RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 138168
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我都要造戰艦

siukeung1972 發表於 2012-9-6 23:20:02 | 顯示全部樓層
蜂兄:小弟一身都離吾個海,屋企人靠船揾食,我當正海和船是我的契爺.我原來的工作單位都係船,但二年前調去做島主.為有整模型船才頂住我嘅船癮!多得我隻天蠶腳睗給我三,四星期老sick.留在家不眠不休攪下幾隻嘢!
siukeung1972 發表於 2012-9-10 21:59:38 來自手機 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-7 18:46
師兄生於航海世家,對海和船自然有濃厚感情,終生不減
最近日本人要化大錢買島,就係師兄你當島 ...

蜂兄,我呢個係麻煩島,對得個島耐發現到住左好多唔肯食薬的人!原來好多精神科醫生提議在該島住,樓高至高四層,路上又無高速車輛好安全!再加上好多鄰居好得閒陪你傾計吾使返工,因有大靠山..政府養!
siukeung1972 發表於 2012-9-11 01:10:11 來自手機 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-10 22:17
我都好耐冇去過呢個島...搵日要去行下...食下所謂既海鮮.......

假日去,多人過油尖旺,假曰坐你做緊的船(新國,新光)又迫又貴,有機會碰到此船載運特別貨物(四塊加半塊)大吉囉!坐雙體仲三十幾蚊單程,食海鮮一般,可去街巿買料!
如下午茶推介北社街,劉平記食叉燒、燒鴨 、雲吞、片頭粉,湯底地寶,有點似小時在船叫粉艇味道!
提示:三輛車載客是被控告,同海傍好大段路假日是禁區!
祝旅途愉快!