RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: camby_li
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買無刷電變同摩打套裝

raybee1211 發表於 2009-8-17 16:28:05 | 只看該作者
如果係球場玩,  10.5   11.5    8.5r  都係差不多
不過架車快左,亦都會多損耗,多野變形
 樓主| camby_li 發表於 2009-8-17 16:49:32 | 只看該作者

其實在 TRC 玩! 10.5r 算了! 太快又係難控! 有冇推介! 多謝各師兄!
raybee1211 發表於 2009-8-17 17:01:21 | 只看該作者
如果入場玩,  買 lrp sxx   or rb50  啦   買好d,  
rb 50玩11.5 or慢車幾好
唔好買果d   好盈120A 啦
monster 發表於 2009-8-17 17:20:51 | 只看該作者
TRC RB50 + 10.5T = 超好玩.......最快做緊 15.4xxs lap time !
 樓主| camby_li 發表於 2009-8-18 09:41:07 | 只看該作者
TRC RB50 + 10.5T = 超好玩.......最快做緊 15.4xxs lap time !
monster 發表於 2009-8-17 17:20

原來是這樣! RB50 + 10.5T 加埋大約幾多錢? 多謝!
yikl 發表於 2009-8-18 09:55:20 | 只看該作者
原來是這樣! RB50 + 10.5T 加埋大約幾多錢? 多謝!
camby_li 發表於 2009-8-18 09:41

Total around 15xx.  RB50 you can get from 1/F.  Motor, many shops in kws have them.
 樓主| camby_li 發表於 2009-8-18 10:34:24 | 只看該作者
Total around 15xx.  RB50 you can get from 1/F.  Motor, many shops in kws have them.
yikl 發表於 2009-8-18 09:55

Yikl C-Hing, Can I find a on-line information of RB50? Do you have URL? and which motor brand you suggest? Thanks!
edmondhk 發表於 2009-8-18 10:40:28 | 只看該作者
有錢既學師兄們咁講買隻正野一炮過
如果果得ec power我會加左小小買好盈law
極x有一set(唔知仲有冇)$800=60a有感+team power 3000kv,最快頂到5.5t
到時再換law
mugenstream 發表於 2009-8-18 11:08:20 | 只看該作者
monster 發表於 2009-8-17 17:20
請問搭幾多齒比?
memberbilly 發表於 2009-8-18 16:09:12 | 只看該作者
rb 50 加左價 見到而家賣1200
khcl1981 發表於 2009-8-18 16:29:00 | 只看該作者
有錢既學師兄們咁講買隻正野一炮過
如果果得ec power我會加左小小買好盈law
極x有一set(唔知仲有冇)$800=60a有感+team power 3000kv,最快頂到5.5t
到時再換law
edmondhk 發表於 2009-8-18 10:40

好形 60a 有感 + team power 3000kv (短身)
我月頭問佢要 $900, 不過無貨
跟住過對面同一 set $880
memberbilly 發表於 2009-8-18 16:35:28 | 只看該作者
team power 3000kv (短身)  出面賣緊$380
如果正常size   ,就$330  

但最舊果隻好盈35a  套裝  ,係會快過好盈60a有感套裝
eric1224 發表於 2009-8-18 16:58:26 | 只看該作者
35a點解會怏過60a既?
memberbilly 發表於 2009-8-18 17:13:19 | 只看該作者
唔知, 但玩果時明顯35a係快d
eric1224 發表於 2009-8-18 17:35:42 | 只看該作者
會唔會係批次既問題,睇工房有時d post,都會話d電子野走樣.不過其實唔會慢過原裝摩打對我黎講就ok
pplu 發表於 2009-8-18 17:42:15 | 只看該作者
有幻覺
eric1224 發表於 2009-8-18 17:48:11 | 只看該作者
話時話,其實玩遙控車都幾傷神,對眼成日追住架車,我次次玩一排電就夠晒想返屋企.唔知你地有冇依d感覺