨車組別 出場作為壓軸嘉賓表演

舉辦地點.時間及日期分別是:

荃灣愉景新城地下天幕廣場

二零零七年九月三十日(星期日)

中午十二時三十分. 及下午四時三十分

另外於黃昏六時左右.會有閉幕儀式

到時亦會有團體合照.佈發錦旗及獎杯等等

歡迎有興趣親臨該盛事的朋友.可於上列時間到場參觀[/size

作者: 老占    時間: 2007-9-19 20:40

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

(新增官方相片發放)
各車手準備中
[attach]113983[/attach]

SA SA 與 耀記
[attach]113984[/attach]

DON 兄 暴走花
[attach]113985[/attach]

走行中之 AltezzaMak 兄
[attach]113986[/attach]

兩部雙生車, Volvo New FH12
[attach]113987[/attach]

各車在賽道上小休一會
[attach]113988[/attach]

得到巴士界大師級 Dennis兄 支持 出場表演
[attach]113989[/attach]

a4b6cheung兄 兩口子 亦比面出席
[attach]113990[/attach]

耀記為 o物 阻住 SaSa 呢??
[attach]113991[/attach]

另一巴士界 猛人 佳哥
[attach]113992[/attach]

全場焦點....水晶版 Hello Kitty 貨車
[attach]113993[/attach]
[attach]113994[/attach]
[attach]113995[/attach]

耀記急殺泊車
[attach]113996[/attach]

再次欣賞 Volvo new FH12
[attach]113997[/attach]

身懷六甲的林曉峰
[attach]113998[/attach]

完成表演後準備離場, 夜場荃灣遊
[attach]113999[/attach]
[attach]114000[/attach]

到達西鐵站
[attach]114001[/attach]

人醫肚中, 車在玩層層疊
[attach]114002[/attach]
[attach]114003[/attach]

當時之短片 (...由於小弟要 jar 機的關係, 所以上唔到鏡..... )
http://www.youtube.com/watch?v=TxiSgkHloog

作者: 老占    時間: 2007-9-29 13:08

此文章第二樓的相片)將會不斷更新

總共大約有五十張圖片或以上

已更新部份資訊

稍後此文章亦會發佈活動後感

作者: kwboy    時間: 2007-9-29 20:47
racing拖頭一流喎
作者: terence0103    時間: 2007-9-29 21:28
原來我有個fd幫手表搞呢個比賽
作者: 老占    時間: 2007-9-30 01:36
原帖由 kwboy 於 2007-9-29 20:47 發表
racing拖頭一流喎

其實都系慢慢嬈圈.俾觀眾及嘉賓欣賞下而已吧 
作者: 老占    時間: 2007-9-30 01:37
原帖由 terence0103 於 2007-9-29 21:28 發表
原來我有個fd幫手表搞呢個比賽

咁你有無份落場.或者到場觀禮先 
作者: WallaceNg    時間: 2007-9-30 05:15
點解條跑道跑左兩日就咁黑?
作者: 老占    時間: 2007-9-30 07:51
原帖由 WallaceNg 於 2007-9-30 05:15 發表
點解條跑道跑左兩日就咁黑?

E.. 師兄果然眼厲

可能用上再用環保物料地毯

我見你咁講完睇返.. 嘩!!

作者: liverrill    時間: 2007-10-1 00:18
見到夜晚十點幾仲有3部係荃灣福來村
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-10-1 04:10
o個 d 軚水整到條軚 好污穢, d 轆抹 o左成個鐘....
作者: Doughboy    時間: 2007-10-1 12:31
去到見到老占同勇兄上台領錦旗
作者: 清清    時間: 2007-10-1 12:39
原帖由 教主 於 2007-10-1 00:48 發表

台灣那邊既比賽.....得手

11 月有得去日本~~~  

今日吾知邊个係你.....

黃圈中呢個長毛就係喇
作者: 清清    時間: 2007-10-1 12:41
原帖由 Doughboy 於 2007-10-1 12:31 發表

威過威士忌耶
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-10-2 00:20
原帖由 清清 於 2007-10-1 12:41 發表

威過威士忌耶

唔好玩 la....師兄....
作者: james891031    時間: 2007-10-2 03:12
軚水行到成地都係
作者: 老占    時間: 2007-10-2 03:36
原帖由 liverrill 於 2007-10-1 00:18 發表
見到夜晚十點幾仲有3部係荃灣福來村

無錯.佢地系夜遊激進份子.意猶未盡 
作者: 老占    時間: 2007-10-2 03:38
原帖由 有勇冇謀 於 2007-10-1 04:10 發表
o個 d 軚水整到條軚 好污穢, d 轆抹 o左成個鐘....

我真頭懶到淹入水入面洗

但都搞左半個鐘有多.. 仲要吹乾埋..

痴左好多污物系條軚上面.. 

玩左幾年都未試過搞成咁..

作者: 老占    時間: 2007-10-2 03:39
原帖由 Doughboy 於 2007-10-1 12:31 發表

原來師兄你都有黎.. 呢埋左系邊度

有無影到靚相分享下呢?

做咩唔入黎大會禁區搵我地

作者: 老占    時間: 2007-10-2 03:40
原帖由 清清 於 2007-10-1 12:39 發表

黃圈中呢個長毛就係喇

清清兄你真玩野.. 咁都俾你遠距離點相..
作者: 老占    時間: 2007-10-2 03:41
原帖由 清清 於 2007-10-1 12:41 發表

威過威士忌耶

咪玩喇.. 我同勇兄拎錦旗既樣不知幾咁索強.. 

過兩日整理好貼出黎就知

作者: 老占    時間: 2007-10-2 03:44
原帖由 教主 於 2007-10-1 00:48 發表

原帖由 教主 於 2007-1-10 00:48 發表

台灣那邊既比賽.....得手  

11 月有得去日本~~~   

今日吾知邊个係你.....

恭喜晒拎左日本入場卷!! 為港人增光

教主你梗系唔留心聰書

我同勇兄上台領錦旗

大約六時左右.. 你系咪經已走左所以見唔到?

作者: Doughboy    時間: 2007-10-2 10:18
有無影到靚相分享下呢?

我見個個有pass先入禁區, 我唔敢入

你地走時我都係度, 郵車同AUDI Club行先, 九巴佳哥, 勇兄耀記, 佢地係商場內玩甩尾

跟住占兄再行埋出來, 九巴佳哥仲比小朋友追...我企在人海內, 你地唔認到我
作者: liverrill    時間: 2007-10-2 10:39
原帖由 Doughboy 於 2007-10-2 10:18 發表
有無影到靚相分享下呢?

你地走時我都係度, 郵車同AUDI Club行先, 九巴佳哥, 勇兄耀記, 佢地係商場內玩甩 ...

去左都唔帶埋部車去既 我住荃灣冇去都後悔緊 XD

作者: 有勇冇謀    時間: 2007-10-2 12:08
原帖由 Doughboy 於 2007-10-2 10:18 發表
有無影到靚相分享下呢?

你地走時我都係度, 郵車同AUDI Club行先, 九巴佳哥, 勇兄耀記, 佢地係商場內玩甩 ...

師兄, 到場都唔找小弟呀....
作者: Doughboy    時間: 2007-10-2 14:03
標題: 回復 24# 的帖子
下次有機會既
作者: Doughboy    時間: 2007-10-2 14:05

我驚叫你, 你問我係邊位
作者: a4b6cheung    時間: 2007-10-2 21:27
老油占,我可唔可以放相在呢個post呀?
作者: 老占    時間: 2007-10-2 21:35
原帖由 a4b6cheung 於 2007-10-2 21:27 發表
老油占,我可唔可以放相在呢個post呀?

老油占?? 

你個老餅張.. 當然可以.. 不過我同勇爺會編輯修改返去首頁度

作者: 老占    時間: 2007-10-2 21:39
原帖由 Doughboy 於 2007-10-2 14:05 發表

我驚叫你, 你問我係邊位

當日如果搵我地既.只要通知一聲

就可以俾埋個臨時PASS你入黎喇..

就算問你系邊位.都系得個知字姐

作者: 老占    時間: 2007-10-2 21:40
原帖由 liverrill 於 2007-10-2 10:39 發表

去左都唔帶埋部車去既 我住荃灣冇去都後悔緊 XD

一年一次盛事.. 下次下次你大概可以 
作者: a4b6cheung    時間: 2007-10-2 21:44

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: a4b6cheung    時間: 2007-10-2 21:45

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: a4b6cheung    時間: 2007-10-2 21:46

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: a4b6cheung    時間: 2007-10-2 21:47

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: Doughboy    時間: 2007-10-2 21:51
標題: 回復 30# 的帖子
冇緊要, 如十月尾又有聚會, 再玩過
作者: karl    時間: 2007-10-3 16:53
部九巴3C好正呀
作者: dg8380    時間: 2007-10-4 00:11
原帖由 karl 於 2007-10-3 16:53 發表
部九巴3C好正呀

下次希望出到一部令人有更多回憶既巴士出來。
作者: 老占    時間: 2007-10-4 00:25
原帖由 dg8380 於 2007-10-4 00:11 發表

下次希望出到一部令人有更多回憶既巴士出來。

丹尼五前速手波雙層巴士.. 單層熱狗紅黃底色巴士等!! 

都可以回顧: 我們的小時候!!

作者: 鐵佬    時間: 2007-10-6 10:01
今次體育節,工房出動左咁多部精英,期間有無各大周刊採訪呢?
作者: lokei3502    時間: 2007-10-7 15:31
嘩~~~好精彩!!!
作者: waikit114    時間: 2007-10-7 21:05
有冇湖水綠果部雞既相睇下丫

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2