RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: benli46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

上海SGP1战车

civicboy 發表於 2011-10-29 10:47:18 | 顯示全部樓層
F103頭 + FGX尾...
仲已經行埋尾珠差添
星星 + 3威醒
(仲可以改行埋F104頭)

型...勁...醒...堅...掂!!!
civicboy 發表於 2011-10-29 10:54:28 | 顯示全部樓層
諗諗吓...呢架好似幾得...
出KIT啦...
我行104頭....
civicboy 發表於 2011-10-29 11:18:03 | 顯示全部樓層
civicboy 發表於 2011-11-24 18:44:02 | 顯示全部樓層
benli46 發表於 2011-11-21 15:22
回復 mlee 的帖子

今次 A 组冠军车,103头,劲改3R车架,自家改良to ...

有冇架車D相? 最好除左衫啦!
係唔係綠色第一架呀??

不過如果 企身油壓...未好唔像真囉...
仲要係 3R FGX 改...不如玩RR!!!
civicboy 發表於 2011-11-25 12:33:20 | 顯示全部樓層
IS520 發表於 2011-11-25 10:03
Diy 當然值得欣賞, 而攞埋 A1 亦都唔簡單.
但係 "尾擔: 既設計 真係 "9唔搭8",  
從來都未見過  ...

我都係覺得已經脫離左F1!
civicboy 發表於 2011-11-25 13:35:04 | 顯示全部樓層
不過就係F1行左"查查"先多人玩喎...

"查查"係 1/12 同 1/10 PEN CAR (Direct Drive) 優良設計,
以至現在的 LINK, DAMPER 都係增加出入灣性能

以往各大日本廠家都出過好多F1車架, 2WD同4WD都有
不過都未有持續發展, 同正式比賽
(F201好似有, 不過都已經成為歷史)

自從星星出F103(行"查查"的F1)後,
就有好多好多OPTION廠芬芬出PARTS同改良KIT架
最重要係連呔都有廠出
(3 都係因為F103 先有架F109炸喎)

我唔係話有減速齒企身油壓唔好,
不過企身油壓真係唔似F1囉...
civicboy 發表於 2011-11-25 20:42:49 | 顯示全部樓層
andylee 發表於 2011-11-25 20:14
其實我地都明白FGX和direct drive car根本是兩回事,但係為左可以比多D人可以一起玩,所以第一年先混埋跑 ...

其實...
唔係 FGX 同 Direct Drive 問題
個人覺得應該係 企身油壓 問題囉...

FGX 同 Direct Drive 係冇大問題
因為原廠出廠部車都係 1/10 Formula One
選擇車種係 車手/隊 私人問題...
不過改裝就應該有機本 RCF1 改裝要求
civicboy 發表於 2011-11-26 04:24:51 | 顯示全部樓層
又係喎...又係F1車架...

果然厲害...
都係果句...型...勁...醒...堅...掂!!!