RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: panerai
打印 上一主題 下一主題
收起左側

*** Super Sherman M51 ***

Jagdtiger1944 發表於 2017-5-15 20:42:13 | 顯示全部樓層
師兄油埋cupola塊玻璃靚仔好多

登錄/註冊後可看大圖
Jagdtiger1944 發表於 2017-5-17 00:30:58 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2017-5-16 11:21
你攞張真車相出黎同我講,梗係油埋cupola玻璃靚好多啦!

不過我自覺手工唔到家既地方,
你動手能力咁強點會難到你.. Haha
不過星星係衰... 比幾千銀跟多件透明件,鋼纜好似會死咁... 好孤寒

果個位油係煩... 可能cut光身透明膠片,底果面油黑藍,再痴上去辦玻璃重準夾易....  出車太陽射落去反光好有Feel

Jagdtiger1944 發表於 2017-5-19 22:15:54 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2017-5-19 16:17
星星d嘢唔係完美,只係一個package比到你精緻鑄模、合理聲組、電子嘢,叫做好過 HL呢類由頭大執到落腳先 ...

Mato 金屬車Ok嗎?  我見佢出左部M36好正, 但掛車身D工具配件備用履帶等好似跟唔齊...
Jagdtiger1944 發表於 2017-5-22 01:31:33 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2017-5-21 12:13
拎過上手,造功不俗,VVSS懸掛動作比星星覆雜而效能不章既HVSS更佳。
金屬用料靚過Asiatam 隻Elefant 添 ...

因我見淘寶有mato M36B1款Sherman車身,買多個M4炮塔可一雞兩味及剛剛出埋正規M36跟番M10身車好正 ,有成車版同Kit版 , 好似跟TK22... 不過電子野唔多識,但睇片成車懸掛動作同聲幾正,有甩炮彈殼聲