RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: joe2004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩火高手回歸油車界

justinwan 發表於 2013-11-20 11:27:59 | 顯示全部樓層
玩火總比扇風點火好...

驚就做返步兵.
justinwan 發表於 2013-11-20 12:54:13 | 顯示全部樓層
咁你想點, 咬佢一啖?

仲有果d 叫意外..吾係玩火...

justinwan 發表於 2013-11-20 23:07:42 | 顯示全部樓層
我真係吾知有咩好交代.....開個記招?

原因係點又如何....有咩辦法去查證?

都燒完la ...

討論一d 無結果既野不如快d 諗下繼續玩定吾玩.
justinwan 發表於 2013-11-20 23:18:29 | 顯示全部樓層
bigheman 發表於 2013-11-20 17:05
點解呢件事仲未解決,因為無人出嚟交代過。 就喺咁簡單。

咁你想點解決....小弟都算係苦主....仲係一個窮西車手...你有咩路數話過我知....

我一定實卜你討回公道.....
justinwan 發表於 2013-11-20 23:28:32 | 顯示全部樓層
大朋友 發表於 2013-11-20 23:20
澳洲佬,你係咪叫philip 先, 邊個叫你交代?乜野叫『原因係點有如何?』 你嘅價值觀咁粉凸別,咁你下次 ...

我梗係吾會問點解.....真車有保險.....

仲有我係hk 人
justinwan 發表於 2013-11-21 00:24:52 | 顯示全部樓層
大家真係吾好吳會, 我吾係想幫某一個, 都吾係試圖左檔右檔...我同事主係的確相識但吾係話好熟.
宜家吾係死人/有人受傷...陪常又無咩可能.咁係咪要諗下日後既野...我真係吾認為事件發生過情有幾重要.
事發時睇住佢燒, 我都好心痛.
我相信要一個令所有人滿意交代,係無可能..任何差机, 電, 電器, 呔水, 易燃品都有可能出意外, 除非你吾玩..
吾通佢吾交代我停手吾玩車咩
車場有22隻柜, 有18隻柜既人仲玩緊車.當然我一個都吾想少.我最希望19-22 號一個都無少..

.但今日開始每個人提高安全, 防火意識先係重點.每隻柜大家夾$ 買多隻滅火筒已經好大幫助.
做好防火先係防止同類事件發生最有效方法.咩導至起火都係一樣

真正苦主係小洪, 叔.都無話要人交代...仲要做, 由朝做到晚, 為左盡快整返好比大家玩, 呀叔幾十歲仲要爬上爬落,全部heavy duty , 一部冷氣幾重, 張車床有几危險........
如果有人覺得我講錯, 我比你兜口兜面指住來{banned}
justinwan 發表於 2013-11-21 01:11:19 | 顯示全部樓層
同佢有曰本之旅???? 我???
justinwan 發表於 2013-11-21 01:24:02 | 顯示全部樓層
我有去, 但"佢" 無wo...定我一直以為你講緊第二個? 我搞錯左???
justinwan 發表於 2013-11-21 01:50:13 | 顯示全部樓層
我重申, 我吾係幫某一個, 都無為同佢擋..我只係講我睇法...
我注意力係繼續玩車....不等於當無件事...
意外無人想, 如果大家放吾底可以繼續做你想做的事....我相信總有一日, 大家同當事人一定會係車場碰頭.有咩面對面解決
我個心就只係一個車友都不能少.
justinwan 發表於 2013-11-21 09:26:32 來自手機 | 顯示全部樓層
arto6 發表於 2013-11-21 07:57
你唔係保住佢,咁姐係你認同咗以下事件作自然定律-行街意外地碰撞到別人,原來係無需要講對唔住。

-在條 ...

我不是認同,我係包容!事實上我記得好清楚事發時佢有同人say sorry .當然不是個個在埸•

比人撞到,人家係都吾say sorry ,咁你可以點
你吾好講到我有份放火咁,我都係苦主
justinwan 發表於 2013-11-21 10:07:57 | 顯示全部樓層
你都話佢報左名, 星期日去僕9佢.
justinwan 發表於 2013-11-21 10:42:16 | 顯示全部樓層
arto6 發表於 2013-11-21 10:37
有無可聯絡上佢嘅方法,等我可問下佢係咪星期日堅去比賽

我真係吾係同佢好熟....電話都無...事發之後都無見過..