RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: max power 問題 [打印本頁]

作者: pui    時間: 2006-4-26 06:52
標題: max power 問題
個司筒取唔到出來 我試過响排氣口穿条索帶上去.冉轉飛輪用piston頂司筒上去都唔得.有嘜方法呀?
作者: chrishkyung    時間: 2006-4-26 08:36
have u played this engine before? Try to use gas-heater to burn the engine
作者: DieselEngine    時間: 2006-4-26 18:00
我會先用油浸,後再拎羅絲批撬.
作者: devilstar    時間: 2006-4-26 22:23
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-26 18:00 發表

咁我祝你好運啦
作者: arsenal    時間: 2006-4-27 00:05
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-26 18:00 發表

HA???
作者: arsenal    時間: 2006-4-27 00:07
原帖由 pui 於 2006-4-26 06:52 發表
個司筒取唔到出來 我試過响排氣口穿条索帶上去.冉轉飛輪用piston頂司筒上去都唔得.有嘜方法呀?

Try to use the end of a teeth brush to push it out la!!!
作者: Oakfield    時間: 2006-4-27 00:11

嘩! 好似唔多似教佢拿司筒出來, 係爆破. 乜培哥要開新偈??
作者: 蛇仔明    時間: 2006-4-27 01:04
原帖由 pui 於 2006-4-26 06:52 發表

用風筒 吹熱先啦
作者: devilstar    時間: 2006-4-27 01:20

你同樓主有仇咩?唔好咁夠害人啦

登錄/註冊後可看大圖

作者: DieselEngine    時間: 2006-4-27 15:14
原帖由 Oakfield 於 27/4/2006 12:11 AM 發表

嘩! 好似唔多似教佢拿司筒出來, 係爆破. 乜培哥要開新偈??

我試過了.
有次真係整唔番出黎(太耐冇玩),
其後拎wd-40對住個司筒邊噴,等佢索入條隙浸一晚(化油器沒被WD40污染),
再用1mm羅絲批由司筒邊撬起,而家用得番.
作者: justinwan    時間: 2006-4-27 15:18
just use 1 索帶  is ok la ...y talk so much rubbish and use so much dangerous method ?
作者: Oakfield    時間: 2006-4-27 15:24
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-27 15:14 發表

我試過了.
有次真係整唔番出黎(太耐冇玩),
其後拎wd-40對住個司筒邊噴,等佢索入條隙浸一晚(化油器沒被WD40污染),
再用1mm羅絲批由司筒邊撬起,而家用得番.

咁有效, 都係留番Desiel 兄慢慢試:handshake
作者: DieselEngine    時間: 2006-4-27 15:30
原帖由 Oakfield 於 27/4/2006 03:24 PM 發表

咁有效, 都係留番Desiel 兄慢慢試

哈,我怪人一名,乜都走去試下,咁先有突破ma.
不過有時d方法係我自己都估唔到咁危險,
有時上黎吹下牛,分享下自己經驗,有交流有進步多多指教:handshake
作者: Oakfield    時間: 2006-4-27 15:57
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-27 15:30 發表

有時上黎吹下牛,分享下自己經驗,有交流有進步多多指教

作者: oliver    時間: 2006-6-17 06:23
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-27 15:30 發表

有時上黎吹下牛,分享下自己經驗,有交流有進步多多指教

進步到飛仙既階段啦喎
作者: 無限mtx-3    時間: 2006-6-17 18:01
原帖由 oliver 於 2006-6-17 06:23 發表

進步到飛仙既階段啦喎

就黎上到太空...好心咪教人用 D 唔岩既 Method.....

自已慢慢試算數啦...如果唔知真係跟你做就多得你唔小.....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2