RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4361|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2.4GHz入門機買邊隻好?

edmondhk 發表於 2009-3-22 21:06:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

應該只會係樓下玩,玩過下sim咁
最好係唔易抄同穩定小小
已有Li-po差機
平平地一set要幾錢?有冇可能1500下搞掂?
sfdo 發表於 2009-3-22 23:24:35 | 只看該作者
如果純粹只會係屋企玩,可以玩 WALKERA  LAMA2 或 之類o既雙槳機 仔,唔易抄。
$500~700... 都有。

(但如果有意日後會玩大機,可選 4#3B 屋企玩。難玩,易抄但唔易爛,真正學到飛 ...........)
kim 發表於 2009-3-22 23:53:51 | 只看該作者
當然係4#3b啦 屋企又玩到又唔易爛 大機入門之選
zifu 發表於 2009-3-23 01:19:18 | 只看該作者
華記..麻麻地
chung100 發表於 2009-3-23 11:03:32 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

咁4#3b 幾錢呀?

新手玩要買D 咩入門配件
chukee 發表於 2009-3-23 16:22:58 | 只看該作者
玩了flight sim 兩日,再用4#3b操了兩日,爛了一隻翼,一個頭蓋,終於hold到機.
過程極之艱苦,但成功後非常有滿足感,原來的lama2(只買了無幾耐)已入了冷宮....
但所有師兄都說得對,4#3b是很飄的,但我因為只在家中玩,雖然很喜歡trex250,但應不會買了
flight sim 和失敗是必經之路
阿昀 發表於 2009-3-24 05:49:52 | 只看該作者
我覺得入門冇話邊隻機好!!!!不如問自己對依個玩意有幾熱心仲好~~玩玩下既~玩D$199咪算~!
入門機係90機都得嫁........唔抄機唔會大嫁.....!!!4#3係學到好多野.....但係飛得好好難!!
HOLD到機既定義係咩?飛起左係到係咁洗碟叫HOLD到丫???
真係有心玩出450,500機吧~~~!!!!!!!!!!
chung100 發表於 2009-3-24 11:02:42 | 只看該作者

回復 7# 的帖子

咁有咩機推 介先
TRANSFORMERS 發表於 2009-3-24 12:56:02 | 只看該作者
想平就塔羅450 V2  全新淨機都係$600 不過冇麽打同電變
想玩好D就T-REX 450SE $1XXX 包麽打同電變
P.S.不過玩亞拓玩玩吓都變咗...亞拓X塔羅MAX
       因為塔羅啲 PARTS 超平(一對大槳$20)初學者一流

vones 發表於 2009-3-24 13:59:20 | 只看該作者
Both Reflex XTR and 4#3B are good for beginner to learn EP heli !
阿昀 發表於 2009-3-25 02:49:41 | 只看該作者
原帖由 TRANSFORMERS 於 2009-3-24 12:56 發表
想平就塔羅450 V2  全新淨機都係$600 不過冇麽打同電變
想玩好D就T-REX 450SE $1XXX 包麽打同電變
P.S.不過玩亞拓玩玩吓都變咗...亞拓X塔羅MAX
       因為塔羅啲 PA ...

本人覺得買塔羅就同隻亞拓差唔多價錢......
塔羅買埋電變麽打都差唔多4百蚊左右....加多舊電又3百蚊左右~~~不如加多幾百蚊買亞拓~~~!
例如:有2部一模一樣既N95比你買一部正廠NOKIA,一部大陸老番NOKIA~~你會買邊部先~~!?

TRANSFORMERS 發表於 2009-3-25 08:19:21 | 只看該作者
原帖由 阿昀 於 25/3/2009 02:49 發表

本人覺得買塔羅就同隻亞拓差唔多價錢......
塔羅買埋電變麽打都差唔多4百蚊左右....加多舊電又3百蚊左右~~~不如加多幾百蚊買亞拓~~~!
例如:有2部一模一樣既N95比你買一部正廠NOKIA,一部大陸老番NOKIA~~你會 ...

C Hing我都知買一部正廠NOKIA係好過一部大陸老番NOKIA....
而我係想講想平就塔羅
如你買得塔羅就即係"不直"唔多,如GYRO,控呀,叉機呀都會買2手low
咁都叫可以平玩450 ar 係咪
777 發表於 2009-3-25 08:46:09 | 只看該作者
買E-sky 004 full set included remote control.$450-500

panpan0925 發表於 2009-3-25 21:11:14 | 只看該作者
原帖由 777 於 2009-3-25 08:46 發表
買E-sky 004 full set included remote control.$450-500

仲以為004以經冇人玩
好彩仲人支持
004跌唔爛同玩sim無限番生差唔多

阿昀 發表於 2009-3-26 02:59:13 | 只看該作者
原帖由 TRANSFORMERS 於 2009-3-25 08:19 發表

C Hing我都知買一部正廠NOKIA係好過一部大陸老番NOKIA....
而我係想講想平就塔羅
如你買得塔羅就即係"不直"唔多,如GYRO,控呀,叉機呀都會買2手low
咁都叫可以平玩450 ar 係咪

師兄~~sorry~~~如人衝突請見諒~~~~~
我都係講出我既想法.......
ka-man 發表於 2009-3-26 10:42:51 | 只看該作者
TRANSFORMERS 發表於 2009-3-26 12:03:41 | 只看該作者
師兄~~sorry~~~如人衝突請見諒~~~~~
我都係講出我既想法.......
阿昀 發表於 26/3/2009 02:59

冇問題呀C HING香港有言論自由
只不過大家的想法同睇法唔同姐,可能你講個PONT我都認同呢
 樓主| edmondhk 發表於 2009-4-12 01:09:52 | 只看該作者
更新左
如果係樓下玩係唔係要大小小既機好?
有冇邊d2.4ghz rtf係1k5樓下?
TRANSFORMERS 發表於 2009-4-12 02:28:12 | 只看該作者
更新左
如果係樓下玩係唔係要大小小既機好?
有冇邊d2.4ghz rtf係1k5樓下?
edmondhk 發表於 12/4/2009 01:09

大DD嘅機會定D
1k5樓下.....2手囉
TRANSFORMERS 發表於 2009-4-12 02:31:08 | 只看該作者