RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10392|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[電變問題] Sanwa Super Vortex Zero Esc

樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-14 08:18:19 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位c ching好,現在用遙控系Sanwa MT4S買Sanwa Esc,想在遙控用Sanwa Esc setup听一下你地比意见和使用心徳。
幫忙,謝謝妳!
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-20 01:21:55 | 顯示全部樓層
terrykan 發表於 2016-11-20 00:43
請各位師兄幫幫手!
今日入咗隻SUPER VORTX Stock
咁佢話670A咁=HW 幾多A呀?

4.5T Motor
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-20 08:59:35 | 顯示全部樓層
Sanwa Super Vortex Zero Esc 740A
SUPER VORTEX Stock 670A

樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-22 10:31:20 | 顯示全部樓層
slspp 發表於 2016-11-14 16:58
師兄!我都新換左 MT4S ,早排都有留意 Sanwa 電變,一般鋪頭都無賣,並且吾建議用佢,話性價比吾高…最大 ...

Rcmart有賣Sanwa Super Vortex Zero Esc好正,。不會買HW v3.1以上。

樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-25 16:18:42 | 顯示全部樓層
Sanwa Super Vortex Zero Esc 中美斷好爆。
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-27 13:05:09 | 顯示全部樓層
kin2651 發表於 2016-11-14 20:47
MT4S只可以對第一代,可以set哂8樣function ,最新第二代啲function 對應唔哂,只可以對5個function ,boos ...

MT4S用第一代ESC好,好多set.
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-27 13:10:29 | 顯示全部樓層
kin2651 發表於 2016-11-20 08:28
呢隻同ver2一樣要M12S先對應哂10個設定,其他model對到頭5項,boost turbo唔可以用控set,670A太约是90-100 ...

Ver1 Esc, model對到頭5項用Ch2 開關掣no Hold set掣,ok
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-27 13:13:57 | 顯示全部樓層
terrykan 發表於 2016-11-20 00:43
請各位師兄幫幫手!
今日入咗隻SUPER VORTX Stock
咁佢話670A咁=HW 幾多A呀?

好Sanwa esc,