RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8174|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

mini-z新手入門請教,謝謝!

樓主| rickyma_kk 發表於 2018-7-18 12:18:39 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

mini-z新手入門請教

各位,大家好。

本人十多年前玩過一比十……之後無再玩……不過最近屋企附近有個mini-z車場開左……所以心癢癢想玩mini-z……但係好多野都唔明,所以想請教各位師兄。

1 想買MR-03 VE PRO請問之後是不是只買控同車殼就可以開始玩的嗎?

2 控方面如果想買支好過Kt18少少的會有什麼選擇呢?

3 電個方面可以有什麼選擇呢?用宜家傢私的3A電可以嗎?

4 至於差機方面,如果想快差的話可以有幾快呢?各位有無什麼推介呢?

5 請問各樣的物品加起來大約要幾多錢到呢?

樓主| rickyma_kk 發表於 2018-7-18 20:26:59 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2018-7-18 15:40
1)入門TT-01/TT-02,套裝KIT,連掃把佬殼,有埋電變摩打最平$500.

3)而加用晒7.2v LIPO , 格氐 $200. 40A  ...

多謝師兄提點,我其實是想玩mini-z,因為一比十實在太大架,所以我想過番D細架D的車,總之唔該哂

樓主| rickyma_kk 發表於 2018-7-20 10:22:08 | 顯示全部樓層
ralphli 發表於 2018-7-19 12:47
師兄想玩可以上以下埸睇睇参觀吓先,香港依家有4個mini z車場RCPHK(RCP track),TOPZPEED(地毯埸+飄移埸), H ...

唔該師兄!
 樓主| rickyma_kk 發表於 2018-7-20 10:23:46 | 顯示全部樓層
G66 發表於 2018-7-19 08:26
另外如果唔知會唔會長玩其實仲有另一選擇就係出部 RTR套裝 RWD
不過你都可以去其他車場了解下先
我曾經是RC ...

多謝師兄回覆,我會認真考慮!