RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: bus338
打印 上一主題 下一主題
收起左側

亞拓 450

LamaV3 發表於 2012-9-1 17:26:02 | 顯示全部樓層
新手其實唔使買DFC版, 可考慮買返Pro 3GX, 本身有3G修正+調低D D/R值, 機本學hold機,航線無難度,
一於入手啦
LamaV3 發表於 2012-9-1 19:52:09 | 顯示全部樓層
LamaV3 發表於 2012-9-1 21:32:20 | 顯示全部樓層
bus338 發表於 2012-9-1 20:22
我睇過,淨機身相差幾佰元,想買架好些可玩耐D,

唔駛成日想升級.....

其實你知唔知有乜分別??
LamaV3 發表於 2012-9-2 10:44:56 | 顯示全部樓層
bus338 發表於 2012-9-1 23:11
印象中,一部係有 flybar ,一部唔用,部陀螺儀較新式,又可以玩埋 GPS,

失控時打個制會幫你救番部機,我都係 ...

唔好意思, 完全錯晒............
450 Pro 3GX套裝 與 450 DFC 3GX套裝一樣是行Flybarless, 同樣是三軸平均Gyro 3GX, 由於兩者都是用Aign既
3GX, 所以一樣可以裝上Align的APS自動系統.
好啦, DFC版有乜唔同?係更加反應靈活, 比D高手飛暴力3D時更得心應手, 但對新手來說可能太過反應敏感呢

補充:另加APS系統約五千蚊到
LamaV3 發表於 2012-9-2 11:00:58 | 顯示全部樓層
kamboy 發表於 2012-9-2 10:53
錯晒........................

你指邊個錯??
LamaV3 發表於 2012-9-2 11:10:20 | 顯示全部樓層

你無講錯到喎, APS係要分開買, Pro 3GX 同DFC 3GX 都同樣係FBL
只係樓主攪錯了呢