RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

比亞迪"遙控車"

Scania 發表於 2012-8-22 23:22:59 | 顯示全部樓層
http://www.autohome.com.cn/advice/201208/379381.html
堅既
唔係自動,係真係遙控車
Scania 發表於 2012-8-23 00:22:38 | 顯示全部樓層

我有個fd公司係BYD既供應商,公司都認購左架Hybrid既F3 DM,有次諗住比下面渣架BYD去人地到開會,係自已廠充滿電行EV mode去,然後叉住電開完個會就可以行返EV mode走人,點知去到發現BYD間廠係冇充電站
調返轉有次BYD既老總出去佢到開會,竟然係渣架Golf
Scania 發表於 2012-8-23 11:31:27 | 顯示全部樓層
真係泊位就慢架啦,應該係先自已泊入車位,然後直出返d,自已落左車,關門,再遙控直倒入返車位,咁樣會比較實用
Scania 發表於 2012-8-24 22:23:15 | 顯示全部樓層
Scania 發表於 2012-8-25 09:52:23 | 顯示全部樓層
撞到人…都係你渣車架,又唔係自動
Scania 發表於 2012-9-16 22:55:50 | 顯示全部樓層
我自已渣長城,亦座過比亞迪
覺得比亞迪既用料同質素都差好遠
吉利就只係車展入面睇個,算國產車數一數二,乘座感唔知
Scania 發表於 2012-9-17 10:00:36 | 顯示全部樓層
你吉利係唔係講緊美日個堆?有冇試過帝豪個批?

我屋企架長城渣咁耐淨係壞過窗架同水撥跳(大陸搵唔到地方做頭玻璃打臘,唔係好易搞掂),渣到去廣西跑埋爛路架車都冇問題(我個架唔係越野車),比架Focus追尾佢重傷過我

反而我座過我fd公司架F3DM,內籠用料極膠極玩具,又鬆散多聲
Scania 發表於 2012-9-17 19:30:11 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2012-9-17 18:47
第一架係豪情, 簡直熱血到呢.... 係我O呢O的SHORT O既先會KEEP 到仲咁新
第二架都係投比華吉吉 ~ 最貴個架 ...

不過其實唔關廠既問題,國產車既整體質素都係差唔多2010年前後先開始有明顯改善
Scania 發表於 2012-9-18 00:12:52 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2012-9-18 00:02
不過你講開炒車又搞笑.. 第一架豪情, o者係山寨大發仔
個樣到用料都玩具到冇朋友, 但有次在東門燈位比個醉 ...

下一代既吉利應該安全會進步大好多
佢09年出廠,跟當時既C-NCAP要求設計,o羅去撞2011年新例既E-NCAP都有四星

而家仲要收購埋Volvo,唔好話佢照搬,求奇Volvo係手指嚹漏少少野比吉利,都夠佢稱霸國產市場