RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: RX78amuroray
打印 上一主題 下一主題
收起左側

聯署要求政府審批准/批地攪 RC 場

rc10 發表於 2008-5-7 04:44:21 | 顯示全部樓層
原帖由 anes 於 2008-5-5 12:25 發表
提外話,TRC暫時摺咗嘅眞正原因大家都唔知,淨係知好多政府部門聯手查封,大人嘅嘢細路咪理云云.....................心淡。

係呀,我睇過果個post[but搵唔番出泥]........
我好想同講依句說話既朋友講:我地做野受氣無計,因為我地要食飯.......
但係如果我地娛樂都要俾錢受(車店,車場)氣,我地大可以玩其它野~~到時蝕底係邊個??
另外,我地業餘玩家,o係RC方面當然一知半解只求開心,咁就要俾你話細路.....唔識野?!
但我想問:朋友,在我們一眾RC業餘玩家工作上的專業裡~~~您懂多少???
rc10 發表於 2008-5-8 20:17:38 | 顯示全部樓層
原帖由 anes 於 2008-5-5 23:56 發表

佢講批地攪專業私營場喎,唔係hair 吓公家場播。

如果真的要由網民發起支持及要求區議員協助開展一投資項目,真的可行嗎??網友們又是否被別有用心[經營私利〕人士所利用呢??
如果是要求政府撥出休用地興建車場,由康民處負責管轄則相信可行性較大,我必贊成...一過應該要搞好耐
rc10 發表於 2008-5-8 20:24:40 | 顯示全部樓層
原帖由 馬輝 於 2008-5-8 11:09 發表
其實要名正言順起個合法車場,要申請改變土地用途(仲要城規會批)就得,只是補個地價就可以安安樂樂的辦車場

仲有大大個政府打官腔擋晒d只懂complain complain complain的傢伙們

當你有錢補過萬尺地價你會唔會用泥搞車場???
rc10 發表於 2008-5-10 02:26:08 | 顯示全部樓層
而家又變番綠色喇