RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 50990|回復: 175
打印 上一主題 下一主題
收起左側

極x有個老闆真係當d客瘟神咁

soup_soup 發表於 2014-1-9 14:46:58 | 顯示全部樓層
可能我比你好彩,我覺得佢地全部都幾有禮貌,有啲重好肯解釋一啲關於貨品上嘅疑問,試過有一次我買件野本身有問題,佢重好樂意借個地方比我放件貨喺度,等代理更換。

有時啲野就係人夾人緣,真係覺得唔開心嘅,咪去過第二間買囉,買野玩求開心,唔洗太在意的,Goodluck !
soup_soup 發表於 2014-1-9 15:35:01 | 顯示全部樓層
有時上網買都可以出問題的,我試過上網睇到有存貨,明明落晒單,話明幾時去攞,去到先話你知有啲野無貨......不過我都無投訴,有時買野就係講彩數

其實去舖頭買永遠都係最好,睇啱,價錢覺得 OK,就買,唔洗估估下

希望大家都能夠多啲包容,唔好搞到第日全部變晒上樓舖,大家行起上嚟都唔方便啦~
soup_soup 發表於 2014-1-9 17:47:32 | 顯示全部樓層

好多行業都比自由行改變咗個生態,而家就連 KWS 都賣晒佢啲所需品,遲啲RC野真係全部變晒上樓舖
soup_soup 發表於 2014-1-9 21:52:18 | 顯示全部樓層
我覺得大多數人對 Andy 可能有少少誤解,我平時都唔多出聲,自己好靜咁睇野,唔多唔少都會留意到佢同啲客人之間嘅談話,其實佢份人無乜野,只不過係鍾意講笑串下人咁,起初我都覺得佢幾難相處,但原來呢啲係佢同客人溝通同相處方式,其後習慣咗就唔覺得係咩一回事,的確有啲人唔熟佢時,第一個印像係唔好嘅,我好明白,起碼我以前都有咁嘅感覺,但識得耐咗就知係誤會。

呢間舖真係算唔錯架喇,最初幫襯時嘅印像好深刻,果時佢重係單邊舖未擴充,我入去睇野,入面長期都人頭涌涌,睇咗一陣間野最終只係買咗支 $1X 嘅鑼絲膠,但佢都同我解釋呢支野係點用,怕我買錯,直到而家,我間中入去買野可能都只係幾十蚊或者十幾蚊都有,Andy 都無話黑過面,重多謝前多謝後。

點都好啦,總之人嘅相處,好多時都會產生誤會,好多野了解清楚就會得啖笑,都係果句,選擇你自己鍾意嘅舖頭買野咪得囉~