RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9047|回復: 66
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TA02有在遙控模型月刊出介紹過嗎?

一匹狼 發表於 2009-8-9 12:24:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟近排拎返架放左可能有10年的TA02SW出黎玩
有D興趣研究返,去中央圖書館
係4樓俾我搵到D十年前GE遙控模型月刊
但搵左好耐都吾見有TA02的介紹...有師兄知道邊期架介紹嗎?

另外想問下係咪有間野專賣GPM的產物,叫展X?
想去行下...因為係舊月刊度見到TA02M的改裝件....好有興趣
Noir.KAZE 發表於 2009-8-9 12:29:07 | 只看該作者
如果冇記錯TA-02應該唔只10年......
最早既TA-03都10年有多
搵到95年或之前出既可能會有
 樓主| 一匹狼 發表於 2009-8-9 12:33:38 | 只看該作者
嘩~中央D過期雜誌好似最舊係95年左右.....
Noir.KAZE 發表於 2009-8-9 12:36:37 | 只看該作者
我記得我第一部FF01都95年
之後冇幾耐就出TA-03果隻Audi A4
咁最少你都要搵到95年之前啦應該
albertau2011 發表於 2009-8-9 13:02:10 | 只看該作者
GPM的產物 for TA01 , no la.
kwok7660 發表於 2009-8-9 13:05:55 | 只看該作者
chacha 發表於 2009-8-9 13:11:34 | 只看該作者
小弟近排拎返架放左可能有10年的TA02SW出黎玩
有D興趣研究返,去中央圖書館
係4樓俾我搵到D十年前GE遙控模型月刊
但搵左好耐都吾見有TA02的介紹...有師兄知道邊期架介紹嗎?

另外想問下係咪有間野專賣GPM的產物, ...
一匹狼 發表於 9/8/2009 12:24

師兄,你唔使諗。
move7648 發表於 2009-8-9 13:15:56 | 只看該作者
我記得我第一部FF01都95年
之後冇幾耐就出TA-03果隻Audi A4
咁最少你都要搵到95年之前啦應該
Noir.KAZE 發表於 2009-8-9 12:36 PM

FF01同TA02同期出
我部TA01無記錯的話係93年
喺元洲街福利買
 樓主| 一匹狼 發表於 2009-8-9 13:43:56 | 只看該作者

嘩非常正!
不過要歸家先知係咩型號
lazer 發表於 2009-8-9 13:50:29 | 只看該作者

真係好正, thanks for sharing!!
華仔 發表於 2009-8-9 15:02:20 | 只看該作者

我弟一部ta-02  平治190e   92年向偉利買   者係我小學六年級 我玩弟一部快車巳經好heppy       我部92年ta02  平治190e 戰匹伸向度   仲好精神    前晚伸去左九龍灣三湘參戰d師兄仲話我部戰匹落重抖成+幾年車仲噤精神仲好快     入灣快得制返車撞爆c座 不過唔怕我仲有大量ta-02零件  仲追到mo3同abc  m車4wd    http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &extra=page%3D1
 樓主| 一匹狼 發表於 2009-8-9 19:05:20 | 只看該作者
我架車係呢架...
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=58172
可知中軸除左3R出個隻之外仲有無其他呢?
見到個價真係無興趣買(吾捨得)
 樓主| 一匹狼 發表於 2009-8-9 19:21:23 | 只看該作者
小弟架TA02的一點圖片
個殼都只係車頭BUMPER位有兩條小裂痕
淨係換左隻雙星電變,3R避震,OFFSET+2 B呔同任車啤令
原裝呔同令都仲係度,不過保存質素真係幾差...
chacha 發表於 2009-8-9 20:40:22 | 只看該作者
我架車係呢架...
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=58172
可知中軸除左3R出個隻之外仲有無其他呢?
見到個價真係無興趣買(吾捨得)
一匹狼 發表於 9/8/2009 19:05

師兄,3R 都冇出呢架車 OP (3R 我記得就祇有十幾年),中軸 朱PM 未搬之前都見到有,如果唔係就搵二手啦
 樓主| 一匹狼 發表於 2009-8-9 20:46:31 | 只看該作者
SORRY!記錯!
原來係YR的
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... tamiya-p-28412.html

仲有朱PM換左去邊??
華仔 發表於 2009-8-9 21:12:57 | 只看該作者

我重料戰匹
 樓主| 一匹狼 發表於 2009-8-9 21:19:23 | 只看該作者
無防傾...XD

想問下你支中軸係咩牌子?
華仔 發表於 2009-8-10 00:16:54 | 只看該作者

防傾裝過作用不大

好奈之前裝過抄左一面變型     索性
擦走左
要偷輊嗎
中軸
底板係正廠双星
當年份底板成份要成四舊水     果時讀緊書 我者夫成日廖我去砌車 佢依家都無玩成+幾年  果時四佰元巳覺得好貴 依家囉返出嚟玩都會想起童年回憶 果時讀書買到依部ta02已覺得好開心   又玩玩具搖控車  一佰幾+果隻到買到依部當年賣580元ta02   除時改到過千元       到依家再玩1比1   (真車)    所以話  時光一去不返
華仔 發表於 2009-8-10 00:39:59 | 只看該作者
依部ta02我聽到有人講話2000年有人囉過去比賽囉過獎
chacha 發表於 2009-8-10 01:50:11 | 只看該作者
防傾裝過作用不大

好奈之前裝過抄左一面變型     索性
擦走左
要偷輊嗎
中軸
底板係正廠双星
當年份底板成份要成四舊水     果時讀緊書 我者夫成日廖我去砌車 佢依家都無玩成+幾年  果時四佰元巳 ...
華仔 發表於 10/8/2009 00:16

中軸好似唔係雙星出品,你0個條主要材料好似係碳纖黎喎