RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今天放假Ken Block 開箱文

piano 發表於 2011-8-10 20:45:25 | 顯示全部樓層

Ching,請問邊度買會有30日保養咁好?
piano 發表於 2011-8-11 02:15:17 | 顯示全部樓層

thank you
piano 發表於 2011-10-20 17:55:42 | 顯示全部樓層
Fairlady用盡最後一滴叮,重搥一擊MR2之後就叮盡車亡
piano 發表於 2011-10-29 01:04:49 | 顯示全部樓層
回復 Dickyyim03 的帖子

如果師兄你用來玩平路......仲有記住盡降車高有咁低得咁低......降到個人都低低地,頭呔一定要推過尾呔,唔好用原裝頭呔,原裝頭呔用黎飄嘅,如果你覺得條尾ok就揾套推過36R少少啲嘅做頭,我唔知你乜場地玩所以比唔倒意見你,仲有哩架車玩平路同大車一樣.....車殼同埋一隻好壓風嘅風翼非常重要,唔好用原装殼,原装殼係用黎車泰妹嘅......沙嘩d...CUP........CUP Q 死你呀
piano 發表於 2011-10-30 18:16:49 | 顯示全部樓層
各位師兄可以睇睇,唔洗大灑金錢,只要細心調較,哩架車其實唔係咁易cup,仲可以幾快幾好劈添
piano 發表於 2011-10-30 21:41:44 | 顯示全部樓層
回復 zivtong 的帖子

ching都係roll bar呀車高呀嗰d野煩請自己爬文
piano 發表於 2011-10-31 01:35:01 | 顯示全部樓層
回復 teamlosi 的帖子

老細最正last哩條片但係點解變左4:3啲車變左猪仔包喎
piano 發表於 2011-10-31 22:31:30 | 顯示全部樓層
回復 Dickyyim03 的帖子

1.哩堆野未必啱用如果你玩平路,因為唔夠長佢係用黎比buggy用。2.哩架車嘅設計同touring唔同所以冇downstop可較。3.睇番哩個post http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1,無花無假,我地全部用以前剩落啲史前遺物、垃圾再加diy黎改車就得。4.技術咯喎,多謝誇獎,得兩個辦法:一,唔好貪快整到架車火箭咁,直路狂彎路亡係冇用嘅,揸熟哂啲線位再續啲續啲加快架車。二,仲簡單,磨爛,熟能生巧。
piano 發表於 2011-11-1 00:01:57 | 顯示全部樓層
以後洗唔洗叫聲豪哥
piano 發表於 2011-11-1 15:08:21 | 顯示全部樓層
擺明有人大整古,人地比280叫佢買彈弓,佢攞左人啲錢去join個280月費無限上網,死得啦仲有成個月要無限上網......係鐵絲綱