RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: URIKA
打印 上一主題 下一主題
收起左側

walkera v120dq02 同 v200dq01 好難決定...

LamaV3 發表於 2012-5-25 22:17:24 | 顯示全部樓層

其實如果只係新手小地方飛下航線, 六通四通都無所謂呢, 返而新手玩可能睇下邊部易整易搵零件
重要D呢
LamaV3 發表於 2012-5-25 22:36:54 | 顯示全部樓層
URIKA 發表於 2012-5-25 22:26
係呀..>< 但係我又1直搵唔到v120dq02呢架既配件..
雖然鐘意.. 但係好驚佢有乜事個陣搵配件都搵死人 ...

你可先睇下淘寶邊部機較易搵零件, 再決定買邊部呢!
新手唔會cup機, 又唔會去大風大場飛, 四通一定夠晒啦
LamaV3 發表於 2012-5-26 12:15:59 | 顯示全部樓層
kamboy 發表於 2012-5-25 23:03
回復 URIKA 的帖子

以上三架都已停產未必買到零件,最好諗清楚

咁就大擰樂呢
LamaV3 發表於 2012-5-26 13:53:51 | 顯示全部樓層
URIKA 發表於 2012-5-25 22:43
另外想請問1下CHING

WALKERA CB180Q 平1半

樓主請放心係淘寶買, 我買過好多次, 送上門好方便
CB180Q唔好買啦, 咁舊款重玩鎚仔機咩...........
你睇中邊間淘寶商店, 完後問下你想買果隻機現時重有無parts現貨, 如果有就一次過貫機連埋
parts一次過買多D, 費時之後買唔到parts嘛.
華記現時生產緊既像真機好Q貴, 最平既係三槳Lama連控都二千幾, 新手絕對唔建議買, 返而你睇中果兩部真係初學唔錯, 最驚係無parts賣啫
LamaV3 發表於 2012-5-26 13:56:09 | 顯示全部樓層
題外話, 死人Walkera近來淨係出晒D咁死咁貴既200級像真機, 以前果D經濟D既100級及120級
像真就唔再出, 真係衰格
LamaV3 發表於 2012-5-26 21:27:47 | 顯示全部樓層
其實樓主之前玩開乜機及手機熟到什麼程度呢?
LamaV3 發表於 2012-5-26 22:15:09 | 顯示全部樓層
如果淨係玩過V911, 都係唔好買像真機住啦, 玩下Genius CP, Super FP, V120D02S先啦
LamaV3 發表於 2012-5-29 10:08:46 | 顯示全部樓層
URIKA 發表於 2012-5-29 08:35
Thxxxxxx ching
我都期待入手v120d02s!!

D02S一定無買錯
LamaV3 發表於 2012-6-2 20:22:20 | 顯示全部樓層
URIKA 發表於 2012-6-2 19:57
最尾入手mini cp and v120dq02!

Btw dq02真係好難玩

先調較到Mini CP到最鈍, 然後練好手機先, 熟手後先玩DQ02