RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: courel500
打印 上一主題 下一主題
收起左側

My F103GT

jackychan 發表於 2006-8-5 22:28:37 | 顯示全部樓層
你就好啦!買到金屬motor座
jackychan 發表於 2006-8-5 22:35:27 | 顯示全部樓層
原帖由 觀星是答案 於 2006-8-5 22:29 發表

3 racing 來 wo ~

師兄,除motor座/金屬油壓及金屬六角外,仲有咩補品加左?
jackychan 發表於 2006-8-5 22:42:08 | 顯示全部樓層
唔知有冇換查查板呢?
jackychan 發表於 2006-8-5 23:19:54 | 顯示全部樓層
原帖由 courel500 於 2006-8-5 23:08 發表
3 Racing motor 座 $160 ( 本來想買 tamiya 藍色 , 但度度都無 ) !
油壓本身自己有 , 但因為舊啦 , 除左筒身 / 頭尾蓋 / 底托之外 , 全部換晒新野 !
3mm 藍色保母用左 yokomo , 又係搵唔到 tamiya !
藍色反牙 ...

3 Racing motor座周圍都搵唔到,師兄有冇窿路

另我架103gt都未破處,等緊條trf油壓同埋攪緊m6殼
jackychan 發表於 2006-8-8 00:45:03 | 顯示全部樓層
原帖由 courel500 於 2006-8-7 09:08 發表
哈哈 ! 尋晚終於獻出佢既初夜啦 , 感覺上幾好 , 都可以操控到 , 唔太難玩 !
至於個 setting 都唔錯 , 同大家分享下先 , 油壓油我用雙星 200 度 soft 油 ( 紅色 ) , 內拍用 2 孔 , 放到最長 ( 無加介子缩短 ...

thx for sharing
jackychan 發表於 2006-8-9 12:26:20 | 顯示全部樓層
禽日係天水圍試車,有明顯大細彎,跟原裝setting車身太低,建議調番高d先落場玩,最後連支尾軸都整斷埋
jackychan 發表於 2006-8-9 12:57:20 | 顯示全部樓層
原帖由 Mobility 於 2006-8-9 12:48 發表

Any Photo............????.........你大炒????????

有人試車甩尾軸基米.............當場甩lok..............

今晚先影相,唔係抄大鑊,只係諗住check check份珠差時扭開粒4mm鎖帽就"pak"一聲斷左,奉勸大家鬆果粒鎖帽要小心d,又唔見$90(買個條碳軸)
jackychan 發表於 2006-8-10 19:51:46 | 顯示全部樓層
頭先係KWS買左一堆 option parts.......................肉赤
jackychan 發表於 2006-8-10 22:15:44 | 顯示全部樓層
原帖由 Mobility 於 2006-8-10 19:54 發表
sell one damper to me ok?

how much?

Mobility,Sorry!Bro.BHO bought all la
jackychan 發表於 2006-8-11 00:08:02 | 顯示全部樓層
原帖由 roy 於 2006-8-10 23:11 發表

請問thrust bearing放再那裏

係放係果2隻鑊形介子(MF1)位置.當然果粒Diff spacer(ME3)就唔要la

*鑊形介子如加thrust bearing後只裝1隻就ok.