RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 16861|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

千里條條去買野,攪到好吾開心

JKC710 發表於 2015-9-18 16:38:41 | 顯示全部樓層
而家零售已經唔同左, 應該以客為先.
如果業界仲抱住呢種"待客之道", 咁遲早俾網店取代.

而家RC鋪都搬到散哂, 去KWS同我去RC媽或ONLINE SHOPPING無咩大分別.
JKC710 發表於 2015-9-18 23:44:18 | 顯示全部樓層
tonyho88888 發表於 2015-9-18 21:27
師兄發覺上網係平D仲有D包郵,就算要郵寄都係$1文幾毫!仲有D可以面交,
吾使白行,坐車來回都要$4X元,分分 ...

1DD啦, 之前日水低, 去日網買孖星野連代購手續或運費都比香港平, 香港有時1對8, 佢又當十算, 到1對6點幾, 佢都依然係十算咁上下, 搵9笨柒.

好, 我當你燈油火爉鋪租人工, 再另加體諒你RC咁冷門都開間鋪, 心甘情願比多一百幾十不等當支持下本地RC零售行業.
但入到黎{banned}{banned}, 問多句都唔願答, 影張相又當賊辦, 唔L係咁掛, 算係點先?

而家去KWS只係當順路落MK行下咁解, 除左極X係價錢相宜D之外, 其他地鋪RC店都開始無吸引之處.

買野=要睇面色, 條數唔L係咁計丫嗎.