RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2900|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

58184 Fighter BUGGY RX

龍崗小吳 發表於 2008-11-9 00:19:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
初發售1996/10/15,算來有十二年啦!
雖然不是熱門車車,但是硬式車殼加上美式圖裝,還真不錯看啦!
 樓主| 龍崗小吳 發表於 2008-11-9 00:21:43 | 只看該作者
電池擺放方式!橫置設計還是斜的放耶!
六腳輪座是依舊有設計,不是現代版插銷式,當然六腳輪座也是金屬鑄造的喔!
舊式BUGGY的車胎比現代的小一些耶!
agentjerry 發表於 2008-11-9 00:49:29 | 只看該作者
Is it 2WD?
hihizaza 發表於 2008-11-9 01:18:30 | 只看該作者
smallfaifai 發表於 2008-11-9 01:48:34 | 只看該作者
呢架o野一定係2wd

偉高曾經有得賣,仲好平,不過唔知仲o係唔o係度……
minimini 發表於 2008-11-9 01:51:15 | 只看該作者
呢部車嘅定位..........應該係草蜢仔嘅 level.........仲未及得上 Frog...........
smallfaifai 發表於 2008-11-9 02:08:05 | 只看該作者
OT: 我再睇小吳兄的相,都有興趣買呢架,至少可以買到一d astute都o岩用o既件!
minimini 發表於 2008-11-9 02:15:53 | 只看該作者
簡單直接的傳動............非常正...........

題外話...........當年小弟有個同學.........用双星大皇峰配上 Kyosho 360 Gold 摩打...........直路嘅速度.........無敵 !!...........

嬴盡各同學的 Optima Mid + 540VZ..........SuperShot + 540SD..........834b + 05H ........吹脹.......

smallfaifai 發表於 2008-11-9 02:33:41 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-11-9 02:15 發表
簡單直接的傳動............非常正...........

題外話...........當年小弟有個同學.........用双星大皇峰配上 Kyosho 360 Gold 摩打...........直路嘅速度.........無敵 !!...........

嬴 ...

睇黎隻kyosho 摩打好堅喎!但係我估架車冇彎吧……
minimini 發表於 2008-11-9 02:38:22 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-9 02:33 發表

睇黎隻kyosho 摩打好堅喎!但係我估架車冇彎吧……

全中 !!....

正所謂.........直路王.........彎路亡............

所以我哋改咗鋪碟玩 track........佢輸哂......

smallfaifai 發表於 2008-11-9 02:39:31 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-11-9 02:38 發表

正所謂.........直路王.........彎路亡............

大皇蜂即係大皇蜂,哈!
ryancmlam 發表於 2008-11-9 08:47:29 | 只看該作者
直路王.........彎路亡............
Over Powered
minimini 發表於 2008-11-9 14:53:33 | 只看該作者
小吳兄,

我見你部 B4 ........尾呤用上双星製品......wheel adaptor 是否 DIY ??.........

Thx !!
smallfaifai 發表於 2008-11-9 19:54:03 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-11-9 14:53 發表
小吳兄,

我見你部 B4 ........尾呤用上双星製品......wheel adaptor 是否 DIY ??.........

Thx !!

我可以代答: asso. NTC3的六角就可以。我手頭都有一set for T4。
 樓主| 龍崗小吳 發表於 2008-11-10 00:43:06 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-11-9 14:53 發表
小吳兄,

Thx !!

那組PROLINE的胎原本裝在DT-02上,覺得太浪費。
於是換回裝在B4上啦!
我是用TAMIYA的六角輪座把中心鑽大來用的。
 樓主| 龍崗小吳 發表於 2008-11-10 00:44:11 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-9 19:54 發表

我可以代答: asso. NTC3的六角就可以。我手頭都有一set for T4。

可惜台灣的AE房車沒人玩啦!
smallfaifai 發表於 2008-11-10 00:53:38 | 只看該作者
原帖由 龍崗小吳 於 2008-11-10 00:44 發表

可惜台灣的AE房車沒人玩啦!

在香港玩AE真幸福啊……車kit比日本平差不多一半啊!
jypepe 發表於 2008-11-10 01:21:23 | 只看該作者
呢架fighter buggy 上年有師兄o向買賣區放過(我曾經同佢買過車殼), 好似二百幾蚊咁上下, 不過當時嫌佢個樣好似好脆弱.....
minimini 發表於 2008-11-10 03:09:12 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-11-9 19:54 發表

原帖由 龍崗小吳 於 2008-11-10 00:43 發表

那組PROLINE的胎原本裝在DT-02上,覺得太浪費。
於是換回裝在B4上啦!
我是用TAMIYA的六角輪座把中心鑽大來用的。

Thx !!...........
wave 發表於 2008-11-10 15:33:48 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-11-9 02:15 發表

嬴 ...

agree!當年我架大皇峰裝左個kyosho 360pt 真係直路狂,不過灣路就......
最後仲有個師兄用佢架幾乎全新o既HIROBO ZERDA 同我換左