RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 任天九
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中討論]FW-06, FW-05 升級, 改裝

樓主| 任天九 發表於 2009-3-7 15:32:37 | 只看該作者
原來膠呔才會用sil5000, oic
hooperter 發表於 2009-3-8 01:53:55 | 只看該作者
FW-05RR+EVO 紫色闇影
全車"變態紫"配置,全車輕量化CARBON

登錄/註冊後可看大圖

全車大量CARBON,連中軸都CVD!

登錄/註冊後可看大圖

連MX-3S都是紫色轉盤!

登錄/註冊後可看大圖

hooperter 發表於 2009-3-8 02:03:03 | 只看該作者
FW-05死忠愛好者
FW-05RR+EVO & FW-05RR EVO & FW-05ST請上頒獎臺

登錄/註冊後可看大圖

FW-05RR+展示臺

登錄/註冊後可看大圖

青龍、白虎、朱雀、玄武歸位!少一台??FW-05甩尾車害羞不拍~

登錄/註冊後可看大圖

再來張空拍圖囉!收工~

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 任天九 發表於 2009-3-8 10:49:21 | 只看該作者
c兄可以講解下, 點解要包住個接收嗎? 防水?
1312 發表於 2009-3-8 10:58:34 | 只看該作者
原帖由 hooperter 於 2009-3-8 02:03 發表
FW-05死忠愛好者
FW-05RR+EVO & FW-05RR EVO & FW-05ST請上頒獎臺

登錄/註冊後可看大圖

FW-05RR+展示臺
http://i229.photobucket.com/albums/ee286/hooperter ...

full option wor
群仔 發表於 2009-3-8 12:24:02 | 只看該作者
我三月尾會買FW06
1312 發表於 2009-3-8 12:32:57 | 只看該作者
原帖由 群仔 於 2009-3-8 12:24 發表
我三月尾會買FW06

which one model want to buy??
tommy9571 發表於 2009-3-8 13:07:17 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2009-3-8 10:49 發表
c兄可以講解下, 點解要包住個接收嗎? 防水?

我都想問
 樓主| 任天九 發表於 2009-3-10 11:35:17 | 只看該作者
分享一下, 想轉义速既朋友可以出kws找找, 主要有5樣要買,
1. vz001 大o-ring
2. vz012 义速齒
3. 97001 齒中續
4. sil 30,000 頭义速油 for foam 呔
5. sil 100,000 尾义速油 for foam 呔

登錄/註冊後可看大圖
群仔 發表於 2009-3-10 18:33:31 | 只看該作者
我會買[FW06]哈哈哈哈[馬田]哈哈
[馬田]好唔好呀.../?定[波子]??

mouse 發表於 2009-3-10 22:00:05 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2009-3-6 22:00 發表
今日去買差速油, for fw-06 頭尾差速,

店員給了我 sil 30,000 for 頭,

sil 100,000 for 尾

之後發現manual原來有說明要用 sil 5,000, 要換嗎?

試用才算吧, 三萬和五萬用在頭差速都是可以的。視乎場地和setting。