RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 文仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[選擇建議] toro ts120a

Johnson_1984 發表於 2014-4-19 15:07:51 | 顯示全部樓層
blackshark3 發表於 2014-4-17 05:13
各位師兄,有冇發現呢個電變個尾段好似冇乜料到咁?我換佢落一㗎我用開team powers電變嘅車,照一貫set電變 ...

師兄可能你跟咗 team power 個 setting..有師兄教Toro 120a ts個 turbo 同 boost係唔可以用team power 同 好盈個 setting 去set.. 我係 JV 都係用 toro 120a ts.用 boost 50 turbo 40... boost start 3000, boost end 19000...punch 23/23..齒比6.3....10.5t - v10 已經好快。。中午60度。唔會過熱。。
Johnson_1984 發表於 2014-7-21 14:25:45 | 顯示全部樓層

去 skyrc個 website揾距哋個電話之後直接打比距。。係大陸電話。距哋會比深圳地址你。。用紙寫低有咩問題之後一齊用順豐sent上去。寄件時注名係電容同回郵地址,貨品價值大約50蚊。。咁通關就唔會理。。運費大約65港元!!之後等一星期打上去問距哋收到件未。。有嘅話距哋會維修。。。大約一個月再打上去問下同問下幾時寄番落嚟。。回郵skyrc會包郵費。
Johnson_1984 發表於 2014-8-3 23:30:02 | 顯示全部樓層
Johnson_1984 發表於 2015-1-10 03:01:51 | 顯示全部樓層
Toro 又有得更新啦!! 去G-force 個日本網度有最親版firmware 同program card firmware..
Johnson_1984 發表於 2015-1-10 03:04:35 | 顯示全部樓層

http://www.gforce-hobby.jp/download/software/index.html version - 2.06
Johnson_1984 發表於 2015-1-10 13:35:45 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2015-1-10 10:23
多左可調bec 輸出,唔識日文,!90A ,120A好似裝到frimware ,但未必調到bec,應該系for 160A ...

係呀。。。不過今次可以直接係電變check到麼打個進角!!但係punch setting就廢咗啲。。。得五個選擇。。例如,strong,weak......
Johnson_1984 發表於 2015-1-12 13:00:18 | 顯示全部樓層
rc.square24 發表於 2015-1-11 17:43
請問TS160市面有得買未?

我睇到二手區有師兄放隻全新 160a 出黎。你可以去search睇睇賣咗未。。