RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[ 新RC場 ] 大形有頂平路場和越野車場最新相片

AMAT 發表於 2008-11-5 21:59:27 | 顯示全部樓層
新TC......可惜睇唔到O的圖......
AMAT 發表於 2008-11-5 23:31:12 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2008-11-5 23:32:09 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2008-11-5 23:35:32 | 顯示全部樓層
原帖由 kkchung 於 2008-11-5 23:34 發表

弟不懂那裡地址叫什麼只知是(好像)是元朗大棠的大型主題樂園有荔枝園、植物教育徑、 BBQ 燒烤場燒烤、War game 野戰場、騎馬場、踩單車場、繩網、蝙蝠洞、鴕鳥園等等等等....

噢....荔枝園果到.......

我諗如果係咗入面.....咁就應該問題細好多.....未必會俾人告到......
但係大家玩車又可能麻煩咗小小......
AMAT 發表於 2008-11-5 23:38:43 | 顯示全部樓層
場地幾大.....但柱位多咗小小....真係幾礙眼......
AMAT 發表於 2008-11-6 00:04:33 | 顯示全部樓層
原帖由 kkchung 於 2008-11-6 00:01 發表

玩高速無碳加鋰電應很好玩,一是玩PRO10也不錯。那種直路的感覺

你話果到有巴士入去.....不過拿住一大抽O的車同工具....其實都唔係咁方便上巴士......
但都不失為一個好O既服務~
AMAT 發表於 2008-11-6 00:14:12 | 顯示全部樓層
原帖由 Lotus 於 2008-11-6 00:12 發表
有柱位扎使D

我玩buggy  

吾知會吾會嘈到D馬同蝙蝠洞同鴕鳥之後又俾人投訴呢

果到私人遊樂園場所,應該冇得投訴......因為遊樂地方......冇改變地面用途......
AMAT 發表於 2008-11-6 00:32:02 | 顯示全部樓層
原帖由 kkchung 於 2008-11-6 00:27 發表

雖然地理位置不同。但也可能發生的是(嘈到D山洞地獄吸血蝙蝠出來吸人血,然後一些時間後變成蝙蝠精後化成人形四處作壞事)。希望有經驗的師兄弟出來說說會否有機會發生。路上也好像看到有蕉樹,蕉樹一路上也說易惹鬼 ...

你真係好想像力.......
香港係冇吸血蝙蝠紀錄,有O既都只係果蝠,即係食生果O既蝙蝠......

如果講蕉樹......國內大把地方種滿蕉樹.....咁年中咪應該好多妖精!?哈!
AMAT 發表於 2008-11-6 00:35:21 | 顯示全部樓層
原帖由 georgej 於 2008-11-6 00:30 發表

步兵行入去,需然條村路都幾好行,但一大抽車同工具我估都要最快20分鐘,上次我一家大細去荔枝山莊玩,路經看到呢.

我都覺得拉入去果下係幾大鑊......

另外就係地方比較多花草.....應該比呢個TC等地更加多蚊......
建議係附近種多O的呢個菊花,同埋種O的驅蚊草係附近.......等O的蚊唔好接近個車場......
唔係的話.....點多多蚊香......唔針死,但比蚊香毒死....哈!
AMAT 發表於 2008-11-6 00:36:18 | 顯示全部樓層
原帖由 georgej 於 2008-11-6 00:33 發表

現場環境一流,離民居都遠.途經還會看到士多啤梨園呢.

相約O的情侶去果到種下草莓!?
AMAT 發表於 2008-11-6 00:39:51 | 顯示全部樓層
原帖由 georgej 於 2008-11-6 00:39 發表
步兵人仕第時兩樣水必備.蚊怕水,礦泉水..

我怕噴晒成支都冇用......玩到身上面一陣汗果時.....乜蚊怕水都冇用.......
AMAT 發表於 2008-11-6 00:41:05 | 顯示全部樓層
原帖由 georgej 於 2008-11-6 00:40 發表

平日比60元有馬騎,有草莓摘.......

情侶相約去種草莓.....唔駛錢~
AMAT 發表於 2008-11-6 00:45:02 | 顯示全部樓層
其實唔知係咪係用鐵頂平好多......

但如果部份可以用白色膠頂,可以日頂透光好好多,開少O的燈........
早排日本仔YATABE都係咁改造.......想環保O的......
年中電費都比少O的~哈!
AMAT 發表於 2008-11-6 00:50:36 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

YATABE樣辦......可以參考啊~^_^
AMAT 發表於 2008-11-6 11:40:09 | 顯示全部樓層
原帖由 ck 於 2008-11-6 01:44 發表

唔好同TC比較得唔得 TRC 就 TRC ,  T 咩Q C  死白痴仔

你就白痴.
我宜家建議話加種一O的植物可以驅蚊,呢個係希望車場好.

我唔係呢個POST到講TC兩個字,咁就TRC冇事呀?你就真係唔好咁白痴啦!

我講緊係實際解決方法,唔係整蠱佢.你就真係用下腦啦!
AMAT 發表於 2008-11-6 12:40:17 | 顯示全部樓層
原帖由 skywork 於 2008-11-6 10:18 發表

香港有颱風架嗎!

其實只要做得好,打風都冇問題.

大家可以睇返國內唔少O既廠,佢地用緊O既鋼架式結構廠房,都係用好似YATABE果做鋼架.當然個頂O既能料有所唔同,而透光部份係會用透光板做,唔係帆布.
當然,價錢亦都有所不同啦.........

睇你長遠計定係點啦.......
AMAT 發表於 2008-11-6 12:43:21 | 顯示全部樓層
原帖由 alexserpent 於 2008-11-6 12:17 發表
在香港興建1個車場是要很多人力物力及$$,香港這地方是不可以和日本相比,現實1D唔好再囉其他地方相比.

種蚊草係不現實嗎?

鋼架式結構已經起好,就冇得好講.

但種蚊草乜係不現實?
係旁邊位加一個慢爬場係不現實?

如果係要不現實,我會話拆咗佢起過啦......哈!

宜家係講緊點樣係就現有O既場地中,有O的細小地方可以改良好佢而提出建議~
AMAT 發表於 2008-11-6 12:59:31 | 顯示全部樓層
我相信,如果有關人仕肯撥O的地方出嚟,搞個慢爬O既AREA,絕對會有人出手相助~

至於種蚊草.......如果有關人仕需要,本人絕對樂意捐贈!

吾等人仕唔係果O的拍下羅柚,有車場就去玩,冇得玩時就賴三賴四O既人........
AMAT 發表於 2008-11-6 15:00:58 | 顯示全部樓層
原帖由 Skyline 於 2008-11-6 14:50 發表

蚊草可能好貴喎     

貴!?

http://search.china.alibaba.com/ ... 9A%8A%E8%8D%89.html

可分插嚟種........一個月就種到一大堆出嚟.......