RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3035|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho M24 Heli

zivtong 發表於 2006-2-22 12:59:34 | 顯示全部樓層
原帖由 小步 於 2006-2-22 12:08 發表
好唔好飛.....  新機唔炒就可以
問題多多...... 電池容量小,飛幾分鐘就冇,可改11.1v鋰電,不過好易燒版,燒左冇得整
                   pe槳,一少就冇,不過可以買~唔平
                   同其他fp仔一樣,但唔 ...

我覺得 m24跟既 m24 槳好正~ 我自己既esky fp 都係用佢~
pe槳 太浮~ 易爛~不過$15-20一對 確係抵玩

聽講可以用11.1v 但真係唔好長時間玩~ 4min到 要抖一抖~

聽講原來拆開m24既電子部份 係有兩個vr 即係可以tune rudder gain啦~

仲有 esky fp1 同 jabo 同smartech,colco.....什至, piccolo 都比 kyosho m24 早出世,
m24絕對不是過時產品 只係佢有佢既獨特design

但本人同意 m24 唔太好飛
zivtong 發表於 2006-2-22 14:35:05 | 顯示全部樓層
原帖由 cnights 於 2006-2-22 13:55 發表
一句
esky lama2,唔好買m24
鴨記6xx
屯門7xx
旺角9xx

不過又是那句..一定要他玩到俾你睇,而且是要hov到...

旺角 都係$ 6XX
zivtong 發表於 2006-2-22 23:51:40 | 顯示全部樓層
原帖由 小步 於 2006-2-22 17:20 發表
剛睇到post ...m24槳廿皮一對..我都買左幾對...呵呵
用來飛我架比人話係垃圾的華記4號仔.
真係唔知點解,我手上垃圾都飛得起,有些人就飛唔起
Sorry 我out左,我仲以為係n年前kws個價
不過都係個句.
大打機選擇 ...

好老實 piccolo 千年唔變 算係第一代 fp, 冇人敢講佢唔好飛~

係未你

咁講 日本仔研發太耐呢 ?唔深究~

但係m24 design上唔覺有太大問題,
我覺得問題只係在於 佢份電子野
如果換上feda esc + pg03 + cn12 應該 都好好飛~
但要千幾蚊買架m24 再用幾舊水換晒o的電子野先好玩 又係幾那個

PS: M24槳20蚊對 where?確係平 ~