RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: hkzo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一部車 我的TT-01準備改裝

hoitang55 發表於 2009-5-2 13:05:13 | 只看該作者
我建議唔洗換金屬轉向,原因太貴
我建議剩係換推杆,二樓板都唔好換
 樓主| hkzo 發表於 2009-5-2 14:30:50 | 只看該作者
 樓主| hkzo 發表於 2009-5-2 15:32:46 | 只看該作者
終於明白點解呎到d c兄成日都講唔好改tt-01....
唔計差機, 我育家部車都已經3千了....仲要未換晒要換既野...
一部bd5先賣$2500 = =..不過人點都有第一次既,我會玩熟左部tt-01先會轉車^^
skywoo1105 發表於 2009-5-2 15:35:38 | 只看該作者
BD5點止2k半....
你喱三千幾蚊係連埋車殼,電,控,電子野...
但係bd5一半只係剩車架,你買埋d電子野只會更更更更加貴...
 樓主| hkzo 發表於 2009-5-2 16:07:42 | 只看該作者
BD5點止2k半....
你喱三千幾蚊係連埋車殼,電,控,電子野...
但係bd5一半只係剩車架,你買埋d電子野只會更更更更加貴...
skywoo1105 發表於 2009-5-2 15:35

係可- - 計錯數 哈哈
阿業阿業 發表於 2009-5-2 23:56:59 | 只看該作者
終於明白點解呎到d c兄成日都講唔好改tt-01....
唔計差機, 我育家部車都已經3千了....仲要未換晒要換既野...
一部bd5先賣$2500 = =..不過人點都有第一次既,我會玩熟左部tt-01先會轉車^^
hkzo 發表於 2009-5-2 15:32

$3000???買左d咩??
 樓主| hkzo 發表於 2009-5-3 06:05:12 | 只看該作者
已經安裝晒上車,差未轉T插,一陣出去買,
發覺雙星包TT-01啤令 多左4粒細既啤令既? 有冇C兄知道係有咩用? 我睇返說明書都見唔到有咁細粒野= =
lung1 發表於 2009-5-3 07:34:40 | 只看該作者
發覺雙星包TT-01啤令 多左4粒細既啤令既? 有冇C兄知道係有咩用? 我睇返說明書都見唔到有咁細粒野= =
hkzo 發表於 3/5/2009 06:05

有幾細? size?
丘比凸 發表於 2009-5-3 13:30:09 | 只看該作者
hkzo 發表於 2009-5-3 06:05

你係咪TT01買左TT0E既啤鈴
TT01E比TT01多4粒轉向啤鈴的
 樓主| hkzo 發表於 2009-5-3 13:40:47 | 只看該作者
係咁既的

登錄/註冊後可看大圖

另想問問工房有冇 PROGRAM CARD 教學呢
丘比凸 發表於 2009-5-3 14:02:14 | 只看該作者
係咁既的

另想問問工房有冇 PROGRAM CARD 教學呢
hkzo 發表於 2009-5-3 13:40

睇張相入面既啤鈴同果粒杯士大小既對比應該我無估錯
係TT01E轉向果4粒 有錯請指教
 樓主| hkzo 發表於 2009-5-3 15:36:28 | 只看該作者
睇張相入面既啤鈴同果粒杯士大小既對比應該我無估錯
係TT01E轉向果4粒 有錯請指教
丘比凸 發表於 2009-5-3 14:02

明白晒,唔該晒你,因為我拆左個包裝已經掉左,所以睇唔返
只知道係TAMIYA OP-1025
如果係咁,冇問題了,我係怕安小左, SET電變都OK左了 係差個T插......屯門有冇得買= =
keith0203 發表於 2009-5-18 00:17:59 | 只看該作者
c兄你係玩飄????

係長玩就唔好浪費D $$ 去執啦...
事實上TT-01 虛位大到冇朋友...
不如將d 零件$$ 買部好d....如 drift PKG
tb03 發表於 2009-5-18 00:39:10 | 只看該作者
32# hkzo
屯門近置樂花園有間叫長頸鹿玩具店睇下有冇
soniccat 發表於 2009-5-18 09:33:11 | 只看該作者
改用TT01-E Type Parts 喇,泵把硬淨左,轉向臂可加啤呤又小左虛位,又有二樓板,最重要係唔貴嘛!