RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有冇F1好介紹..? [打印本頁]

作者: alfa156    時間: 2008-6-16 22:14
標題: 有冇F1好介紹..?
想玩F1, 有冇D平平地介紹一吓呢??
作者: kenny_Chui    時間: 2008-6-16 22:17
F-103 GT ........................
作者: alfa156    時間: 2008-6-16 22:25
F103GT? 用到F1殼嗎??
作者: kins    時間: 2008-6-16 22:31
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=84031
作者: alfa156    時間: 2008-6-16 22:32
Corally 係唔係好選擇?  Corally 邊到有得賣呢, 部F1 new generation 出左未ga?
作者: tiger1    時間: 2008-6-17 08:02
corally is excellent.
作者: EX超龍    時間: 2008-6-17 08:07
http://www.ccn3.aitai.ne.jp/~chevron/cyber-series.htm

登錄/註冊後可看大圖

作者: alfa156    時間: 2008-6-22 00:20
買左F103RM, 不過要等D OPTION PARTS, 有冇師兄可以指點一下呢?
邊到會有拉利殼 / 貼紙賣?
作者: raybee1211    時間: 2008-6-26 02:41
103 rm 正唔正??同103 gt有咩唔同??
作者: lowtech    時間: 2008-6-26 14:03
標題: 回復 9# 的帖子
Hi Ray,
107RM include F1 shell sell for $780.103GT without shell sell for $590.F103GT with painted LC70 shell $790.F103RM most of the parts is common with 103GT except the fibre glass chassis.
Hope this help!
作者: ~飄道~    時間: 2008-6-26 14:14
F103GT係可以用房車殼~
作者: tiger1    時間: 2008-6-29 07:21
HPI f1
作者: #翹~*    時間: 2008-7-29 10:50
標題: 回復 7# 的帖子
咁有趣既--
要買d咩先做到?!
作者: rndkin    時間: 2008-8-1 13:00
標題: Cross F1
我介紹Cross F1
它們的車架很專業,不像F103似玩具
在日本它們很有名的F1廠.
我經日本朋友在下星期港帶給我
www.rc-cross.com
作者: raybee1211    時間: 2008-8-1 13:27
cross f1 要幾錢??thx  hk有冇得賣?
作者: rndkin    時間: 2008-8-1 14:30
標題: 回復 15# 的帖子
轉回港錢..約$1400
但是值得.!!
因它的膠料,不是普通材料.
我朋友在靜岡hobby show 買回來
我試下call千葉的朋友,先給我相片吧.
如OK再給各位看
作者: raybee1211    時間: 2008-8-2 02:40
香港係咪買唔到架?1400都算抵
作者: agentjerry    時間: 2008-8-2 09:53
標題: 回復 16# 的帖子
any shell included?
作者: 今晚打老虎    時間: 2008-8-3 14:53
原帖由 rndkin 於 2008-8-1 13:00 發表
我介紹Cross F1
它們的車架很專業,不像F103似玩具
在日本它們很有名的F1廠.
我經日本朋友在下星期港帶給我
www.rc-cross.com

你依家玩緊唔係遙控玩具 ?? 莫非係真車 ??
作者: 今晚打老虎    時間: 2008-8-3 14:56
原帖由 rndkin 於 2008-8-1 14:30 發表
轉回港錢..約$1400
但是值得.!!
因它的膠料,不是普通材料.
我朋友在靜岡hobby show 買回來
我試下call千葉的朋友,先給我相片吧.
如OK再給各位看

咁記得買埋多些後備零件 , 唔係一撞爛野就......
作者: rndkin    時間: 2008-8-4 09:59
標題: 回復 18# 的帖子
無車殼,淨chassis.
但F1殼自已有两個!!
收到貨會給你們圖片
作者: rndkin    時間: 2008-8-4 10:17
標題: 回復 20# 的帖子
打老虎:你都說得正確.
現在等chassis到自己手裡,再研究會買甚麽補品!!
還有我是玩具發展設計engineer,己做了十年.
玩具 is Toys,模型 is Hobby,它們的規格,設計,產生指標和市場商品定例,完全不同
我可以給你一些指導 (免費)

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2