RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sing.kh8212
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[青衣遙控車活動]

snowman88 發表於 2010-3-1 01:07:57 | 顯示全部樓層
車太多..無計仲未到佢出場
snowman88 發表於 2010-3-1 01:10:11 | 顯示全部樓層
各位玩快車既師兄,有無興趣一齊玩13T無刷+限齒比........

我見宜家我地有人玩8.5T/9T/10T/13T.......(我自己都玩緊10T)

因為鬥車都有賽例,我係想大家車速接近d,刺激d,唔好一味鬥直路

所以建議統一規格, 13T+限齒比........至於齒比幾多就會遲d試下 (當然唔好太慢啦)

有無人支持下咁呢???

1)支持.sing
snowman88 發表於 2010-3-1 09:54:30 | 顯示全部樓層
1564# 145240370

有無都無所為.自己玩吓 其他都得..有咪可以差唔多速到姐
snowman88 發表於 2010-3-1 09:56:02 | 顯示全部樓層
各位玩快車既師兄,有無興趣一齊玩13T無刷+限齒比........

我見宜家我地有人玩8.5T/9T/10T/13T.......(我自己都玩緊10T)

因為鬥車都有賽例,我係想大家車速接近d,刺激d,唔好一味鬥直路

所以建議統一規格, 13T+限齒比........至於齒比幾多就會遲d試下 (當然唔好太慢啦)

有無人支持下咁呢???

1)支持.sing...........4.5-13T都有.用乜都得
2)herbert
3)言仔<---本身已經玩緊13T , 唔使轉 = =
snowman88 發表於 2010-3-1 09:57:31 | 顯示全部樓層
1562# blackkiss

3月2日 星期(2) 青衣遙控車活動.
snowman88 發表於 2010-3-1 11:56:08 | 顯示全部樓層
1581# smlming

3000kv 咪13T
snowman88 發表於 2010-3-1 11:59:40 | 顯示全部樓層
1586# Andrew168

EK.換零件.邊間車房都識..荃灣咪有
snowman88 發表於 2010-3-1 12:10:12 | 顯示全部樓層
2選1

*11.5t   
*13T
snowman88 發表於 2010-3-1 19:05:30 | 顯示全部樓層

13t,,,有幾多人ok
(1)sing,,,,13t
snowman88 發表於 2010-3-1 19:19:10 | 顯示全部樓層

1600# smlming

E36,328i,改棍波.加隻牛.300匹夠.玩飄移.幾錢.thx
snowman88 發表於 2010-3-1 19:25:58 | 顯示全部樓層
1605# 豆子

棍波.加隻牛,,我諗.$3雞到..鍾意E36無計
snowman88 發表於 2010-3-1 21:54:03 | 顯示全部樓層
1611# Andrew168

4.5T..咪set..60-70%咪得
snowman88 發表於 2010-3-1 21:55:21 | 顯示全部樓層
3月2日 星期(2) 青衣遙控車活動

地點    (1) 青衣大王下村緑色空地塲
            (2) 青衣美景空地塲
             (3)青衣機鐵橋底
時間:8:30pm--11:00pm  
歡迎各方1/10touring car--M車--Drift 漂移---只限電車參加  (請勿帶油動車來玩)。
     參加方法:
* 歡迎任何新朋友。
* 各位參加者請先COPY 這些新近名單之後,再加上自己的名稱,
* 車種, 頻道及類別 (快車組或漂移組) 方便網看有否撞頻,,請大家合作。
    注意事項:
* 大家緊記,小心,不要撞到任何途人。
* 賽道內請勿停車, 免生撞車意外。
* 車手如發現車輛有問題, 請早揚聲提示後車。
* 各車手要學識收油, 禮讓,唔好夾硬黎。
   義務:
* 各車手玩車過程中如撞倒賽道.膠喉,路碟,雪羔桶.位置, 請自行修理該位置, 保持賽道完整。
* 大家緊記,當玩完車後請幫手收拾用具, 留番下次用。
* 請保持場地清潔, 請拾起用埋貼之膠紙或用具。

1)sing        ARISTO. V300                        FM27.025 /2.4G
2)YIN            BMW 320I                            AM27.610
3)herbert    ?????                                     2.4G
4)Ming        VerII                                      2.4G
5)Marco      TA-04                                   FM26.xxx        (20:30-22:30)
snowman88 發表於 2010-3-1 21:56:35 | 顯示全部樓層
3月6日,,有DRIFT ..PART..如落雨改期
(1) 青衣大王下村緑色空地塲,,時間:8:30pm--11:00pm
* 歡迎任何新朋友
有DRIFT..報一報.....歐日車PK決戰
1)sing...Z4.DRIFT
2)andrew  ....  TOP SECRET S15
3)Benny ... 白色 yokomo s15
4)KX1072...pinklady 350z
5)阿彥.....黑色D1 ALTEZZA
6)JACKY.....白色s15

*以上人仕,3月6日,得唔得閒,
,,,,,係咪全部都得,,,,唔得出聲
snowman88 發表於 2010-3-1 23:27:25 | 顯示全部樓層
大約$130.有軨連呔
TA05,頭直.大約$120
snowman88 發表於 2010-3-1 23:38:58 | 顯示全部樓層

各位報報數先

13t有幾多人有:
(1)sing,,,,,,,,,,,,,13t
(2)herbert
(3)賢
(4)Ming

無咪set 60-70%差唔多速道
snowman88 發表於 2010-3-1 23:53:09 | 顯示全部樓層
1625# GARY^^

M05個珠差好似用唔到M03...其實好多人話M03個珠差好過M05
21T有刷追...定放我地
snowman88 發表於 2010-3-2 00:07:31 | 顯示全部樓層
明天我用FF02..13T
snowman88 發表於 2010-3-2 00:08:26 | 顯示全部樓層
3月2日 星期(2) 青衣遙控車活動

地點    (1) 青衣大王下村緑色空地塲
------------>(2) 青衣美景空地塲
             (3)青衣機鐵橋底
時間:8:30pm--11:00pm  
歡迎各方1/10touring car--M車--Drift 漂移---只限電車參加  (請勿帶油動車來玩)。
     參加方法:
* 歡迎任何新朋友。
* 各位參加者請先COPY 這些新近名單之後,再加上自己的名稱,
* 車種, 頻道及類別 (快車組或漂移組) 方便網看有否撞頻,,請大家合作。
    注意事項:
* 賽道內請勿停車, 免生撞車意外。
* 車手如發現車輛有問題, 請早揚聲提示後車。
* 各車手要學識收油, 禮讓,唔好夾硬黎。
   義務:
* 各車手玩車過程中如撞倒賽道.膠喉,路碟,雪羔桶.位置, 請自行修理該位置, 保持賽道完整。
* 大家緊記,當玩完車後請幫手收拾用具, 留番下次用。
* 請保持場地清潔, 請拾起用埋貼之膠紙或用具。

1)sing      DC5 FF02                        FM27.025 /2.4G
2)YIN            BMW 320I                            AM27.610
3)herbert    ?????                                     2.4G
4)Ming        VerII                                      2.4G
5)Marco      TA-04                                   FM26.xxx        (20:30-22:30)
snowman88 發表於 2010-3-2 00:40:26 | 顯示全部樓層
全部明天電聯...睇吓點.