RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 839839
打印 上一主題 下一主題
收起左側

esky 幾款直昇機.. 邊款直昇機好D ??

TRANSFORMERS 發表於 2009-6-4 17:21:36 | 只看該作者
800蚊有咁多嘢???
我買SE 二手機+原裝 摩打同電變都要1000蚊啦.......
sesamestreet 發表於 2009-6-4 17:31:41 | 只看該作者
40# 839839

450XL係膠機身,應該再冇parts,如果炒壞咗個機身可能要改SE架就算買國產都要一定數目...
 樓主| 839839 發表於 2009-6-4 18:03:40 | 只看該作者
我買左呢套二手機 ~

Align 450 se gf V1 (99%new) ($1000)
Gy401 ($500)
Tower Pro 9g servo X 3
JR 2610 and R77s receiver ($700)
ready to fly $2300
啊甘 發表於 2009-6-4 20:12:54 | 只看該作者

你呢套ok 嘅最好換左Tower Pro 9g servo 佢........驚唔夠力
 樓主| 839839 發表於 2009-6-5 02:46:11 | 只看該作者
唉.. 自己忍唔住. . 試一試. . 結果.. .. 炒左 . .
TRANSFORMERS 發表於 2009-6-5 15:03:24 | 只看該作者
你set 好部機未嫁???咁快去飛......
C Hing 炒機係學飛嘅第一部..........唔係講笑.....仲有排炒呀......
你E 家去買套SIM 返嚟練吓先啦........
TRANSFORMERS 發表於 2009-6-5 15:11:08 | 只看該作者
你呢套ok 嘅最好換左Tower Pro 9g servo 佢........驚唔夠力
啊甘 發表於 4/6/2009 20:12

同意....D servo 真係唔得,我以前都用過,炒一次掃咗2隻servo
所以E 家用65hb
 樓主| 839839 發表於 2009-6-5 19:48:26 | 只看該作者
有咩 sim 可以用到 vista ??
TRANSFORMERS 發表於 2009-6-5 20:48:04 | 只看該作者
REFLEX Model Flight Simulator
我都係用佢,另外你睇吓呢道,可以教你set 450
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... page%3D4&page=1
啊甘 發表於 2009-6-5 21:43:39 | 只看該作者
炒機好平常.......我練習新動作時一天試過炒4次......
 樓主| 839839 發表於 2009-6-7 20:24:00 | 只看該作者
vista 用唔到 XTR
教圭 發表於 2009-6-9 00:00:13 | 只看該作者

玩sim玩得叻,唔等如你飛得到隻450
不如set 好隻機先啦
你真係hov 到隻機先再學其它野啦
Tam 發表於 2009-6-9 01:01:52 | 只看該作者
現在align450副廠parts平過esky d parts. 為什麼還要玩esky?. align450se gf $1500 連 motor, esc,一pack電.計起來式空機只不過要900. 買align450 se gf 用副廠parts最底玩
TRANSFORMERS 發表於 2009-6-9 01:08:31 | 只看該作者
現在align450副廠parts平過esky d parts. 為什麼還要玩esky?. align450se gf $1500 連 motor, esc,一pack電.計起來式空機只不過要900. 買align450 se gf 用副廠parts最底玩
Tam 發表於 9/6/2009 01:01

C Hing 你冇睇前文,樓主已經買咗亞拓450se啦........仲炒咗tim 啦.......
platolau 發表於 2009-6-16 22:13:20 | 只看該作者
buy algiX la