RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4580|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

29/03 Yokomo Drift Meeting 8強 Video

-69- 發表於 2009-4-5 03:55:16 | 顯示全部樓層

真係好細個場!(慢飄)有心做比賽就真係做好D啦主辦單位!
這個場的Size比Mini-Z飄都還好;1/10真係太細啦!
看了幾年都是這樣;一點進步都沒有,下年改名叫Yokomo slow-walk meeting !
真係灰見到這樣的比賽!我今年都好想去玩;真係好彩無去!(個人意見) ;-(

至少Size都要有下面條片會好好多!彎都無多條叫什麼飄Ar..... ! 叫行算啦!Hmm......... !
http://www.youtube.com/watch?v=FuYj2KkY7nw&feature=related

如果下年賽會能改進賽道size;相信會使多一點人參加的。

P.S. Thx for sharing the video. is nice. ;-)
-69- 發表於 2009-4-6 00:04:35 | 顯示全部樓層

小弟初玩飄移;技術也不算是什麼;也想同大家一齊玩;並沒任可惡意;如有得罪之處請見諒。
目的只是望主辦單位;有心做的話可以做好一點!;-)
-69- 發表於 2009-4-6 00:11:24 | 顯示全部樓層

是的!大場都有攪過(可能多數在網上見到的片都是很細) ,我也期待一齊玩。;-)
反而昨晚見到某個車會Post條片,自己Post場都幾好。;-)
-69- 發表於 2009-4-6 00:14:50 | 顯示全部樓層
69兄,我亦不彷直言喇... 我都睇過你post上泥的所謂飄移練習, 我本人覺得認真麻麻.....如果你認為你的是飄移, 咁不如你去玩極速甩尾吧啦! 完完全全搞錯飄移既精髓!!!
Buildinglung 發表於 2009-4-5 23:34

不用客氣;小弟見識也很少;也想聽C兄指教指教;願聽聽意見, 大家也不訪交流下意見。;-)
-69- 發表於 2009-4-6 17:33:05 | 顯示全部樓層
-69-兄:
飄移一定快唔過玩跑~要求既係準確既線位~唔係亂飄~
場大緊係好啦~細場又可以好有難度~好多種玩法~
不過今次比賽個氣氛搞得好好~6月可能會再有比賽~一齊都參加啦~
你都黎感受一下"飄移之奧 ...
~飄道~ 發表於 2009-4-6 09:14

六月有一定玩呀!一定來!一定來!;-)