RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3579|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教染黑金屬tracks方法

wbn 發表於 2008-6-18 00:23:40 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我正在build星星的panther g,買左對金屬tracks,我從各師兄相中見有架jadgpanther有同一種track,仲染黑左,想請教各位是如何做的?如果是用化學品染,可到那裡買?如果是上色,如何上得實?
 樓主| wbn 發表於 2008-6-18 00:44:04 | 顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

是手油還是噴漆?如果是手油要否用thinner?多謝指點。
 樓主| wbn 發表於 2008-6-18 19:00:09 | 顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

周兄jagdpanther的履帶原來是上油的。

用醋我試過,但只會變啞色,但不會變黑。

我都知對二次大戰德國坦克履帶係咩色有好大爭議,所以我都唔一定會上色。我有架TIGER 1,鐵履帶無上色,只要舊化不做得太盡,看落都可以接受。
 樓主| wbn 發表於 2008-6-19 00:06:07 | 顯示全部樓層
終於找到加相的方法。

TIGER 1,原裝及金屬履帶:
 樓主| wbn 發表於 2008-6-19 00:25:02 | 顯示全部樓層

回復 13# 的帖子

自從用左金屬履帶後就只係影左上面果一張相。
 樓主| wbn 發表於 2008-6-19 11:26:27 | 顯示全部樓層

回復 16# 的帖子

如果1/7那日有時間一定來,我玩坦克都四個月,一直都係自己一架,玩遙控就梗係一班人玩好d,不過假日要以個細路爲先,唔敢話實會唔會得閒。你地一般會咩時候在美孚玩?

不過政府公園玩,d管理員無搞你地咩?我一直都係在交外無人管嘅地方玩。

係,係双星嘅tiger 1,原裝,只係換左金屬履帶,換左2.4ghz 遙控器,所以而家無左天線。(仲找緊有咩平價方法裝返仿真天線。
 樓主| wbn 發表於 2008-6-19 18:14:47 | 顯示全部樓層

回復 22# 的帖子

美孚4期停車場,$16/hr。曼克頓那邊,深旺道,九巴廠格離空地停車場,$6/hr,月輪街二小時街錶位。