RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: john19961014
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手造巴士(Volvo Olympian 12m) 3AV

dg8380 發表於 2010-6-14 18:22:25 | 顯示全部樓層
上彈弓面羅C唔夠長,你雖然用保母,但保母無發揮到保母工用,行走時可能羅C飛脫。
dg8380 發表於 2010-6-16 23:42:20 | 顯示全部樓層

回復 54# AILSAVolvo
我d巴士更硬,原因我計算左小朋友會隨時會推你部巴士/拍打部巴士車頂。
另外巴士車門要做硬淨一d 小朋友會幫你開關車門,否則門都(且)爛你,我就唔做開關車門。
以上係我之前遇過既野,rc巴士最大敵人係小朋友。
另外有一次大埔吉之島門外,差d有部rc三軸巴士被騎劫。
案情係巴士司機幫人整車唔關上搖控,一個小朋友渣左枝控上手,準備開車,結果部巴士就沖前左1mm.....。因為有其他車友過時積起部巴士既車尾,令巴士無左動力。
玩車既朋友門請小心一點。
dg8380 發表於 2010-6-19 00:05:17 | 顯示全部樓層

我地講D事例出來 比你知道玩車會遇上既問題,另外同大家分享一下。
dg8380 發表於 2010-6-24 21:15:01 | 顯示全部樓層
其實玩巴士唔用理鬥撞既!
唔整咁硬, 我其實覺得可以接受,
但唔好采個細路一野坐落去就...
我以前係屋企樓 ...
john19961014 發表於 2010-6-24 16:44

玩巴士唔係鬥撞方向好正確!
不過人地部車jam左車 撞你    細路一野坐落去點算!
反正花左更多時間做一部巴士,不如做硬小小,襟玩小小好過。
dg8380 發表於 2010-6-24 21:27:49 | 顯示全部樓層
根據香港法例
該名小朋友並未得到持有人的同意
而又有人證同物證的話,足以被警方起訴偷竊罪
宅男 發表於 2010-6-23 19:23

你d說法雖然方向正確,但係實際上有d問題。
細路整爛你d野,唔通走去報警?
更未之後要上法庭,同法官講我比細路整爛件玩具。
之後法官會講d乜大家心裡有數。