RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11335|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Xray GTX8

yin36 發表於 2017-5-29 10:09:38 | 顯示全部樓層
重有車軚一套. 未玩過油車,還要一大堆配件.......油壺, 火咀電呀等等..等等. GTX8 重要買starter box啊! 慢慢玩下玩下自然會知重有咩要買架啦. Hope you enjoy
yin36 發表於 2017-5-31 08:28:43 | 顯示全部樓層
kclau 發表於 2017-5-30 02:51
多謝各Ching意見。部車會唔會太難set。仲有而家玩油車有乜地方放?

你跟書明書setting先, 通常都吾會有大問题, 細節嘅野你玩開電車都應該知. 最麻烦係部偈!因為你末玩過油雞,所以尼個係最頭痛嘅問題, 但你可以找D師兄幫下手,佢哋好好人嘅, 通常入得場玩個D師兄都好pro架, 一定幫到你. 講到場地就悲哀了, 香港比1/8平路車玩嘅場地只有TRC(除左飛街), 佢地有facebook, 有地址, 好易找到.
yin36 發表於 2017-6-1 08:12:03 | 顯示全部樓層
如果你想買ckcgary師兄介绍個隻, 你可以去金水遙控模型, 地址: 旺角廣華街48号廣發商業大厦1601室. 因為好似其他店個D都係有搖控器嘅套裝, 價錢會貴幾百. 蛇仔最多零件,因為一年有好多場蛇仔杯賽係TRC舉辦,所以吾怕無parts.