RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 職業殺手
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電變一問

樓主| 職業殺手 發表於 2006-5-21 15:09:43 | 只看該作者
原帖由 hung_chi 於 2006-5-21 14:46 發表

冇大問題,但要玩2排電,要比個esc休息10 分鐘.......

點解會用多D電@@???
Edde 發表於 2006-5-21 18:15:17 | 只看該作者
原帖由 好立克 於 2006-5-21 12:44 發表

比個散熱頂住睇唔到sorry

好...解釋得好好,不過如果答唔知會重好.
老人家 發表於 2006-5-21 18:17:18 | 只看該作者
原帖由 職業殺手 於 2006-5-21 15:09 發表

點解會用多D電@@???

小朋友用下個腦想吧 , 這樣簡單的常理你都問 ? 一個強壯的人跑一千公呎無什麼問題 , 一個身體天生弱死練都是白練的人跑一百公呎都要休息幾次  , 明無用下腦好唔好 ?
 樓主| 職業殺手 發表於 2006-5-21 18:31:23 | 只看該作者
原帖由 老人家 於 2006-5-21 18:17 發表

小朋友用下個腦想吧 , 這樣簡單的常理你都問 ? 一個強壯的人跑一千公呎無什麼問題 , 一個身體天生弱死練都是白練的人跑一百公呎都要休息幾次  , 明無用下腦好唔好 ?

咁用23T去行如果用3000MAH的電最多可以玩幾多MIN??
老人家 發表於 2006-5-21 18:42:25 | 只看該作者
原帖由 職業殺手 於 2006-5-21 18:31 發表

咁用23T去行如果用3000MAH的電最多可以玩幾多MIN??

問題唔係摩打 , 電池容量這簡單 , 還有齒比(大小可差兩之三分鐘) , 輪呔直徑 , 道面環境(可差兩之三分鐘) , 個人操控習慣(操控有線性比下下地板油死迫力可差五分鐘之多)
amon0083 發表於 2006-5-21 20:22:16 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 21/5/2006 01:11 PM 發表
LRP AI hv 2 verison
http://www.lrp-electronic.de/e/lis/
$29x ~ $3xx 左右

LRP AI 支援4-6 cel..... 7.2v.....
ok唔ok???.....會唔會話好易燒....
if支援4-7 cel..... 8.4v.....會唔會話好d????
ming 發表於 2006-5-21 20:26:05 | 只看該作者
原帖由 amon0083 於 2006-5-21 20:22 發表

LRP AI 支援4-6 cel..... 7.2v.....
if支援4-7 cel..... 8.4v.....會唔會話好d????

你都要架車裝到8.4V先得架,而家D電變咁好都唔洗用8.4V啦
唐生菜 發表於 2006-5-21 20:34:42 | 只看該作者
原帖由 amon0083 於 2006-5-21 20:22 發表

電車通常都係 行四 同六粒電咋 =.= 做乜要8.4先 ??
amon0083 發表於 2006-5-21 22:38:41 | 只看該作者
原帖由 唐生菜 於 21/5/2006 08:34 PM 發表

電車通常都係 行四 同六粒電咋 =.= 做乜要8.4先 ??

唔知六粒電會唔會去到7.3v....燒左個esc.....
courel500 發表於 2006-5-22 12:55:12 | 只看該作者
梗係唔會啦 ! 所有電變都有講佢可以用到幾多 volt , 多 1volt 都未必燒啦 , 可況多左個 0.1volt !
kdd 發表於 2006-5-22 13:01:17 | 只看該作者
原帖由 amon0083 於 2006-5-21 22:38 發表

唔知六粒電會唔會去到7.3v....燒左個esc.....

排電差完都成9v啦