RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鴨比
打印 上一主題 下一主題
收起左側

極x有個老闆真係當d客瘟神咁

ckcgary 發表於 2014-1-9 18:34:30 | 顯示全部樓層
an400s 發表於 2014-1-9 16:40
話需如此, 除左偉高, kws可以比車友入舖 window shop既, 好似都無咩邊間...sosad

其實呢個都幾重要,而家啲舖仔滿晒嘢,特別係對我呢啲新手嚟講幾唔方便,因為有時唔係真係有嘢買,睇入去睇下學下,認識下啲實物,入到去老闆已經問你要乜.......去嘅時間都會有其他真係買嘢嘅客,咁好似阻住人地做生意咁......

買嘢其實都係見實物摸摸下買好,有選擇嘅都會去舖買,貴十幾廿蚊唔大問題,但如果比錢要受無謂氣嘅就真係要諗諗......
啲人係咪走晒去上網買都好睇服務嘅,唔係平就大晒.....(呢句唔係指某啲舖講嘅,只係個人 overall 嘅睇法)......
ckcgary 發表於 2014-1-10 04:36:56 | 顯示全部樓層
Allan007 發表於 2014-1-9 22:48
呢幾年其實已經收斂左,以前響細舖真係仲癲呀。同D熟客真係用粗口溝通(其實佢D粗口麻麻),搞到其他客 ...

我唔係成日去都成日聽到爆粗架啦.......
ckcgary 發表於 2014-3-4 21:48:20 | 顯示全部樓層
應該有人同 A 君討論過呢個話題,近排 A 加態度過得去丫,無幫襯都有問有答........
樓上師兄就真係諗多咗,會唔會係李剛富二代?
ckcgary 發表於 2014-3-4 22:57:56 | 顯示全部樓層
hkh1994 發表於 2014-3-4 21:52
富二代?我都想呀 唔洗做呀
不過有得玩車都好好啦!

哈......師兄,放心,我係講緊樓上 B 君師兄......
ckcgary 發表於 2014-3-7 23:49:09 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2014-3-7 23:41
鴻星臭格 , 吃 X 啦. 極速 OK..

Red Star 就算無幫襯服務都好好喎.....
ckcgary 發表於 2014-3-12 00:18:34 | 顯示全部樓層
neway_box 發表於 2014-3-12 00:07
串都還好,無價錢果d我直情唔會幫襯!!果d鋪鬼鬼地!!

有啲出名"賤"嘅,唔同人問海鮮價,同一個人問唔同衣著都唔同價(第一日真係問價,第二日諗住問下詳細內容準備比錢買,點知佢"好好服務"咁"自動"又報多次個"貴價",即時打消買嘅諗頭,呢啲咪鬼囉........