RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: aattaa
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Buggy Champ 已經到Hong Kong?

eels 發表於 2009-7-17 22:59:11 | 只看該作者
I saw Mong kok KWS sell HK$2190
 樓主| aattaa 發表於 2009-7-18 00:04:11 | 只看該作者
我係一個好耐無玩車既人, 離開果時仲玩緊ta01......
我想問呢, 點解呢家d車好似咁貴既
buggy champ都要成1900蚊@@"
同埋如果想玩返, 應該要買返d咩呢,
我手頭上有exI/II, tekin既舊esc, f102(lola 93t), 無電
...
severushcf 發表於 2009-7-17 11:27

玩Buggy champ 應該只是玩回憶吧. 如果想玩買新款車好玩啲.
Buggy Champ 已經有esc,EX1/II加servo同電就玩得.....
severushcf 發表於 2009-7-18 10:51:43 | 只看該作者
22# aattaa

覺得貴因為我記得果時buggy champ出都係賣緊450左右-.-
ching你好, 咁我想問, 果時果d舊電變, 係咪only玩得ni-cd電?
但係我係forum睇呢家都係玩lipo電多, 係咪要買返個esc先?
因為真係太耐無玩, 連ni-mh呢隻電出左都唔知@@"
仲有就係新既esc, brushless motor係咪要一set買?
同埋有感同無感又有咩分別呢.......
謝謝~
cannondale 發表於 2009-7-18 15:30:01 | 只看該作者
22# aattaa

覺得貴因為我記得果時buggy champ出都係賣緊450左右-.-
ching你好, 咁我想問, 果時果d舊電變, 係咪only玩得ni-cd電?
但係我係forum睇呢家都係玩lipo電多, 係咪要買返個esc先?
因為真係太耐無玩,  ...
severushcf 發表於 2009-7-18 10:51

30年前$450!
 樓主| aattaa 發表於 2009-7-18 18:18:51 | 只看該作者
22# aattaa

因為真係太耐無玩,  ...
severushcf 發表於 2009-7-18 10:51

30年前$450差不多成半個月糧lu...
鋰電我吾識架,我諗要問電車區嘅Ching..不過呢啲車有專用電吾洗煩...
spring 發表於 2009-7-18 19:56:21 | 只看該作者
the good arrival on KWS about 6 o'clock la , price ask for all hobby store..I think this about under 2K
kowan77 發表於 2009-7-18 21:33:20 | 只看該作者

今日買咗啦!好多位改善咗!
tommy1218 發表於 2009-7-18 22:00:53 | 只看該作者
今日買咗啦!好多位改善咗!
kowan77 發表於 2009-7-18 21:33

How much ?
samuel20461 發表於 2009-7-18 22:01:57 | 只看該作者
Ching 你是訂貨先,or walk in 買呢!
Thx
kowan77 發表於 2009-7-18 22:03:25 | 只看該作者
Ching 你是訂貨先,or walk in 買呢!
Thx
samuel20461 發表於 2009-7-18 22:01

WALK IN GIVE MONEY !
UNDER $2000 極
tommy1218 發表於 2009-7-18 22:38:23 | 只看該作者
明天去kws入貨先
kowan77 發表於 2009-7-18 22:43:24 | 只看該作者
明天去kws入貨先
tommy1218 發表於 2009-7-18 22:38

Very cheap 2 months ago  new in box is $XXXXX
minimini 發表於 2009-7-18 23:42:56 | 只看該作者
玩Buggy champ 應該只是玩回憶吧. 如果想玩買新款車好玩啲.
Buggy Champ 已經有esc,EX1/II加servo同電就玩得.....
aattaa 發表於 2009-7-18 00:04

完全同意.........買佢完全係情意結..........

小弟今日同 bro Frankie 講開呢部衰鬼...........我哋都覺得双星復刻番呢部咁低性能嘅舊車........似乎真係冇セ point..........要攞嚟粗玩...........不如買部 Lunchbox 好過.......
kowan77 發表於 2009-7-19 00:29:48 | 只看該作者
完全同意.........買佢完全係情意結..........

小弟今日同 bro Frankie 講開呢部衰鬼...........我哋都覺得双星復刻番呢部咁低性能嘅舊車........似乎真係冇セ point..........要 ...
minimini 發表於 2009-7-18 23:42

你試吓粗玩即死!
重要 POINT 係令田官唔洗掂投資就有錢收入
 樓主| aattaa 發表於 2009-7-19 00:36:41 | 只看該作者
你試吓粗即死!
kowan77 發表於 2009-7-19 00:29

粗玩未必死..不過一轉彎就翻可能激死.
kowan77 發表於 2009-7-19 00:46:27 | 只看該作者
粗玩未必死..不過一轉彎就翻可能激死.
aattaa 發表於 2009-7-19 00:36

頭轉向銅和尚頭第一時間斷!後搖臂受不起彈簧老化拆斷
severushcf 發表於 2009-7-19 02:22:50 | 只看該作者
24# cannondale

噓~~~~~~我就係唔想話俾人知幾多年前
我記得第一次見呢架車係4年班, 果時我同學仔帶左黎玩,
我都係跟我哥哥去玩, 果時邊有錢玩丫/  \
睇佢第一架車係福士, audi, optima, optima mid, rc-10, rc-12l
之後我都開始玩, falcon, ta01, f102, gt, 最尾係traxxas既2wd
不過一搬屋好多都掉左, 呢家剩返rc10/12l, f102同散左既traxxas
tommy1218 發表於 2009-7-19 15:13:02 | 只看該作者
呢架馴馬師係我第一架玩rc buggy,當年設計已有防水倉,金屬臂及摩打殼!買番都係懷舊,唔會玩,相對今時今日設計已很out!
tb03 發表於 2009-7-19 23:32:16 | 只看該作者
呢部嘢成二千銀,吾值,要玩不於買DF03MS起碼有多少OPTION嘢跟
smallfaifai 發表於 2009-7-20 00:28:16 | 只看該作者
今日o係KWS研究過呢架之後,縱然幾間鋪都有貨,價格亦比想像中平 (極x $19xx,創x $1950,宏x $1900),但最後決定唔買!

PS. 宏X據聞有唔少貨,有心要快啊