RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2888|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

轉龍骨一問!><

odaan 發表於 2010-6-22 11:50:13 | 顯示全部樓層
我改緊架470做密斗,但發現左樣問題..
我鑽洞係龍骨上面, 好難就好, 想問下各位師兄,你地係點樣就d位來鑽,

我鑽完之後多數都好似唔岩位..(我係用舊龍骨叠住新龍骨mark d hole. 之後鑽.
但鑽完之後對一對,..位就岩,但係就唔岩上野,..差dd咁,有無好d既方法呀?
dazesin 發表於 2010-6-22 09:50

唔岩上野 ,  "野" 即係乜鬼野  ??????

鑽個窿 , 都分有螺絲牙定無螺絲牙

如果想個問題解決得快 , 資料越詳盡越多人明個問題 , 自然答得快
唔係既話 , 要搞幾個 post 先開始明個問題 , 一來一回就遲左幾日

疊窿鑽 , 卡尺劃線鑽 , 上機鑽 , 唔同環境唔同方法 , 明知一次試到有誤差 , 就修正誤差
鑽窿係鑽一個試一試 , 得先繼續 , 唔係手快快鑽晒佢 , 之後先走黎煩 .....
odaan 發表於 2010-6-23 11:27:01 | 顯示全部樓層

賓子 , 又叫 "中心衝" , Centre punch (punch 就係 "賓子" 譯音既由來)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
odaan 發表於 2010-6-23 23:28:38 | 顯示全部樓層
我成日好想買呢枝野
不過我唔知佢個名原來叫中心衝
cx104 發表於 2010-6-23 23:26

去鴨記搵 D 睇落似番間五金鋪既入去 , 十間有九間比到你