RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 呀爆
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一架油車幾多錢???

oasc 發表於 2006-4-27 23:56:56 | 顯示全部樓層
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-27 23:52 發表

嘩,"O"左咀,
小弟很窮,只用開20%油.

二十蚊姐?玩四冲油呀!好平.1xx唔知3L定4L....
oasc 發表於 2006-4-28 00:03:43 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-27 23:58 發表

未有參賽ge 料!!!

3port 100度以下   好正常...

但係5port 機, 熱過3port 機好多.. 同埋  我係度個火咀位wo   插到最入.. 火咀頭戈到有12x度, 但係機頂只有10x度.. 有分別  

唔知你係度邊個位呢?!

度我火咀頭位置,我認識玩3port和5port都冇人過110,比賽時例外..
oasc 發表於 2006-4-28 00:06:37 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 00:01 發表

我澳門呢邊買30%油   145蚊2L

30%什麽牌子,Cosmo 30%130蚊2L
oasc 發表於 2006-4-28 00:12:25 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 00:08 發表

meccamo 30%!

係唔係飛機油嚟架?唔好靜係教engine,試下教Clutch,有幫助的!
oasc 發表於 2006-4-28 00:14:19 | 顯示全部樓層
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-28 00:10 發表

哎呀,你幾時又轉埋黎COSMO呀,係咪抵玩好多呢,
果隻tornado真係臭到離晒譜呀可.

唔好意思!兩隻都冇用,我用O當勞30%.....哈
oasc 發表於 2006-4-28 00:18:24 | 顯示全部樓層
260蚊都cheap呀?不過我仲有Discount!
oasc 發表於 2006-4-28 00:26:50 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 00:17 發表

唔係飛機油黎ge

寫明for car

我clutch   未set 好.... coz 成 日都會拆engine, so 一時就 部車一俾油就去, 一時就叫得好勁先開始去.!!

仲未搵到一個平衡點... 但係  我將會轉玩05t  coz 部3r 太快啦   ...

未Set好姐?我試過用05t,原裝engine.跑嬴一部mtx4 + jp 5port engine.睇下個場有幾大姐.一般場地 jp 未開孖速就要收油,05t 盡油開孖速,直路尾收小小油就入彎.都幾好玩嫁!
oasc 發表於 2006-4-28 00:28:40 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 00:20 發表

260 蚊幾多L?

大約3.9L,都唔係平嫁!
oasc 發表於 2006-4-28 00:36:28 | 顯示全部樓層
原帖由 sport 於 2006-4-28 00:31 發表

哇!oasc兄你真係高手啊,用05t原裝engine跑嬴一部mtx4 + jp 5port engine雖然係細場..

其實佢架mtx4嚟錯地方玩姐,去ACO就俾佢放飛機啦!我同伴都係05t,都嬴佢!果晚好精彩.好好玩.
oasc 發表於 2006-4-28 21:15:14 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 07:22 發表

我地澳門玩呢邊.. 唔大唔細.. 中場啦!

副m.speed 一出灣去到直路一半已經開左孖速  好快. 但係每次入灣都要落重brake   
同埋  呢邊d 人玩05t or v one s3 多    冇咩無限野, and 佢地都係玩慢engine!

入場費幾錢呀?個場係邊道?有機會去澳門要去睇下先!
oasc 發表於 2006-4-28 21:20:59 | 顯示全部樓層
原帖由 呀爆 於 2006-4-28 17:25 發表

係咪係kws到有得買架啦??
咁FW05T+同埋FW05T有咩分別呀..

剛從kws回來,好多間都有貨.
fw05t+ 多咗合金油壓,反牙呔呎,頭萬向,仲有新M3殼,好靚呀!
oasc 發表於 2006-4-29 00:59:37 | 顯示全部樓層
原帖由 呀爆 於 2006-4-28 23:55 發表
我宜家仲諗緊玩唔玩油車好.....
咁你地會唔會玩18仔架??

我有架全新嘅NRX18仔,買咗半年都未玩過.其實改完都唔平,不如玩番1/10仲好.我仲有架1/18嘅大轆車,都係玩咗兩次就冇玩.05T係我玩得最多果架,玩咗四個月超過150缸油.都好正常.
oasc 發表於 2006-5-1 02:17:11 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-30 22:33 發表
今日已經證實左... fw05t 仲快過3r haha!!!!!!!!
部t 太好渣啦!!!!

哪!我都話05T快嫁啦!係唔係好好玩呢?恭喜你成為05T車主.