RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: engine 曲一問 [打印本頁]

作者: stephen    時間: 2006-4-8 18:37
標題: engine 曲一問
我想問下s3 原裝engine 出黎條曲好脆( u 形0個條),成日一撞就曲,撞得多重爆!有乜方法防止撞擊,又有無其它option 選擇?幾錢?
作者: andrewlio    時間: 2006-4-8 22:42
玩車時有有用殼?!?!  其實個殼都有d 防撞功能...     

一係就買過支批.!     一係就操好手車   唔好撞!!!!
作者: coronafans    時間: 2006-4-9 00:51
JPL平平地幾好用,都幾滑淨
作者: stephen    時間: 2006-4-9 15:00
當然有用瞉啦!有時吾係你手車得吾得,你幾得人地都會撞你,呢個世界有好多瘋狂車手,成日以為自己手車快就係咁加速,又亂cut 線,你就算慢車比佢地過,佢地都要撞過黎,有乜計!!!我諗你吾會無撞過人掛!!!
作者: stephen    時間: 2006-4-9 15:02
jpl 係吾係岩s3原裝engine用先?
作者: coronafans    時間: 2006-4-9 15:35
JPL有好多款去模型鋪問
作者: DieselEngine    時間: 2006-4-10 21:53
原帖由 stephen 於 9/4/2006 03:00 PM 發表
當然有用瞉啦!有時吾係你手車得吾得,你幾得人地都會撞你,呢個世界有好多瘋狂車手,成日以為自己手車快就係咁加速,又亂cut 線,你就算慢車比佢地過,佢地都要撞過黎,有乜計!!!我諗你吾會無撞過人掛!!!

對住呢d人,整重部車,等佢撞埋黎,好似"涉貨櫃底"咁xD
作者: stephen    時間: 2006-4-11 14:02
好提意!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2